Tabăra de voluntariat de la Valea Plopului a ajuns la a VI-a ediție

Te-ai gândit ce vrei să faci vara asta? Ai dori să trăieşti o experiență unică ajutând pe alții și adăugând un plus de valoare societăţii? Eşti dispus să renunți la comoditate și să pui umărul la ajutorarea centrului social Pro Vita din Valea Plopului? Ai vrea să cunoşti tineri la fel de pasionați și dedicați ca și tine?

Dacă ai răspuns DA, atunci Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi Români prin filialele Brașov, București și Timişoara te invită, în perioada 8-21 iulie 2013, la cea de-a VI-a ediţie a taberei „Împreună pentru copiii de la Valea Plopului”. 

Având binecuvântarea Pr. Nicolae Tănase, membru fondator Pro Vita, tabăra a luat fiinţă în urmă cu aproximativ şase ani, la iniţiativa unui grup inimos de tineri din întreaga ţară, care s-au gândit să dea o mâna de ajutor părintelui şi centrului Pro Vita de la Valea Plopului. Cu timpul, numărul voluntarilor a crescut, tabăra ajungând să reunească anual în jur de 120 de tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 30 de ani. În ultimul an de referinţă, 2012, în decursul celor două săptămâni ale taberei au luat parte la activităţi aproximativ 150 de voluntari.

Activitatea voluntarilor este constituită din evenimente cu caracter gospodăresc și duhovnicesc, ce au un rol formativ pentru participanţi, dintre care menţionăm: participarea zilnică la slujbele religioase, precum şi la activităţile educative pentru și cu copiii din centru, ori activităţile
gospodăreşti în beneficiul centrului social Pro Vita.

Printre activităţile specifice desfăşurate în cadrul taberei enumerăm:

  • Program educativ şi recreativ, alături de copiii aflați în grijă la Valea Plopului;
  • Curăţenie;
  • Construcţii și amenajări;
  • Bucătărie;
  • Participarea la slujbele religioase;
  • Activităţi surpriză pentru voluntari.

Tabăra se va desfăşura la Valea Screzii, în județul Prahova.
 
În cadrul centrului social Pro Vita de la Valea Plopului se află în grijă peste 300 de persoane din grupe vulnerabile: copii abandonați, orfani, copii ai străzii, tineri care au părăsit orfelinatele, tinere mame singure etc.
    
Persoanele selectate pentru participarea la această tabără vor avea asigurate cazarea și masa pe întreaga perioadă a șederii. Cheltuielile de transport vor fi suportate de către fiecare voluntar în parte. Limită de vârstă a participanților este de 14-30 de ani. Locurile în tabără sunt limitate.

Înscrierea pentru tabără se face EXCLUSIV pe website-ul  http://valeaplopului.ascorbrasov.ro, prin completarea formularului special. Toți candidații înscriși vor primi răspuns pozitiv sau negativ din partea organizatorilor. Vă mulțumim!

Pentru mai multe informaţii:
Website: http://valeaplopului.ascorbrasov.ro
E-mail: valeaplopului2013@yahoo.com
Persoană de contact şi organizator:
Andrei Clinciu 0768835294 (în caz de probleme urgente)

(Visited 29 times, 1 visits today)