Tăbără de revelion la Piatra Fântânele în Pasul Tihuța (30 dec. 2016 – 3 ian. 2017)

NUMĂRUL DE LOCURI S-AU OCUPAT

Dragilor, a venit vremea să facem planurile pentru sărbătorile de iarnă, pentru că timpul trece. După trei ani în care am sărbătorit revelionul în frumoasa zonă a Neamțului, anul acesta am hotărât să schimbăm locația și să mergem într-o zonă superbă, în Pasul Tihuța, la granița dintre Ardeal și Bucovina, mai precis la Piatra Fântânele, la câteva sute de metri de Mănăstirea Piatra Fântânele.

Scopul taberei este să sărbătorim ca o familie trecerea între ani, alături de Dumnezeu, și să ne bucurăm unii de alții.

Mai jos puteți vedea un program propus de noi:

Vineri 30 decembrie 2016

Sosirea participanților. Seara, după sosirea participanților, îl vom chema pe părintele Gavriil de la Mănăstirea Piatra-Fântânele pentru a se ruga împreună cu noi, citind rugăciunea de binecuvântare a taberei. După cină, vom face cunoștință unii cu alții și vom rămâne împreună la o seară de film.

Sâmbătă, 31 decembrie 2016

Dimineață luăm micul dejun, și dacă Dumnezeu ne va dărui și zăpadă vorbim cu părintele Gavriil să ne ducă într-o plimbare cu săniile pe un traseu prin pădure. Dacă nu este zăpadă facem un pelerinaj fie la câteva mănăstiri din județul Bistrița-Năsăud (Sf. Ilie-Nușeni, Sfinții Ap. Petru și Pavel – Parva-Rebra, Sântul Spiridon – Strâmba) sau mergem cu Mocănița Huțulca de lângă Mănăstirea Moldovița.

Seara, ne retragem la pensiune, ne odihnim puțin. Pregătim cina și apoi la ora 23.00 plecăm spre Mănăstirea Piatra-Fântânele pentru noaptea dintre ani.

La 23,30 se citește Acatistul Sfântului Vasile cel Mare.

Duminică 1 ianuarie 2017, de la ora 00.00 va începe Sfânta Liturghie, apoi se vor citi și Molitfele Sfântului Vasile. În cursul zilei, dacă avem zăpadă mergem pe pârtie, schiem, ne dăm cu sania și putem urca și cu telescaunul.

Seara pregătim o masă festivă iar apoi îl putem chema pe unul dintre gazdele noastre (care este preot) să ne spună un cuvânt de învățătură.

Luni 2 ianuarie 2017

Dimineață urcăm cu mașinile de teren până sus la Schitul „12 Apostoli” pentru a participa la hramul ocrotitorului monahilor de aici, Sfântul Serafim de Sarov. Luam masa aici și apoi putem merge și până la stânci dacă ne permite traseul.

Seara ne întoarcem la cabană. Luam cina și urmează o seară de discuții și veselie.

Marți, 3 ianuarie 2017

Micul dejun și apoi plecăm spre casele noastre.

Numărul de locuri disponibile este 48. Vom sta în două vile la 10 km una de cealaltă. Din păcate, nu am putut găsi ceva mai apropiat. Este o perioadă foarte aglomerată. Masa, discuțiile și programul îl vom face împreună într-una din vile.

Prima vilă unde va avea loc programul are 30 de locuri, iar cea de-a doua are 18.

Prețul este de 350 de lei de persoană pentru 4 nopți, indiferent de locul în care veți fi cazați, și include cele 4 nopți de cazare. Cât privește masa, vom aduce toți mâncare de acasă, și ne vom găti în fiecare zi micul dejun, prânzul și cina.

Poate participa orice persoană din orice oraș al țării, cu vârsta între 18 și 40 de ani, indiferent dacă a mai fost sau nu în taberele noastre, indiferent dacă face parte sau nu din Asociația Ortodoxia Tinerilor.

Având în vedere că participanții vin din mai multe orașe ale țării, fiecare se va ocupa personal de transportul până la Piatra-Fântânele și înapoi spre casă.

Participanții din același oraș se vor organiza în prealabil și vor merge împreună cu trenul sau mașinile personale. Eu voi anunța cu câteva zile înainte de plecare, lista finală cu toți participanții pe fiecare oraș, și apoi voi transmite tuturor datele de contact (telefon și email) pentru a putea lua legătura unii cu alții.

Pentru a confirma participarea la această tabără fiecare dintre voi trebuie să ne contactați la email asociatia@ortodoxiatinerilor.ro sau la telefon 0740.004.215 (Claudiu Balan) și să achitați un acont de 200 de lei în contul de mai jos.

Primii înscriși vor ocupa prima vilă, cu 30 de locuri, următorii, cea de-a doua vilă.

Când trimiteți email de confirmare vă rog menționați numele, prenumele, orașul din care veniți și vârsta. Simpla confirmare telefonică sau prin email a participării nu este deajuns.

După înscriere, în maxim 3 zile, trebuie să trimiteți acontul, ca să-l trimitem proprietarilor, altfel înscrierea nu va fi confirmată, și vor avea prioritate cei care plătesc.

Data ultimei înscrieri este 1decembrie 2016iar acontul excursiei poate fi trimis în următorul cont bancar:

RO72 UGBI 0000 0120 0477 3RON

Atenție și ultimele trei litere din cont: „RON” fac parte din contul IBAN. Contul trebuie să aibă 24 de caractere.

Titular: Claudiu Balan

Bancă: GarantiBank România

Suma: 200 de lei

Vă așteptăm cu drag alături de noi.

Doamne ajută!

Pentru detalii despre taberele noastre intrați aici: taberele OT.

(Claudiu Balan)

 

(Visited 14 times, 1 visits today)