Skip to content

14 Comentarii

 1. Balan Claudiu
  septembrie 17, 2008 @ 6:41 pm

  Grijile multe te îndepărtează de Dumnezeu, te neliniştesc şi te tulbură în aşa fel încât să fii nefericit. În seara aceasta eram supărat, nu aveam chef de nimic, eram sătul de toate, şi mi-a venit în gând dă citesc acatistul Maicii Domnului. L-am citit încet şi cu drag şi tare mult mi-a plăcut, simţeam cum mă liniştesc după fiecare cuvânt. M-am rugat frumos la Dumnezeu şi după ce am terminat eram în pace şi uitasem de toate grijile.
  Medicamentul stresului este ajutorul dat de Dumnezeu. Dumnezeu ne dă ajutorul lui când il cerem la rugăciune.
  Ceea ce la oameni e cu neputinţă la Dumnezeu e cu putinţă. El poate toate, şi-mi poate rezolva şi necazurile cele mai mari.

  Reply

 2. Iuliu
  ianuarie 17, 2010 @ 7:57 pm

  cred ca daca n-ar fi scoala as fi cel mai linistit om din lume.

  Reply

 3. Veronica
  ianuarie 17, 2010 @ 8:10 pm

  Doamne fereste! Daca n-ar fi scoala , am fi toti analfabeti.Doamne ai mila de noi si daruieste-ne si noua putin din Lumina Ta cea Sfanta ! Amin!!

  Reply

 4. Jamaica
  februarie 14, 2010 @ 2:20 pm

  Foarte frumos articolul si foarte adevarat, mai ales cele 3 cauze care declanseaza stresul. Viata din orasele mari este din ce in ce mai strsanta. Nu poti sa zici ca te duci in parc/la sala/la cafenea ca sa te relaxezi pt ca pleci mai obosit decat erai, peste tot este foarte mult zgomot, mobilele suna permanent, nu gasesti o clipa de ragaz.
  „Locul meu” de relaxare este natura! fie ca e la tara/munte/plaja mai nevizitata simti cum te incarci cu enrgie. Lumea de la oras s-a departat f mult de notiunea de viata sanatoasa.

  Reply

 5. Daniel
  august 2, 2010 @ 2:08 pm

  Eu cred ca cauza stresului este aici: „Radacina tuturor rautatilor este iubirea de arginti”. Nu stiu daca asa este citatul dar stiu ca asa a spus Sfantul Apostol Pavel.

  Reply

 6. Adrian
  august 2, 2010 @ 3:03 pm

  Ma tot gandeam sa scap de stresul banilor am gasit solutia plec in salbaticie ma hranesc cu miere de albine si fructe de padure mai prind ceva gaze care e cu mine?si desigur ducem biblia cu noi all day survival singurul stres e supravietuirea si lupta cu fiarele salbatice daca te ataca si avem ceva ursi defapt avem cea mai mare populatie de ursi din Europa Care e cu mine?

  Reply

 7. Laura-optimista
  august 2, 2010 @ 4:51 pm

  Stresul
  Atunci când avem impresia că nu putem rezolva o problemă din lumea aceasta, ne stresăm în mod excesiv, iar în momentele, în care ne îndepărtăm de Domnul prin păcat, rămânem indiferenţi. 🙁 Doamne, iartă-ne şi ajută-ne să preţuim cel mai mult iubirea Ta şi să nu ne îngrijorăm decât atunci când Îţi greşim Ţie, însă cu dreaptă socoteală, pentru a nu deznădăjdui!
  Anul trecut, o doamnă profesoară de psihologie ne-a spus că cel mai recomandat remediu împotriva stresului este scrierea unui jurnal intim. Stăteam şi mă gândeam că faptul de a ne consemna frământările sufleteşti într-un jurnal poate fi o idee pozitivă, utilă, dar incomparabil mai folositor ar fi să-I mărturisim aceste probleme lui Hristos, să ne descărcăm sufletul în rugăciune, cu încredere, pentru ca El să ne dăruiască pacea Sa „care covârşeşte toată mintea”, precum ne-a făgăduit. În opinia mea, comunicarea cu Hristos Domnul reprezintă cel mai eficient antidot, pe care-l putem folosi, atunci când stresul, deznădejdea, sau orice altă ispită modernă ne copleşeşte sufletul slăbit de mulţimea păcatelor şi a patimilor.
  Slăvit să fie Domnul!

  Reply

 8. Filofteia
  august 2, 2010 @ 4:51 pm

  Adrian,de multe ori nu mediul inconjurator ne streseaza,ci noi insine.Fiecare avem cate o problema la care ne gandim in mod obsesiv si ne ocupa mult timp si pana la urma stresul asta este,rezultatul gandirii noastre excesive asupra unei probleme.Tu de ex te gandesti la bani,altul poate se gandeste cum sa treaca clasa,altul este stresat de pacate,etc exemple sunt multe,iar sa fugi de stres fara sa te lupti sa il invingi este o lasitate.Nu scapam de probleme fugind de ele,ci gasind solutii.In cazul banilor,ca sa nu mai ai problema mare cu ei,poti sa iti administrezi cu grija banii(cu ajutorul sotiei daca esti casatorit,daca nu,cu ajutorul familiei),sa nu cheltui aiurea,sa fii sigur atunci cand iti cumperi ceva ca acel lucru iti este absolut necesat(ex.apa,mancare,cateva haine) si nu este doar un capriciu/rasfat/fita.

  Reply

 9. Laura-optimista
  august 2, 2010 @ 4:57 pm

  „Stresul este o stare de ignoranţă. Crede că totul este o urgenţă.” 🙂
  „Să nu se tulbure inima voastră. Credeţi în Dumnezeu, credeţi şi în Mine.”(Ioan14,1)

  Reply

 10. Daniel
  august 2, 2010 @ 7:18 pm

  Adrian, eu merg. Trece-ma pe lista. E clar ca esti pe alta lungime de unda cu natura acestui site dar pe mine m-ai facut sa rad. Uite asa navigand pe internet mai ajungi pe site-uri cu care nu ai nici o treaba si mai pui si comentarii. Eu as vrea sa mai citesti articole de pe site chiar daca ti se par niste prostii. Ti le recomand cu toata caldura. Daca esti tanar, si probabil ca esti, iti pot fi folositoare.

  Reply

 11. Adrian
  august 2, 2010 @ 8:04 pm

  Ms de sfat dar nu sunt inafara de ce se vb pe acest site sunt crestin ortodox am fost ateu as putea zice cam pana la 18 ani dupa care prin multa absorbire de cunostinte din mai multe domenii ,scrieri argumente aduse crestinismului am ajuns la concluzia ca da asta e adevarul si se legau toate celelalte lucruri invaluite in mister pana atunci in mintea mea frageda dar imi place sa fiu mai glumet dar in acelasi timp prin gluma vreau sa trezesc lumea la realitate si da eu m-am gandit serios la ce am scris chiar asta as face daca nu as mai avea de ales din cauza conducerii din societate.

  Reply

 12. Daniel
  august 3, 2010 @ 10:17 am

  Scuze, am crezut ca esti ironic de aia am spus ca esti pe dinafara. Si mie imi trecuse prin cap ideea de a infiinta o comunitate separata de lumea asta moderna si sa traim cam cum traia lumea in evul mediu. Dar asta ar fi varianta usoara, adevarata provocare e sa traiesti in lumea asta.

  Reply

 13. ADRIAN
  februarie 28, 2011 @ 9:54 am

  RELIGIA ORTODOXA IN SCOLI LUCRU EXCELENT
  Buna ziua,

  Suntem un grup de profesori de la Colegiul UNIREA BRASOV si am vazut http://www.realitatea.net/asur-religie-scoli-campanie_801953.html
  Va rugam sa luati masuri impotriva opririi acestor impostori care vor sa faca din religia ortodoxa o amestecatura astfel incat copii sa nu mai creada ca BISERICA ORTODOXA ROMANA este ADEVARUL,CALEA CEA DREAPTA.
  Va fi vai de noi daca se vor preda in scoli religiile sectantilor,Doamne fereste
  Doamne fereste sa le spui copiilor ca nu exista Maica Domnului Preacurata si Preabuna noastra Maica,care mijloceste atat de mult pentru noi pacatosii

  Va rugam luati masuri

  Reply

 14. Ana
  februarie 28, 2011 @ 6:36 pm

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *