Tabăra de zâmbete…pentru copii la Valea Plopului (21 iulie – 3 august 2014)

Cât de mult contează pentru tine un zâmbet de copil? Dar zâmbetul unui copil căruia viața nu i-a dat aceleași șanse ca și ție, ca și mie? Un copil care poate nu mai are părinți sau nu și-a cunoscut niciodată părinții, un copil care caută doar puțină atenție, puțină căldură și un zâmbet plin de dragoste din partea ta…

Pr. Nicolae Tănase aduce zâmbete pe chipurile a peste 300 de copii aflați în situații dificile de viață şi face acest lucru de peste 20 de ani în Centrul Social Pro Vita de la Valea Plopului. Şi a venit momentul să îl sprijinim în dezvoltarea acestui proiect grozav.

Din acest motiv, Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români (A.S.C.O.R.) răspunde acestei chemări încă din anul 2008, organizând în fiecare an tabăra „Împreună pentru copiii de la Valea Plopului”. Ajunsă la cea de-a VIII-a ediție, această tabără îi aşteaptă la Valea Screzii, județul Prahova, pe toţi tinerii dornici să dea o mână de ajutor. Sute de elevi, studenți și tineri au participat la această tabără de-a lungul anilor, oferind zâmbete de bucurie și primind zâmbete de recunoștință.

Și tu poți fi unul dintre acești tineri. Ei au ales să fie lângă cei care au nevoie, au ales să schimbe lumea prin dragoste, sacrificiu şi bucurie. Tu ce alegi?

Astfel, ASCOR, prin filialele Brașov, București, Timișoara și Ploiești alături de Asociația „Studenți pentru viață”, te invită în perioada 21 iulie – 3 august 2014 să fii voluntar alături de noi pentru copiii de la Valea Plopului.

Căutăm voluntari cu vârsta cuprinsă între 14-30 de ani, harnici, serioși, entuziaști și implicați pentru ca ÎMPREUNĂ să aducem zâmbete pe chipurile celor în nevoie.

Printre activităţile specifice pe care le vom desfășura în tabără menționăm:

  • Program educativ şi recreativ, alături de copiii aflați în grijă la Valea Plopului;
  • Curăţenie;
  • Construcţii și amenajări;
  • Bucătărie;
  • Participarea la slujbele religioase;
  • Diverse activități cu caracter gospodăresc;
  • Activităţi surpriză pentru voluntari (ex. focuri de tabără).

Cum te poți înscrie în tabără?

Intrând pe website-ul nostru www.valeaplopului.ascorbrasov.ro și completând formularul online de înscriere până la data de 1 iulie 2014.  Datorită faptului că putem oferi doar un număr limitat de locuri, va avea loc o selecție a tuturor aplicanților. Cei selectați să participe vor fi anunțați până la data de 7 iulie 2014.  Masa și cazarea este oferită de către organizatori, GRATUIT, pentru toţi voluntarii acceptaţi în tabără. Cheltuielile de transport vor fi suportate de către fiecare voluntar în parte.

Pot dona pentru organizarea acestei tabere?

Orice donație este mai mult decât binevenită și ne ajută enorm de mult la organizarea acestei tabere. Din acest motiv am pornit campania FII UN SPRIJIN PENTRU NOI! DAR MAI ALES FII UN SPRIJIN PENTRU EI!

Organizarea unei astfel de tabere care aduce la un loc peste 100 de voluntari, timp de 2 săptămâni, implică cheltuieli foarte mari din partea noastră și orice sprijin cât de mic ne este un real folos.

Fii un sprijin pentru noi, ca tabăra să rămână gratuită pentru voluntari.

Fii un sprijin pentru ei, astfel încât persoanele aflate în grija centrului să poată beneficia de pe urma activității voluntarilor.

Donațiile pot fi financiare, în alimente, instrumente de muncă ș.a. Pentru mai multe informații despre cum puteți dona vă rugăm să intrați pe website-ul taberei de mai jos.

Pentru mai multe detalii și informații despre această tabără vă rugăm să intrați pe website-ul nostru: www.valeaplopului.ascorbrasov.ro sau să ne scrieți la adresa de mail: valeaplopului2013@yahoo.com!

FII VOLUNTAR! Dăruiește, crește și primește.

Informaţii suplimentare

Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi Români este o organizaţie de tineret non-guvernamentală (ONG) cu caracter creştin ortodox, apolitică şi non-profit, cu filiale în toate centrele universitare: Bucureşti, Alba-Iulia, Sibiu, Timişoara, Cluj-Napoca etc. şi care urmăreşte să promoveze valorile morale creştin ortodoxe, să încurajeze dialogul între credinţă şi cultură, să apere drepturile tinerilor şi să îi conştientizeze cu privire la îndatoririle pe care le au aceştia față de Biserică, neam
și familie.

Pro Vita este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit cu sediul în Vălenii de Munte, judeţul  Prahova care urmăreşte îndeplinirea următoarelor obiective:

1. Oferirea de programe de asistenţă socială pentru copii orfani sau abandonaţi şi mame tinere singure. Primul pas – oferirea de locuinţă în casele asociaţiei sau în familii din cele două sate.
2. Reintegrarea socială a copiilor străzii şi a celor abandonaţi în spitale. Primul pas – recuperare fizică şi psihică a acestora.
3. Integrarea în comunitate a tinerilor peste 18 ani nevoiţi să părăsească orfelinatele. Primul pas – sprijin pentru învăţarea unei meserii.
4. Protecţia tinerelor mame respinse de familie. Primul pas – susţinere pre şi postnatală, şansa de a
evita traumele avortului.

(Visited 15 times, 1 visits today)