Tabără națională studențească „Părintele Teofil Pârâian” la Mănăstire Oașa (17 – 26 septembrie 2013)

Te invităm pentru o săptămână să trăiești altceva.

Te invităm la întâlnirea cu viaţa netrăită la întâmplare.

Abia acolo, departe de toate interfeţele, reţelele de comunicare, ce au ştiut atât de bine să-ţi dea iluzia apropierii, începi cu adevărat să-l cunoşti, să-l înţelegi, să-l simţi pe celălalt, să comunici şi să te cumineci de celălalt.

Şi vei înţelege – tu, care credeai că nu mai e nimic de înţeles, că lumea, care părea închisă şi redusă la sine însăşi, este doar o mare poartă.

Că poţi, atunci când nu mai credeai nimic cu putinţă, să iubeşti mai mult, să fii mai mult, să dăruieşti mai mult şi să primeşti mai mult…

Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români, filialele Timişoara, Oradea și Craiova,  alături de Liga Studenților din Timișoara, Oradea și Cluj și Organizația Tinerilor din Sibiu, organizează a II-a etapă a Taberei Naționale Studențești „Părintele Teofil Părăian” în perioada 17-26 septembrie la Schitul Sfântul Ioan Evanghelistul – metocul manastirii Oasa , din localitatea Găbud, judeţul Alba.

Este o tabără organizată de tineri pentru tineri care anul trecut i-a avut ca invitați pe actorul Mircea Albulescu alături de scriitorul și istoricul Vasile Lupașc.

Ediția din această toamnă îi va avea ca invitați pe Virgiliu Gheorghe – biofizician și pe conf. dr. Adrian Lemeni  – fostul Secretar de Stat la Ministerul Culturii si Cultelor, care vor susține mai multe prelegeri abordând teme referitoare la PROVOCĂRILE LUMII DE AZI: media și identitate, dependențe, identitate de gen, sexualitate și familie, păstrarea valorilor românești.
 
Programul taberei presupune participarea la slujbe, conferinţe şi discuții, vizionarea de filme documentare culturale, repetiții de muzică psaltică și cântece istorice, de asemenea și integrarea tinerilor în viața de obște prin participarea la treburile zilnice din mânăstire.
Tabăra va culmina cu  hramul mânăstirii – Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan, sărbătorit în data de 26 septembrie, când vă propunem să descoperiți, în acest cadru împletit din mânăstire și sat, ceva din moștenirea pe care ne-au lăsat-o strămoșii noștri, prin îmbrăcarea costumelor tradiționale românești.

Termenul final pentru înscrieri este 12 septembrie. Menţionăm că participarea în tabără este gratuită. Cazarea şi masa sunt asigurate de Mânăstirea Oașa.

Vă așteptăm cu drag!
 
Contact:
Ramona Bordea – Timișoara:
tel: 0755 / 626. 472                                                                 
e-mail: ramo.flower@yahoo.com
 
 
Elena Ciorogariu – Timișoara:
tel: 0721/ 615. 948
e-mail: pusa_ciorogariu@yahoo.com

Oana Calen – București:
tel: 0764/ 476.284
e-mail: oanacalen@yahoo.com
 
Jinariu Carmen – Sibiu:
tel: 0743178517
e-mail: jinariucarmen@gmail.com
 
Adriana Corb – Oradea:
tel: 0747/ 815. 053                                                                                               
e-mail:adrianacorb@yahoo.com
 
Sanziana Vatra -Brasov:
tel: 0755/893349
     0728/249898
e-mail: san_zi_ana@yahoo.com
              
Andra Morar – Craiova:
tel:0763166821

(Visited 6 times, 1 visits today)