Tabără în cinstea zilei naționale a României și a Sfântului Apostol Andrei – ocrotitorul românilor (29 noiembrie – 2 decembrie)

Astăzi se fac ultimele înscrieri pentru Tabăra dedicată zilei naționale a României.

Mâine dimineață grupul din București se va întâlni în Gara de Nord la ora 09.15 pentru a pleca spre Sebeș cu trenul București – Timișoara. Vor sosi la Sebeș la ora 17.06, iar de aici vor fi duși cu un autocar spre Mănăstirea Oașa.

Ceilalți participanți din celelalte orașe ale țării vor sosi tot la Sebeș spre după-amiază.

Dacă vreți să vă înscrieți ne puteți suna la numărul de telefon: 0740.004.215 (Claudiu Balan)

Doamne ajută!

Cu bucurie vă anunţăm că la iniţiativa Mănăstirii Oaşa din județul Alba şi a ASCOR Oradea în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie se desfăşoară o tabără dedicată zilei naţionale a României, pe care o vom serba de dimineaţă până seara în cetatea unirii, la Alba-Iulia. În restul zilelor vom sta la Mănăstirea Oaşa.

Vă voi expune în mare care va fi programul:

Joi, 29 noiembrie 2012

– Cazarea participanţilor la Mănăstirea Oaşa.

– Slujba de priveghere (vecernie, utrenie şi litie) la biserica Mănăstirii Oaşa – în cinstea Sfântului Apostol Andrei – ocrotitorul României.

Vineri, 30 noiembrie 2012 – Sfântul Apostol Andrei – ocrotitorul României

– Participăm la Sfânta Liturghie cu ocazia sărbătorii Sfântului Apostol Andrei.

Sâmbătă 1 decembrie 2012, ziua naţională a României

– De dimineața plecăm cu autocarul la Alba-Iulia, toţi îmbrăcaţi în costume naţionale.

– Participăm la Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală din Alba-Iulia.

– Mergem să-l colindăm la reşedinţa sa pe IPS Irineu – Arhiepiscopul Alba-Iuliei.

– Participăm la manifestările culturale, artistice şi tradiţionale dedicate zilei naţionale în Alba-Iulia. În această zi vor veni asociaţii studenţeşti din toată ţara. Va fi o adevărată zi de sărbătoare a românilor. Nicăieri de 1 decembrie nu este așa de frumos.

 Duminică, 2 decembrie 2012

– Participăm la Sfânta Liturghie la Mănăstirea Oaşa.

– Plecarea spre casă.

Cam acesta va fi în mare programul. Mai pot interveni mici modificări pe parcurs.

Cazarea şi masa vor fi la Mănăstirea Oaşa şi vor fi gratuite, participanţii trebuie să plătească doar transportul. Pentru că între Mănăstirea Oaşa şi Alba-Iulia sunt 85 de kilometri, ne vom deplasa cu autocarele închiriate şi vom plăti în jur de 20-30 de lei de persoană.

Numărul de participanţi este teoretic limitat, practic putem să ne adunăm şi 100 de persoane pentru că nu sunt probleme, părinţii de la Oaşa ne primesc cu mare drag. Poate participa orice tânăr cu vârsta între 18 și 35 de ani din orice oraș al țării, indiferent dacă este sau nu membru al unei asociației creștin-ortodoxe.

Ce să vă spun, va fi o tabără tare frumoasă care va avea ca scop bucuria că suntem români şi că avem o ţară aşa de frumoasă, înaintaşi aşa de demni, curajoşi şi cinstiţi şi în plus de asta suntem creştini ortodocşi şi trăim ancoraţi în adevărata Biserică a lui Hristos.

 

Claudiu Balan
președinte
Asociația Ortodoxia Tinerilor
(Visited 1 times, 1 visits today)