Suspiciunea omoară uşor uşor dragostea din noi

Printre cele mai suparatoare ispite cu care ne confruntam astazi, se afla suspiciunea (vezi nebunia introducerii documentelor electronice, sisteme de securitate draconice si multe altele). Suspiciunea generalizata din ziua de astazi, a atins cote alarmante. Ne-a intrat in reflex, ca atunci cand interactionam cu cineva necunoscut sa ne gandim:”Ce intentii are? Oare pot sa am incredere in el? Sigur nu minte?” Aceasta este o boala cumplita care nu ne lasa sa iubim, si datorita careia nu avem pace de nici un fel.

depinde-cum-privesti4

Judecam mereu de la cele mai grosolane si vadinte forme pana la cele mai subtile, care toate ne impiedica sa ne iubim aproapele ca pe noi insine. Peste tot vedem posibili hoti, criminali, inselatori numai un om bun nu. Este adevarat ca s-a inmultit faradelegea mai mult ca oricand, si mai rau decat asta ca suntem bombardati la stiri si pe internet cu astfel de lucruri, dar asta nu inseamna ca ar trebui sa luam pe aproapele la analizat si scuturat in mintea noastra ca posibil factor de risc. Daca eu nu pot sa am incredere si sa-l iubesc pe aproapele pe care-l vad atunci cum sa-l mai pot iubi pe Dumnezeu pe care nu-l vad?

Suspiciunea omoara usor… usor dragostea din noi, o stinge si nu mai ramane din sufletele noastre decat o dara slaba de fum, cand noi ar trebui sa ardem de dragoste pentru Dumnezeu si aproapele.

Când Domnul Hristos spune să nu mai judecăm pe alţii se referă şi la acest aspect: să nu mai fim suspicioşi pe nimeni, să-i acordăm încredere de prima dată, să nu-i cautam slăbiciunile şi păcatele ci mereu partea cea bună. Încercaţi şi vedeţi ce mare libertate simţiţi în suflet când vă uitaţi la cineva numai cu ochi buni alungând toate suspiciunile. Tot Hristos Domnul ne spune că luminătorul trupului nostru este ochiul, adică sănătatea trupească dar şi sufletească depinde de ochii noştri. În ce sens ?

Depinde cu ce ochi vedem noi lumea. Dacă Domnul ne spune să-i iubim chiar şi pe vrăjmaşi, atunci e simplu…. trebuie să vedem lumea doar cu dragostea oricând şi oriunde. Dacă îi privim pe ceilalţi cu invidie şi suspiciune atunci ni se întunecă şi starea noastră de suflet.

Chiar şi când ştii că cel din faţa ta nu te place, încearcă să-i vezi doar partea cea bună…. gustă din tainele lui Dumnezeu şi ai să vezi ce se întâmplă. Dacă nu aveam încredere în cel de lângă noi cum putem să spunem că aveam încredere în Dumnezeu ? Dacă nu iubim pe cel de lângă noi pe care-l vedem cum putem spune că-L iubim pe Dumnezeu pe care nu-L vedem?!?

(Claudiu)

(Visited 6 times, 1 visits today)