Tabără de revelion la Vatra Dornei (30 dec. 2017 – 3 ian.2018)

TOATE LOCURILE S-AU OCUPAT

Dragilor, deși e cam devreme, deja facem planuri pentru revelion, pentru că mulți dintre voi vreți să știți din timp ce oportunități aveți pentru sărbătorile de iarnă. Anul acesta vom organiza tabăra de revelion la Vatra Dornei. De ce aici? Pentru că avem tot ce ne trebuie: zăpadă (de obicei), frumoasele mănăstiri ale Bucovinei, pârtii de schi, oameni dragi, locuri încântătoare și tradiții românești.

Vor fi 5 zile, 4 nopți la Pensiunea Dorul Muntelui din Dorna Arini, un loc în care am mai fost și ne-am simțit bine. Iată programul aproximativ făcut de prietenul nostru drag, Iulian Iuga, inginer silvic în zonă, omul muntelui:

Sâmbătă 30 decembrie:

 • Până sprea seară – sosirea participanților. Apoi vom vorbi cu părintele paroh din Dorna Arini să ne citească ”Rânduiala de rugăciune la începutul taberei de tineri creștini”.
 • Ora 19.00 – Cina.
 • Ora 20.00 – Seară de discuții pe tema:a „Civilizatia Europei are la bază creștinismul și Evanghelia lui Iisus Hristos.”

Duminică 31 decembrie:

 • 09.00 – Participăm la Sfânta Liturghie la Mănăstirea Podu Coșnei.
 • 12.00 – Prânzul.
 • 14.00 – După Sfânta Liturghie putem merge într-un pelerinaj la unele din județul Suceava (Moldovița și Sucevița), poate chiar și o tură cu ”mocănița” (dacă ne permite timpul), sau în alt pelerinaj la Mănăstirea Sf. Ioan Iacob – Corlățeni (Pojorâta), Mănăstirea Orata (sat Colacu, com. Fundu Moldovei), Mănăstirea Sihăstria Rarăului.
 • 19.00 – Cina
 • 22.30 – Plecăm cu mașinile către Mănăstirea Piatra Fântânele unde vom participa la slujba dintre ani.
 • 23.30 – Acatistul Sfântului Vasile cel Mare.

Luni 1 ianuarie 2018

 • 00.00 Participăm la Sfânta Liturghie, apoi se vor citi și Molitfele Sfântului Vasile.
 • 02.30 – După ce se încheie programul de slujbe, vom merge la cabană, ne-om cinsti cu un păhărel de șampanie, cu o sărmăluță, cu un pic de voie bună și cu o porție zdravănă de somn.
 • 13.00 – Prânzul
 • 14.00 – Dacă avem zăpadă putem merge pe pârtie la schi, săniuș, voie bună.
 • 19.00 – Cina.
 • 20.00 – Seară de discuții pe tema: „Cum a ajuns Europa să se dezică oficial de toată moștenirea sa creștină”.

Marți 2 ianuarie 2018

 • 08.00 – Urcăm cu mașinile pe drumul forestier către spre Schitul ”12 Apostoli” pentru a-l sărbători pe Sfântul Serafim de Sarov, ocrotitorul acestui locaș. Acolo participăm la Sfânta Liturghie.
 • 11.00 – Prânzul la schit.
 • 12.00 – Dacă e vremea bună putem face și un traseu montan până la stânci dacă ne permite traseul.
 • 20.00 – 21.00 – Seară de discuții pe tema: „Care este viitorul Europei? Ce identitate își asumă cetățenii ei.”

Miercuri 3 ianuarie 2017

 • Ce e frumos trece repede. Ne trezim, dăm slavă bunului Dumnezeu pentru că ne-a ajutat să ne revedem, luăm masa și, cu strângere de inimă pentru că a trecut atât de repede, dar cu nădejdea revederii cât mai apropiate, ne ducem fiecare la casa lui.

Scopul taberei este să sărbătorim ca o familie trecerea dintre ani, alături de Dumnezeu, și să ne bucurăm unii de alții.

Numărul de locuri disponibile este 52, dintre care 34 la Pensiunea Dorul Muntelui și 18 la Pensiunea Casa Carmen, ambele din Dorna Arini.

Prețul este de 400 de lei de persoană și include cele 4 nopți de cazare, pentru Pensiunea Dorul Muntelui.

Iar pentru Pensiunea Casa Carmen prețul este de 500 de lei pentru 4 nopți de cazare. Cele 2 pensiuni sunt la 2,7 km depărtare, adică 3 minute cu mașina și 30 de minute pe jos.

Cât privește masa, vom aduce toți mâncare de acasă, și ne vom găti în fiecare zi micul dejun, prânzul și cina în bucătăria și sala de mese a pensiunii.

Poate participa orice persoană din orice oraș al țării, cu vârsta între 18 și 40 de ani, indiferent dacă a mai fost sau nu în taberele noastre, indiferent dacă face parte sau nu din Asociația Ortodoxia Tinerilor. Având în vedere că participanții vin din mai multe orașe ale țării, fiecare se va ocupa personal de transportul până la Vatra-Dornei și înapoi spre casă. Participanții din același județ se vor organiza în prealabil și vor merge împreună cu trenul sau mașinile personale. Eu voi anunța cu câteva zile înainte de plecare, lista finală cu toți participanții pe fiecare oraș, și apoi voi transmite tuturor datele de contact (telefon și email) pentru a putea lua legătura unii cu alții.

Pentru a confirma participarea la această tabără fiecare dintre voi trebuie să ne contactați la email asociatia@ortodoxiatinerilor.ro sau la telefon 0740.004.215 (Claudiu Balan) și să achitați cât mai repede un acont de 200 de lei în contul de mai jos. Proprietarii ne cer un avans de 4000 de lei până pe 15 noiembrie.

Când trimiteți email de confirmare vă rog menționați numele, prenumele, orașul din care veniți și vârsta. Simpla confirmare telefonică sau prin email a participării nu este deajuns.

După înscriere, în maxim 2 zile lucrătoare, trebuie să trimiteți acontul, ca să-l trimitem proprietarilor, altfel înscrierea nu va fi confirmată, și vor avea prioritate cei care plătesc.

Data ultimei înscrieri este 1decembrie 2017 iar acontul excursiei poate fi trimis în următorul cont bancar:

RO72 UGBI 0000 0120 0477 3RON

Atenție și ultimele trei litere din cont: „RON” fac parte din contul IBAN. Contul trebuie să aibă 24 de caractere.

Titular: Claudiu Balan

Bancă: GarantiBank România

Suma: 200 de lei

Vă așteptăm cu drag alături de noi.

Doamne ajută!

Pentru detalii despre taberele noastre intrați aici: taberele OT.

(Claudiu Balan)

 

(Visited 15 times, 1 visits today)