Skip to content

6 Comentarii

 1. jivebunny
  decembrie 14, 2008 @ 12:42 am

  Cu siguranţă, fiecare dintre noi credem că avem un destin, un fir al vieţii pe care îl urmăm “fiindcă aşa ne-a fost scris”. – permite-mi sa nu fiu de acord cu tine aici… Din cate stiu eu, s-ar putea sa ma insel, in credinta ortodoxa nu exista conceptul de predestinare. Eu unul, nu cred in destin. Din punctul meu de vedere, toata viata aceasta este o insiruire de fapta-rasplata. Daca suferi, nu suferi pentru ca asa ti-a fost scris, ci suferi fiindca ai pacatuit.

  Reply

 2. gabriela
  decembrie 14, 2008 @ 1:16 pm

  Poate nu m-am exprimat eu bine…dar in nici un caz nu m-am referit la predestinatie. Aceasta teorie sustine ca mantuirea fiecaruia tine strict de alegerea pe care o face Dumnezeu, dupa criteriile Lui, iar noi nu putem avea nici un aport. Pe aceasta ideologie se bazeaza protestestantii.Noi suntem crestini ortodocsi…Doamne ajuta!

  Reply

 3. Gabriel
  mai 5, 2010 @ 11:17 pm

  Ma gandesc la o zona din Alaska.
  Daca as avea de ales intre a sta o viata in frig sau a sta intr-o cabana, as alege cabana.
  Cum am de ales intre o viata „libera” (gen „Fa ce doresti!) si o viata cu adevarat libera („FA CE TREBUIE!!!”) as alege sa fac ce trebuie.
  Cabana este locul meu de libertate, unde decizzile mele (sper ca) bu afecteaza libertatea celorlalti. Cabana este locul unde FAC CE TREBUIE.

  Reply

 4. Gabriel
  mai 5, 2010 @ 11:18 pm

  va rog sa imi iertati greselile gramaticale ! 😀

  Reply

 5. omp
  mai 6, 2010 @ 7:12 am

  Gabriel,ideal ar fi sa ajungem sa „dorim” ceea ce „trebuie”(voia noastra sa se confunde cu cea divina, depasind nivelul faptelor savarsite DOAR din obligatie)…

  Reply

 6. Lili
  aprilie 5, 2011 @ 8:57 pm

  Cred ca lucrul acesta il face omul cat traieste el.Intotdeauna trebuie sa aleaga,sa faca bine sau sa faca rau,si intotdeauna decizia ii apartine.Eu in curand am sa plec din Romania,cu familia si povestesc in ultima vreme cu prietenii,colegii mei destul de des de acest lucru avand in vedere ca mai am cateva saptamani pana plec,si toti imi spun mai in gluma mai in serios "vezi sa nu te schimbi! sa ramai asa! sa nu vii dupaia in Romania si sa ne consideri mult prea "jos" pentru tine!" si m-am gandit la asta,mi-am dat seama ca intr-un fel acestia chiar pot avea dreptate,chiar daca au zis pe un ton de gluma.M-am gandit la o colega,care a plecat acum multi ani in Spania de tot,cu familia ei,de curand am reluat legatura cu ea,am ramas surprinsa sa vad cat s-a schimbat.Nu a mai ramas nimic din acea fata care o cunosteam, total schimbata,total altfel.A avut familia langa ei,a avut sansa sa inceapa o noua viata,de ce oare a ales drumul gresit?De ce oare ne pripim cand trebuie sa alegem ceva? M-am gandit apoi la verisoara mea care-i in Germania si vine-n fiecare vara in Romania;a ramas aceeasi persoana care acum multi ani a plecat din aceasta tara.Inca mai mult,a devenit mai matura,mai responsabila,mai atenta la ce-i in jurul ei.M-am gandit ca si eu indiferent unde m-as afla,aici sau la 1500 de km departare de Romania,tot ar trebui sa aleg,intotdeauna va trebui sa aleg intre a ma schimba in bine,sau in rau.A ramane ceea ce sunt oriunde ma duc si a nu ma lasa influentata,sau a ma lasa cu totul schimbata doar pt faptul ca sunt in alt mediu.Chiar m-am gandit oare cum voi fi peste 1 an cand voi veni la vara in 2012 sa imi vad rudele, prietenii de-aici…sunt chiar curioasa,desi eu chiar sper sa nu ma schimb in rau,sa le dovedesc ca oriunde m-as duce,raman aceeasi.:-)Intotdeauna am sa pot sa aleg sa fiu ceea ce vreau sa fiu;si sper ca intotdeauna sa aleg binele.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *