Skip to content

8 Comentarii

  1. Laura Stifter
    martie 11, 2013 @ 11:32 pm

    O, ce frumos! Minunate teme de discuţie!!!
    Şi se pare că noi, cei din anul III, vom avea examene în Săptămâna Mare şi-n Săptămâna Luminată (aşa au stabilit cei de la Universitate). Sper din tot sufletul să nu fie aşa şi să se încheie sesiunea până atunci, ca să nu ratez şi tabăra aceasta. 🙁
    Mi-aş dori din toată inima să pot participa! Acum nu pot spune nimic sigur, dar, evident, ţinem legătura.

    Extrem de interesantă şi bibliografia recomandată! Am început acum câteva zile să citesc „Parabolele lui Iisus” (încă n-am terminat-o) şi este minunată, v-o recomand din tot sufletul.
    Acum, fără legătură cu tabăra, legat de cărţi duhovniceşti, vă sugerez ca acum, în perioada liturgică a postului (mai e doar o săptămână până atunci), să citim „Postul Mare” de Pr. Alexander Schmemann, este o carte de o uimitoare profunzime teologică şi duhovnicească.
    O noapte liniştită în continuare!
    Domnul să vă ocrotească!

    Reply

  2. Razvan - Gabriel Boboc
    martie 12, 2013 @ 6:40 pm

    Doamne ajuta!
    Frumoase sunt locurile pe care le-ati selectat pentru aceasta tabara. Sunt convins ca fiecare participant va ramane cu amintiri de neuitat si nu va regreta ca s-a inscris. As mai recomanda ca intr-una din zile, in functie de timp, sa mergeti si la biserica din Tohan Blocuri, un cartier al Zarnestiului. Aici se petrece un ‘fenomen’ care, din pacate, este intalnit destul de rar la bisericile de parohie din tara in ziua de azi: la fiecare Liturghie se impartasesc 3 sferturi din cei prezenti in biserica sau si mai mult (zeci de oameni tineri si batrani). Si meritul cel mai mare il are parintele pentru acest lucru, un om cu inima mare si cu voce de aur.
    Toate cele bune!

    Reply

  3. Iuliamaria
    aprilie 1, 2013 @ 5:09 am

    Poate că nu este potrivit comentariul meu la acest articol(deoarece nu are legătură cu el) dar, nu ştiu altundeva unde aş putea scrie. Am văzut că în articol, la bibliografie este scris „Andrei Pleşu-Parabolele lui Iisus” şi am văzut de asemenea că a făcut referire la această carte şi Laura.De cartea respectivă am auzit şi chiar am dorit să o cumpăr, însă când am întrebat pe cineva despre cartea aceasta mi-a dat să citesc un link:

    http://www.ziaristionline.ro/2013/03/26/adevarul-ca-povestea-lui-andrei-plesu-sau-ca-persoana-parabolele-lui-iisus-de-la-humanitas-nu-sunt-pildele-domnului-nostru-iisus-hristos/

    Sincer nu mi-am format o părere încă despre aceasta carte, dar am unele dubii după ce am citit articolul dar, deocamdată nu ştiu dacă să cred exact ce zice acest articol, sau să citesc mai întâi cartea şi să mă conving eu însămi. Am postat link-ul în caz că sunt persoane mai avizate care îmi pot da un sfat raportat la această problemă.

    Doamne ajută!
    (Lilii)

    Reply

  4. Claudiu Balan
    aprilie 1, 2013 @ 6:05 am

    Doamne ajută, Iulia.

    Eu am citit o parte din această carte și îți pot spune că este interesantă.
    Nu este scrisă în stilul sfinților părinți, care sunt geniali în intuiția lor, și în plus de asta au aplicat în viața lor ceea ce explică, dar totuși este o carte care merită citită.

    Are un limbaj greoi și e posibil să te plictisească pe alocuri, sau chiar să te piardă… dar are și locuri unde Pleșu e genial.

    Merită citită.

    Reply

  5. Iuliamaria
    aprilie 1, 2013 @ 6:48 am

    Mulţumesc pentru răspuns Claudiu, de fapt chiar asta vroiam să stiu, dacă merită citită sau nu, am înţeles acum şi chiar am să o caut pentru ca să o citesc.

    Reply

  6. Stoica Alexandra
    aprilie 8, 2013 @ 12:57 pm

    Buna ziua,

    Abia acum am avut curiozitatea sa caut cartile recomandate ca bibliografie si am gasit-o numai pe cea scrisa de Andrei Plesu care este si destul de scumpa (45 de lei). Stiti cumva daca se gasesc in varianta electronica sau daca le putem imprumuta de undeva?

    Imi cer scuze daca deranjez cu intrebarea mea.

    Multumesc!

    Reply

  7. Claudiu Balan
    aprilie 8, 2013 @ 1:37 pm

    Salut Alexia.

    Bibliografia nu este obligatorie.
    Deci pot veni în tabără și cei care nu au citit cărțile.
    Celelalte trei cărți pot fi găsite în librăriile cu carte ortodoxă.

    Prin urmare, Alexia nu te îngrijora… te așteptăm alături de noi.

    Reply

  8. Danut B
    aprilie 23, 2013 @ 1:26 pm

    Doamne ajuta! Si noua la facultate ne-a recomandat Pr. Pandele (un pr. prof. dr. minunat) cartea filosofului – intelectual Andrei Plesu – „Parabolele lui Iisus sau adevarul ca poveste” . Eu am citit peste 3-4 carti de la Andrei Plesu, am una si acasa: „Note, stari, zile” … un jurnal. Dra. prof. Gina Scarlat si dl Ovidiu Hurduzeu , nu prea vad bine pe Andrei Plesu … care e extrem de „greoi” , precum a zis fratele Claudiu. Problema e alta. Nu trebuie sa cadem in extreme si sa-l anatemizam sau sa-l ignoram. Insa , nici nu trebuie sa uitam ce articol a scris despre maestrul Dan Puric , si mai ales ca dl Sorin Dumitrescu il critica si nu este de acord cu dansul. Eu zic ca e bine sa citit (chiar daca dl Ovidiu Hurduzeu imi spune despre AP si Gabriel Liiceanu ca sunt autori nocivi pt. credinnciosi, pt. tineri …) si Plesu , si orice… chiar si Fr. Nietzsche (eu am trei carti, si am citit deja una, „Antrichistul”) , si Cioran, … si Lucian Boia … si X si Y … ca sa avem o viziune larga … sa stim despre ce e vorba. Putem citii si Remus Cernea … are o carte „Manifest impotriva becalizarii Romaniei” … Sa vedem ce spune … apoi sa incercam sa-l combatem. Doamne ajuta! PT. fratele Claudiu: draga Claudiu … nu promit, dar sper sa vin si eu in tabara… insa nu ma inscriu de acum … gasiti dvs . un loc si pt. noi (adica eu si fratele meu) … Multa sanatate! Cu smerenie danut! FRATE CLAUDIU, iertare ca intru pe un cont nou … dar am uitat parola :))) si nu stiu cum sa fac sa intru pe contul initial… poate ma ajuti tu sau finul Dan. Va iubesc! N-AM SA VA UIT NICIODATA! MESAJ PT OT, CU DEDICATIE: TALISMAN – N-AM SA TE UIT NICIODATA… ASTEPT O TABARA IN VARA LA BISOCA. http://www.youtube.com/watch?v=vmhqNrh1QSQ

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *