Skip to content

4 Comentarii

 1. Ana
  aprilie 19, 2010 @ 7:39 pm

  Referitor la ultimul pasaj, maica Siluana spunea sa mai tacem noi, ca sa auzim glasul Domnului.

  Reply

 2. Elena
  aprilie 19, 2010 @ 7:55 pm

  Da, ai dreptate, daca iti faci un punct de sprijin din griji, Domnul te lasa sa te tii de ele, ca El, stim cu totii ca nu obliga pe nimeni sa traiasca impreuna cu El, sau sa se lase in grija Sa.
  Umbland prin orasul meu, unul din multele ale Romaniei, care este plin de verdeata si de copaci, sa zicem ca din anumite motive, mai multi decat in alte locuri, si privesc in jos, si ce vad: este plin de flori de papadie, cu galbenele aure cu care se nasc, si poate ca nu va dura o saptamana si vor deveni acele aure alb-cenusiu usor transparent, cu care apune aceasta floare simpla (Care se naste si moare cu aura de sfant-Blaga);
  Daca privesc mai sus este inca floarea in copaci, in altii de-abia se deschid boboceii de floare, iar castanii sunt plini de frunze.
  Tu, cel care ai scris acest articol, cred ca nu ai vazut nimic din toate acestea; mergand si admirand frumusetile din jurul meu, nu ma plimb, merg sa-mi rezolv probleme, dar nu merg in graba, ca trebuie sa privesc ce mi-a dat Dumnezeu, si mai trec pe langa mine persoane grabite, destul de multe, in viteza mare, si vorbind la telefon, de se aude pe toata strada; persoane plictisite si de propria persoana, carora le este urat sa stea cu ei, macar cand merg pe strada, si ar putea daca nu sa priveasca precum fac eu, frumusetile din jur, macar sa repete cea mai simpla rugaciune, care este atat de lucratoare, cum putini realizeaza, pentru ca fiind atat de plini de griji, isi fac griji si din acest lucru, adica cu ce raman daca fac asta?; sau daca atunci cand au timp acasa, sa citeasca o carte duhovniceasca, care este lucratoare in sufletul lor, asupra lor in general; si asta pentru ca L-au exclus cu totul din viata lor pe Dumnezeu, si se bazeaza doar pe ce pot face ei, precum bine se intelege din articol.
  Oare cand vor intelege si acestia ce a zis Domnul Iisus :”fara mine nu puteti face nimic” ? daca mai reduc din viteza, s-ar putea sa inteleaga.
  Si totusi putem face ceva fara Dumnezeu :Pacate. Si atat. Sa nu fie !

  Reply

 3. Daniela
  aprilie 20, 2010 @ 8:58 pm

  Viata este asa cum ne-a facem.Daca nu ne organizam bine toate indatoriile pe care le avem devine ceva insuportabil dar daca suntem deschisi, organizati si mereu rabdatori totul este foarte bine.
  Daca e vorba de scoala,trebuie sa ne facem temele la timp si sa invatam lectia de zi la care e posibil sa fim ascultati.Daca indeplimin astea 2 lucruri ziua de scoala este una relaxanta,spre deosebire de ziua in care nu am invatat nimic si stam in stres.
  Daca e vorba de serviciu,trebuie sa fim constienti mereu ca pana la urma meseria noi ne-am ales-o si ca am depus un efort ca sa ajungem acolo.Trebuie sa ne petrecem ziua de lucru asa cum trebuie,luand fiecare sarcina pe rand fara sa ne gandim la urmatoarea ca asa deja se face un vartej in cap si nu ne mai concentram la nimic.
  Pe strada daca mergem trebuie sa fim atenti in jurul nostru ca altfel e posibil sa facem accident(in cazul in care mergem cu masina) sau sa ratam frumusetile din jur,oamenii.
  In familie trebuie sa ne detasam de restul treburilor de serviciu sau de la scoala si sa traim fiecare moment alaturi de membrii familiei noastre.

  Daca ne organizam bine si ne concentram doar la activitatea de moment(fara sa ne gandim la urmatoarea ora,oare ce va fi?sau vai ce de treaba am azi,sau la o posibilitate inexistenta daca as fi facut lucrul x in loc de y cum ar fi fost?)si vom face totul la timpul sau fara sa amanam nimic nu vom fi oameni prea ocupati si deasemenea nu vom fi suprasolicitati…doar ca de la teorie la practica e drum lung…

  Reply

 4. ancuta
  aprilie 21, 2010 @ 10:40 am

  Foarte frumos scris! Imi place tot ce ai scris, pana la ultimul pasaj. Da-mi voie sa te corectez – tocmai pentru ca esti tratat ca un rege, te comporti ca atare, adica nu-l asculti si pe Doamne-Doamne. El nu striga precum grijile, el este gingas, suav. El nu ne da cu bata in cap, precum grijile, El este tandru. Pentru ca mi-a placut stilul tau, da-mi voie te rog sa te citez.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *