Skip to content

9 Comentarii

  1. Ludmila Doina
    iulie 26, 2011 @ 11:38 am

    „atunci când vom ajunge în culmea fericirii, în vârful ei, vom descoperi că totul a fost de fapt o închipuire; o iluzie efemeră, ca toate celelalte „

    [b]Nu cumva acea culme a fericirii a fost momentul in care s-a intalnit cu Hristos in inima sa, si n-a inteles, parandu-i-se inchipuire, iluzie efemera…?[/b]

    „Sunt creştin, zâmbesc! Hristos mă iubeşte, zâmbesc ! Esenţa ortodoxiei este iubirea, iar iubirea emană fericire.”

    Ce crestin zambeste asa? Crestinii merg pe drum greu, cu cruce in spate, urmand Domnului, si putini pot sa zambeasca, mai degraba le culrg lacrimi de bucurie si smerenie, uneori, si asta doar cand au atins desavarsirea. Chiar si dintre marii Sfinti, stim bine, ca inainte de sfarsit plangeau spunand ca „inca nu am pus inceput bun”
    Dar exista o categorie, care isi zic „crestini”, sectantii, care zambesc intruna. Aceia nu merg pe calea cea stramta, purtand cruce in spate. Ei doar se mandresc ca ar fi „crestini”, dar, din nefericire pt ei, sunt in ratacire, si mai si zambesc.

    Crestinii nu se mandresc cu nimic, caci fiind in trup, sunt supusi pacatului, si rar au motive si dispozitia de a zambi.

    [b]”Nu da întristării inima ta, ci o depărtează de ea. Că din întristare vine moarte, şi întristarea inimii slăbeşte virtutea.”[/b]

    Cat de frumos, dar cat de greu !

    [b]Un articol deosebit ! FELICITARI !!![/b]

    Reply

  2. Laura Stifter
    iulie 26, 2011 @ 5:29 pm

    Felicitări, dragă Georgiana, ai scris un text minunat, ce îndeamnă la optimism şi dragoste pentru Dumnezeu!
    „Bucuraţi-vă totdeauna întru Domnul. Şi iarăşi zic: bucuraţi-vă.” (Filipeni 4, 4)

    „Creştinul este liber, aşadar fericit.” (Nicolae Steinhardt, Jurnalul fericirii)
    🙂 O seară binecuvântată şi cât mai multe bucurii!
    Cu prietenie,
    Laura

    Reply

  3. daniel
    iulie 27, 2011 @ 9:55 am

    Nu e obligatoriu sa fii crestin ca sa zambesti, sa fii fericit. Oamenii sunt fericiti, multumiti, impliniti in atat de multe circumstante. Unii sunt fericiti cand au realizat ceva, cand isi vad copii crescand, cand petrec cu prietenii etc.

    Reply

  4. Administrator
    iulie 27, 2011 @ 10:26 am

    Asa este Daniel, nu este obligatoriu sa fii crestin ca sa zambesti. Este un lucru pe care il vede toata lumea. Insa este o diferenta enorma de la a zambi pana la a fi fericit.
    Sa fii fericit nu este chiar atat de usor si mai ales nu in orice conditii. Setea de fericire este strans legata de setea de iubire, dar aceste doua sentimente umane definitorii cer permanenta, continuitatea neintrerupta….adica vesnicia. Caci altfel, totul se transforma in chin si agonie. Nimeni nu vrea fericire si iubire cu portia, ci permanent. Omul cauta sa fie mereu/vesnic fericit. Dar lucrul acesta este imposibil fara Dumnezeu, Cel care este izvorul iubirii.
    Din pacate nu toti inteleg/nu vor sa accepte aceasta realitate simpla.

    Reply

  5. daniel
    iulie 27, 2011 @ 7:29 pm

    Poate ca nu e momentul sau locul pentru niste definitii destul de interesante ale fericirii dar sunt chiar interesante:
    Suma totală a nenorocirilor care încă nu ni s-au întâmplat se numeşte fericire.
    Fericirea este precum pisica, dacă încerci să o ademeneşti sau să o chemi, te va evita cu îndârjire; nu va veni niciodată. Dar dacă nu îi acorzi nici un pic de atenţie şi iţi vezi de treabă, o veţi găsi frecându-se de picioarele tale şi sărindu-ţi in poală.
    Fericirea nu este nimic altceva decât o sănătate bună şi o memorie proastă.
    Fericirea înseamnă să ai o familie mare, iubitoare, grijulie, închegată, care să locuiască într-un alt oraş.
    Fericirea este un etern şantier în lucru.
    Fericirea constă în a fi liber, adică a nu dori nimic.
    Fericirea e să ştii să îţi doreşti ceea ce ai deja.
    Fericirea este o condiţie imaginară, în trecut atribuită de cei vii morţilor, acum de obicei atribuită de adulţi copiilor, şi de copii, adulţilor.
    Fericirea este plăcere fără regret.

    Reply

  6. daniel
    iulie 27, 2011 @ 7:39 pm

    @Admin
    Trecand peste definitiile cu nuanta amuzanta ale fericirii sa trecem la cele serioase.
    Fericirea este o stare de mulțumire intensă și deplină.
    Dumneavoastra legati fericirea de iubire. Nu as fi chiar de acord decat in conditiile in care vorbim si de iubirea fata de un proiect personal sau profesional, de iubirea fata de natura, fata de un sport pe care il practici sau il privesti. Pasiuni in general.
    Le atingi esti fericit. Fericire vesnica nu exista pentru ca nu exista vesnicie, totul moare sau se transforma, asta e ciclul naturii sau al universului.
    Izvorul iubirii tine de compatibilitatea cu ceva sau cineva, e mai mult chimie.
    Sa stiti ca nu trebuie sa ducem toate explicatiile intr-un domeniu mai simplist din domeniul SF. Exista explicatii lumesti si pe acestea trebuie sa le comunicam oamenilor, sa invete sa fie responsabili si sa se poata bucura si singuri. Dumnezeu, daca exista, trebuie sa ne caute, nu noi trebuie sa il cautam.

    Reply

  7. Diaconu Rebecca
    iulie 28, 2011 @ 2:42 pm

    Daniel, ma abtin cu greu de la a-ti arunca o mica intepatura aka ironie 🙂 Cred totusi sa Dumnezeu, care exista, ti-a dat mai multe decat ai merita daca ai trai o suta de vieti. Pe langa viata, un corp, presupun, sanatos, creier, putere de munca, libertate in gandire. Tu ce-ai facut asa grozav pe lumea asta de consideri ca trebuie sa fii cautat? Si daca te intereseaza acest subiect, ai la dispozitie scriptura. Si Dumnezeu l-a cautat si l-a „tras de maneca” si l-a iubit pe om, infinit mai mult decat ar fi meritat acesta din urma. Iar ce TREBUIE sa faca Dumnezeu si ce nu, mi se pare ca nu esti tu in masura sa hotarasti, ci el 🙂

    Reply

  8. Diaconu Rebecca
    iulie 28, 2011 @ 2:47 pm

    Dar presupun ca esti foarte tanar, dupa stilul de-a scrie. Si simti nevoia sa te razvratesti etc. Sa speram ca o sa ai suficiente zile cat sa ai timp sa-ti bagi mintile in cap 🙂 Ramai cu Dumnezeu si Domnul fie cu tine!

    Reply

  9. elena
    iulie 28, 2011 @ 6:48 pm

    In acest moment ma regasesc in acest articol, foarte frumos felicitari! Oameni zambesc din ce in ce mai putin pentru ca sunt mai mult preocupati de cele lumesti si nu-si mai fac timp sa guste din bucuria sfintelor taine , a sfintei liturghii , a sfintei scripturi, din bucuria sfanta de a fi alaturi de Dumnezeu… De curand m-am intors din tara oarecum schimbata , mi-am luat rezerve din bucuria de a participa mai des la sfanta liturgie decat o fac in mod obisnuit si aceasta bucurie au sesizat-o multe persoane , unii m-au intrebat cum „m-am distrat” punand bucuria mea pe seama distractiei si a multor altor cauze sau eventuale intamplari, dar eu in sinea mea am raspuns: de la Domnul este bucuria mea!
    ” Binecuvinteaza suflete al meu pe Domnul si toate cele din launtrul meu, numele cel sfant al Lui…”(psalmul 102)

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *