Tabără de ziua națională a României la Alba-Iulia, Pitești, Aiud și Mănăstirea Lupșa (30 nov. – 4 dec. 2016)

Dragilor, vă propun ca de Ziua Națională a României să mergem într-o tabără la Alba-Iulia, în cetatea unde s-a înfăptuit marea unire a neamului nostru la anul 1918. Nu e loc mai frumos pe meleagurile românești pentru a sărbători ziua națională, decât la Alba-Iulia. E o atmosferă cu totul specială, parcă aici românii în această zi sunt mai uniți decât în alte locuri și alte situații. Aici ca-n fiecare an vor avea loc manifestări deosebite, începând cu Sfânta Liturghie dimineața, continuând cu parada militară, apoi tedeum la Catedrala Încoronării cu arhiepiscopul locului, concert de muzică populară în cetate și alte manifestări frumoase.

Cu această ocazie vom vizita și fosta Închisoarea Pitești și Mănăstirea Aiud pentru a-i cinsti pe cei care s-au jertfit în regimul comunist suferind asupra, pentru ca noi astăzi să fim liberi.

Iată programul propus:

Ziua 1 – Miercuri 30 noiembrie 2016 – Sfântul Apostol Andrei – ocrotitorul României
București – Pitești – Alba-Iulia (360 km)

Dimineață la ora 07.00 plecăm din București către Pitești. Aici vom participa la Sfânta Liturghie la Paraclisul Ortodox din fosta Închisoarea Pitești, amenajat în Camera 4 Spital, locul unde au avut loc unele dintre cele mai crude acte violente din timpul regimului comunist, locul unde s-a vărsat mult sânge pentru libertatea și demnitatea neamului și a credinței noastre în Dumnezeu.

La ora 10.30 vizităm închisoarea și la ora 12.00 plecăm spre Alba-Iulia.

Aici seara la ora 18.00 ne așteaptă Părintele Sabin Vodă, fiu duhovnicesc al părintelui Teofil Părăian. Sfinția Sa ne invită să participăm la Taina Sfântului Maslu la Paraclisul „Sfântul Grigorie Palamaaflat în cadrul Centrului Cultural Catehetic „Părintele Teofil Părăian”. Apoi în cadrul centrului va avea loc lansarea cd-ului „File de pateric de la Părintele Teofil Părăian”, care conține cele mai frumoase cuvinte duhovnicești ale marelui duhovnic alese în ani de Părintele Sabin Vodă. Cd-ul este ocazionat și de împlinirea a 7 ani de la trecerea la Domnul a părintelui Teofil.

Ziua 2 – Joi, 1 decembrie 2016 – Ziua Națională a României
Alba-Iulia

Joi, de dimineață vom merge în cetate, îmbrăcați în costume naționale, cu drapelul fluturând, și vom participa de dimineață până seară, cât ne va da Dumnezeu putere la toate manifestările, care ne vor aduce aminte că suntem frați, toți românii de la Nistru pân la Tisa.

Ziua 3 – Vineri, 2 decembrie 2016
Alba-Iulia – Aiud – Lupșa (117 km)

Dimineață la ora 09.00 vom mergă să vizităm în Alba-Iulia una dintre cele mai frumoase biserici din România aflată în Parohia „Sfinții Ioani” unde slujește Pr. Jan Nicolae, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din oraș

Împreună cu părintele Moise de la Oașa vom merge și vom vizita Mănăstirea Aiud și monumentul „Calvarul Aiudului”. Tot aici părintele ne va proiecta câteva mărturii video cu martirii din temnițele comuniste, accentul căzând mai ales pe cei care au suferit acolo în temnița cruntă a Aiudului.

După-amiază plecăm spre Mănăstire Lupșa, unde vom rămâne peste noapte la pensiunea vecină sfântului locaș. Mănăstirea Lupșa este o mănăstirea aparte în România, păstrând rânduiala părintelui Sofronie Saharov de la Essex. Duhul monahilor de aici și al viețuirii lor e diferit… E o bucurie să participi aici la slujbe… O să vedeți!

Seara participăm la vecernie.

Ziua 4 – Sâmbătă 3 decembrie 2016
Mănăstirea Lupșa – Roșia Montană – Turda – Mănăstirea Lupșa (200 km)

Dimineața participăm la Sfânta Liturghie.

Vizităm galeriile de la Roșia Montană și dacă avem timp și nu suntem obosiți vom vizita și Salina Turda, cea mai frumoasă din România.

Seara participăm la vecernie.

Ziua 5 – Duminică 4 decembrie 2016
Mănăstirea Lupșa – București (442 km

Dimineață participăm la Sfânta Liturghie, apoi mâncăm ceva la prânz și plecăm spre casă.

Plecarea va fi din București, miercuri dimineață, 30 noiembrie 2016, ora 07.00. Cazarea în Alba-Iulia va fi la Hanul cu berze iar la Lupșa va fi la pensiunea Casa Apuseană.

Costul cazării este de 250 de lei pentru 4 nopți. Transportul va fi cu mașinile noastre personale și vom face în jur de 1000 de km. Într-o mașină cu 4-5 persoane la o consum de 6-7% de combustibil, costul va fi în jur de 100 de lei. Deci cazare + transport va fi undeva în jur de 350 de lei.

Vom fi în perioada colindelor și a bucuriei apropierii Nașterii Domnului, care se vor împleti așa de frumos cu iubirea de țară și neam ca aluatul într-un colac românesc. Toate trăirile acestea sper să așeze în sufletul vostru nădejdea și puterea de a mărturisi prin faptă și cuvânt pe Dumnezeu: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt și de a ne ajuta țara.

La acest pelerinaj poate participa orice persoană cu vârsta între 18 și 35 de ani, indiferent dacă este sau nu membru al asociației noastre, indiferent dacă a mai participat sau nu la taberele asociației Ortodoxia Tinerilor.

Numărul de locuri disponibile este 25. Nu este necesar să aveți neaparat mașină ci puteți merge cu automobilele celorlalți participanți. 

Pentru a confirma participarea la această tabără fiecare dintre voi trebuie să ne contactați la email asociatia@ortodoxiatinerilor.ro sau la telefon 0740.004.215 (Claudiu Balan) și să achitați suma de 250 de lei în contul de mai jos.

Costurile pentru combustibil vor fi achitate în mașină șoferului în funcție consumul fiecărei mașini.

Când trimiteți email de confirmare vă rog menționați numele, prenumele, orașul din care veniți și vârsta. Simpla confirmare telefonică sau prin email a participării nu este deajuns. Abia după trimiterea acontului veți fi trecuți pe lista participanților.

Data ultimei înscrieri este 27 noiembrie 2016 iar acontul excursiei poate fi trimis în următorul cont bancar:

RO72 UGBI 0000 0120 0477 3RON

Atenție și ultimele trei litere din cont: „RON” fac parte din contul IBAN. Contul trebuie să aibă 24 de caractere.

Titular: Claudiu Balan

Bancă: GarantiBank România

Suma: 250 de lei

Cei care nu ați mai participat la taberele noastre puteți vedea impresii și fotografii aici: Tabere Ortodoxe.

Hai cu noi să-ți cunoști istoria neamului tău și să ai pildă tare pe cei mai viteji și credincioși români!

Doamne ajută!

(Claudiu Balan – președintele Asociației Ortodoxia Tinerilor)

 

(Visited 15 times, 1 visits today)