Tabăra de revelion de la Târgu-Neamț (29 dec. 2015 – 3 ian. 2016). Impresii și fotografii

Doamne ajută!

Dragilor, deși cu întârziere, vă împărtășesc câteva impresii despre tabăra de revelion de la Târgu Neamț. A fost al 3-lea an consecutiv când am petrecut zilele de sfârșit de an la casa doamnei Lăcrămioara. Un loc care pentru noi a devenit foarte familiar și unde ne simțim și ne desfășurăm ca acasă.

Grupul din acest an a fost la fel de numeros ca și în anii trecuți și la fel de plin de viață. A fost o tabără minunată, mai ales prin suprizele pe care Dumnezeu le-a pregătit pentru noi. Am avut și zăpadă și frig, și soare… și vremea nu ne-a împiedicat să ne facem programul.

Printre amintirile frumoase vor rămâne în suflet mai ales întâlnirile cu părinții de la mănăstiri, care au reușit să ne  mângâie duhovnicește. Am avut bucuria să stam la discuții pe îndelete despre sufletul românesc cu Părintele Mihai Aldea chiar în chilia Pr. Justin Pârvu de la Schitul Paltin. Apoi ne-am întâlnit cu pr. arhim. Mihail Daniliuc de la Schitul Vovidenia, care ne-a vorbit de Ion Creangă, chiar în ziua pomenirii lui, de Mihail Sadoveanu dar și de situația actuală din țară. Ne-am reîntâlnit cu pr. Veniamin la Schitul Nifon, care ne-a primit cu aceeași caldură ca de obicei, împărtășindu-ne și câteva sfaturi de viață. 

Am avut bucuria să-l întâlnim neplănuit pe Părintele Dragoș Ghidoarcă din Parohia Topolița care slujește la fostul schit al maicilor de la actuala Mănăstire Văratec. Părintele ne-a povestit lucruri frumoase din experiența sa de preot și din viața sa. Un om cald și sincer, un om care îl caută curat pe Dumnezeu.

În ultima zi, l-am întâlnit pe Părintele Hrisostom Filipescu de la Schitul Țibucani, unde am și participat la Sfânta Liturghie. Deși tânăr, părintele transmite o stare de bucurie și o mângâiere a iubirii lui Dumnezeu către oameni.

Alături de aceste întâlniri binecuvântate cu acești slujitori vrednici ai lui Dumnezeu, ne-a rămăs în suflet și trecerea dintre ani de la Mănăstirea Neamț unde am participat la vecernie și utrenie.

În fiecare zi luam masa împreună și un grup de 4-5 persoane dintre noi pregătea de ale gurii celorlalți, trezindu-se în zori. Fetele au gătit ciorbă două zile la rând, iar băieții au rânduit felul doi. Noi găteam, noi aranjam masa, noi mâncam bucurându-ne unii de alții, noi spălam vasele, noi făceam curățenie… ca o familie adevărată.

Pe unde am trecut am lăsat din inimile noastre și o colindă frumoasă… și gazdele ne-au primit veseloși.

Am ajuns și sus la Schtul Sihla, ne-am închinat și la Sfânta Cuvioasă Teodora în peștera ei, deși era zăpadă destulă și nu speram să izbutim a urca cu mașinile. Am făcut și o mică drumeție pe munte până la Schitul Nifon și ne-am întors noaptea cântând prin pădure.

A fost o întâlnire foarte frumoasă.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

La mulți ani, tuturor!

Mai jos puteți vedea câteva fotografii. Calitatea e mai slabă pentru că sunt făcute cu telefonul… dar atmosfera se distinge ușor. 🙂

(Claudiu Balan)

(Visited 23 times, 1 visits today)