Tabără de toamnă la Sâmbăta de Sus, județul Brașov (2 – 5 noiembrie 2012)

Doamne ajută, tuturor! Încă din ultima zi a primei noastre tabere, a Asociaţiei Ortodoxia Tinerilor de la Putna, a apărut între noi dorinţa de a ne reîntâlni. Chiar de atunci am spus că dacă ne va ajuta Dumnezeu vom organiza o nouă tabăra în toamna acestui an.

A trecut vremea şi sunt foarte bucuros să vă anunţ că am demarat demersurile pentru organizarea celei de a-2-a tabere a comunităţii noastre. Întâlnirea va avea loc la Academia Sâmbata de Sus din cadrul Mănăstirii Brâncoveanu, în stațiunea Sâmbătă de Sus, județul Brașov, şi va dura 4 zile şi 3 nopţi. Mai precis tabăra va avea loc în primul weekend din luna noiembrie, pe 2, 3, 4 şi 5 ale lunii, adică vineri, sâmbătă, duminică şi luni.

Scopul întâlnirii noastre este în mare acelaşi: să ne facem noi prieteni şi împreună să discutăm despre provocările vieţii unui tânăr în Biserica Ortodoxă şi alături de Dumnezeu.

Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus este mănăstirea în care a viețuit Părintele Arsenie Boca și Părintele Teofil Pârâian (duhovnicul cel orb).

Pentru a vă face o idee mai clară despre ceea ce se va întâmpla acolo voi schiţa programul pe fiecare zi, cu specificația că este provizoriu, și mai poate suferi mici modificări.


Vineri, 2 noiembrie 2012

Prânz/după-amiază

– Sosirea participanţilor şi cazarea lor.

Seara

– Masa de seara
– Sesiune de discuţii: Prezentarea Asociaţiei Ortodoxia Tinerilor şi a proiectelor noastre (o oră). Prezintă Claudiu Balan – președintele Asociației Ortodoxia Tinerilor.
– Pauză (20 de minute)
– Sesiune de discuţii pe tema: „Milostenia. Aspecte practice și duhovnicești.” (două ore). Prezintă: Pr. Mihail de la Mănăstirea Brâncoveanu

Sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Dimineaţa

– Masa de dimineață
– Vizită la Mănăstirea Sâmbătă de Sus. Vizităm biserica, muzeul, paraclisul, lacul şi împrejurimile.
– Sesiune de discuţii pe tema: „Iubirea de neam şi ţară. Curajul şi bărbăţia românului credincios. (Sfinţii Martiri Brâncoveni).” Prezintă: Dănuț Nancu – licențiat în istorie / jurist.

Prânz/după-amiază

– Masa de prânz
– Vizită la Herghelia de cai lipiţani din Sâmbătă de Sus.

Seara

– Masa de seară
– Sesiune de discuţii pe tema: „Părintele Arsenie Boca şi Rezistenţa anticomunista din Munţii Făgăraşului„. Prezintă Ioana Hașu – jurnalist, moderator și realizator de emisiuni radiofonice.

Duminică, 4 noiembrie 2012

Dimineață

– Participare la Sfânta Liturghie la Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbătă de Sus.

Prânz/după-amiază

– Masa de prânz
– Drumeţie pe munte.

Seara:

– Masa de seara
– Sesiune de discuţii pe tema: „Sfânta Scriptură – spațiu de întâlnire zilnică a omului cu Dumnezeu”. Prezintă Gheorghe Butuc – doctorand în teologie, profesor la Seminarul Teologic din Galați.

Luni, 5 noiembrie 2012

– Masa de dimineață
– Rugăciune de mulţumire.
– Program liber ales.
– Plecare spre casă. 

 Iată câteva fotografii cu Mănăstirea Brâncoveanu și Academia Sâmbata de Sus:

Aşa acum vedeţi programul este încărcat şi condensat mai mult pe zilele de weekend, pentru că toţi cei dintre voi care vreţi să participaţi să puteţi veni după servici sau şcoală.

Sâmbăta de Sus este un loc superb, o adevărată oază de linişte trupească şi sufletească… şi asta datorită, în principal, peisajelor şi a mănăstirii, bastion al Ortodoxiei în timpul stăpânirii habsburgice (1683). Aici au trăit oameni cu viaţă sfântă şi se simte acest lucru.

Haideți să vă spun câteva lucruri și despre costurile acestei tabere.

Taxa de participare la această tabără este de 220 lei și include: cazarea 3 nopți, masa de vineri sera, trei mase sâmbătă, 2 mese duminică (fără cea de dimineață) și luni masa de dimineață.

Transportul va fi suportat de fiecare participant în parte în funcţie de zona din care va veni.

Fiecare participant vă trebuie să trimită 70 de lei acont pentru cazare prin transfer bancar/prin alimentarea unui cont bancar, pentru a fi considerat înscris.

Participanţii vor fi ţinuţi la curent cu detaliile organizatorice ale taberei pe blogul nostru de evenimente creat special în acest sens.

Numărul maxim de participanți este de 40.

Sunt invitaţi să participe toţi tinerii până-n 35 de ani, căsătoriți sau necăsătoriți.

Cei care vreţi să participaţi contactaţi-ne prin email la asociatia@ortodoxiatinerilor.ro sau pe telefonul meu (004) 0740.004.215.

Vă stăm la dispoziţie pentru orice detaliu despre tabără.

Pot participa şi cei care au venit la Putna în tabăra de vară.

Pentru cei dintre voi care vreți să vedeți cum se desfășoară o tabără a Asociației noastre puteți vedea impresii și fotografii de la Prima tabără de vară de la Putna desfășurată în perioada 17-20 august 2012.

Cam asta e tot.

Dumnezeu să vă ocrotească, şi să ne vedem cu bine la Sâmbătă de Sus.

Doamne ajută!

Claudiu Bălan
Preşedinte
Asociaţia Ortodoxia Tinerilor

(Visited 4 times, 1 visits today)