Teodora: „Din mila lui Dumnezeu sunt încă fecioară”

Bună ziua!

Aş dori să vă spun despre experienţă neplăcută care mi-a marcat adolescenta.

M-am născut în Cluj şi m-am mutat în Bucureşti după ce am terminat gimnaziul pentru a face tenis de performanţă, pentru a mă pregăti cât mai bine. Aici locuiesc doar cu mama, tata a rămas acasă să muncească, pentru că acolo are toţi clienţii şi el ţine familia.

La începutul liceului m-am îndrăgostit prima oară de un băiat imatur, care nu ştia ce e dragostea. Am suferit ceva timp, nu am putut înţelege de ce prima mea dragoste nu a putut fi împărtăşită. Mi-am promis în sinea mea că de acum înainte mă voi uita doar la băieţi maturi chiar bărbaţi.

M-am împrietenit cu o fată. Ştiam de la început că nu e credincioasă, dar am zis că nu contează atâta timp cât ne înţelegem de minune. Am devenit cele mai bune prietene. Treptat mă îndepărtam de Dumnezeu fără să realizez. Nu mai ţineam post deloc, nu mai ajungeam în fiecare duminică la Biserică, nu mai citeam acatiste. Ea a reuşit să mă transforme într-o fată modernă. Mi-am schimbat vestimentaţia dintr-una comună într-una provocatoare, începusem să mă machiez… Maria avea o listă întreagă de bărbaţi şi cu toate astea ieşea în oraş la agăţat. Aveam amândouă 16 ani, nu îmi venea să cred cum îi picau în braţe absolut toţi bărbaţii, doar mai târziu am înţeles că avea un diavol al desfrânării în ea.

Până la 16 ani nu mă sărutasem cu nimeni, acasă în Cluj nu-mi permiteam nici să mă gândesc la băieţi având un tată atât de strict. Dar Maria, fiind cea mai bună prietenă, făcea presiuni asupra mea să mă sărut, să ies cu băieţi. Eram extrem de timidă, ea mi-a făcut cunoştinţă cu unul. Primul sărut a fost fără emoţie, fără să cunosc omul, era doar prima întâlnire cu un bărbat de 25 de ani, obsedat de sex. Nu am stat cu el pentru că i-am văzut disperarea.

Apoi, am cunoscut un bărbat de 26 de ani prin intermediul ei. Lui i-a plăcut de ea, dar l-a tot respins. Aşadar în vara anului 2011 eram interesată de acest bărbat. Trebuia să ieşim la o expoziţie de artă noi trei, dar el a venit cu iubita. L-am respectat, nu mai vroiam să fiu cu el când am văzut că are pe cineva. El s-a despărţit a doua zi de iubită, care l-a făcut de râs cât a fost cu noi în oraş şi oricum e poveste lungă…. Am început să vorbesc cu el pe internet, mi-a cerut numărul, foarte rapid am ieşit în oraş doar noi doi.

În dată de 17 iunie 2011 am terminat clasa a 9-a. Eram îndrăgostită până peste cap de un artist. După ce mi-am luat premiul de la şcoala am mers la întâlnirea cu el. Era prima zi a „relaţiei” când ne-am sărutat. A fost totul ca în filme, cu dedicaţii la pian, cu restaurant romantic, cu cuvinte duioase, special alese. Înainte de a mă săruta prima oară m-a întrebat „Crezi că diferenţa dintre noi ar putea fi un impediment?”, iar eu i-am spus „Doar dacă există interese meschine”.Îl iubeam enorm, dar cu o dragoste pătimaşă. Zi şi noapte îmi imaginam prima noapte de dragoste cu el.

Ştiam poruncile Bisericii, mă luptam enorm, dar până la urma planificasem să o facem prima oară în noaptea dintre ani. Dar la scurt timp am aflat multe despre el. Cel mai dureros lucru l-am aflat la sfârşitul verii, că el se culca cu aşa-zisa fostă. Adică el nu se despărţise de ea, o ţinea doar pentru sex, umbla cu mine şi tot spera să mă culc cu el şi în paralel se dădea la cea mai bună prietenă a mea. Din prima noastră zi i-a făcut cadou un inel cu diamante celei mai bune prietene, iar ea nu mi-a zis nimic. Vroiau să plece împreună în Cipru în vacanţă, fără să-mi spună, când am aflat le-am stricat planurile. Dar m-a durut când iubita lui mi-a dat mesaje ca şi cum ar fi fost scrise de el că peste o săptămână să aflu că ea era autoarea şi că el avusese aventuri cu ea.

Am ţinut canon de 40 de zile, plângeam noapte de noapte. Duhovnicul mi-a interzis să-l mai caut. După ce am terminat canonul şi a mai trecut ceva timp am cedat. Am reluat legătura, din dorinţa mea, urma să facem revelionul împreună. Aveam altă alternativă să merg în cluburi cu nişte oameni care ştiam că se droghează, dar nu vroiam să fac revelionul acasă.

Dumnezeu mi-a scos în cale un băiat de la seminarul teologic, cu el am fost în Piaţa Revoluţiei, aşa m-a ferit Dumnezeu de alcool, desfrânare şi destrăbălare. Prietenia cu el n-a ţinut mult pentru că eu încă îl iubeam pe acel bărbat. Am ieşit cu el şi Maria în oraş, ca să-i spun că îl iubesc cu adevărat, iar el mi-a spus că a iubit-o mereu pe Maria. Atunci m-a lăsat baltă şi prietenul meu pe care l-am dezamăgit şi acel bărbat şi toţi cei „apropiaţi”.

Vroiam să mă sinucid, dar Dumnezeu ştie cum am trecut peste acel moment. Din depresie am ieşit cu ajutorul acelui bărbat. Reluasem legătura şi vorbeam frumos.Ne înţelegeam mai bine că în vara, i-am spus că îl iubesc enorm, iar el că spera să fim împreună după ce voi fi majoră.Mă suna să îmi dedice cântece la pian, intra pe internet în conversaţii, brusc el era cel care mă căuta.

Am început Postul Mare, şi era doar a doua săptămână când m-a sunat iubita lui, alta decât cea din vară, să mă ia la întrebări. A fost şocul vieţii mele, picătură care a umplut paharul. Femeia vroia să ne întâlnim, dar pe ultima sută de metri am refuzat. După un lung şir de scandaluri el zicea că nu o iubeşte şi că s-a despărţit de ea pentru că a aflat care e persoana la care el ţine. Părintele mi-a zis că pentru el era clar că drumul e înfundat din vară, dar nu l-am ascultat până nu m-am lovit rău de tot.

Am avut puterea să rup legătură cu el, iar numărul meu de telefon nu-l mai are pentru că mi s-a furat telefonul. După ce am plâns de parcă ar fi murit cineva, m-am împăcat cu ideea că el nu a fost niciodată al meu, îmi era frică că în viitor să nu fiu urmărită şi bătută de vreo femeie (căci totul era posibil). Mă bucur că nici ea nu mai are numărul meu de telefon să mă necăjească, ultima oară m-a acuzat pe nedrept, tot în timpul postului când aveam piciorul în ghips.

Din mila lui Dumnezeu sunt încă fecioară. Am aflat că acel bărbat mă vroia de amantă. Încet cu ajutorul Maicii Domnului sufletul meu se vindecă pe zi ce trece mai mult.

(Teodora, 17 ani)

(Visited 21 times, 1 visits today)