Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Tabere ortodoxe

Dragilor, am rămas datori cu câteva fotografii din pelerinajul nostru la Muntele Athos din luna februarie a anului 2019. Mai jos puteți vedea câteva fotografii.

95 de tineri din parohiile Protopopiatului Ceahlău, cu vârsta între 16 și 23 de ani, au participat, în perioada 2 - 4 mai, la cea de-a IV-a ediție a Întâlnirii Tinerilor de pe Valea Muntelui Ceahlău. Aceasta a avut ca scop sprijinirea tinerilor care doresc să se apropie de Biserică, iar tema principală propusă spre reflectare a fost Sfânta Liturghie - izvorul vieții.

Evenimentul s-a desfășurat la Centrul Cultural - Pastoral ”Sfântul Daniil Sihastrul” - Durău și a fost organizat de către Protopopiatul Ceahlău și Departamentul Misiune pentru Tineret al Arhiepiscopiei Iașilor. Programul celor trei zile a cuprins slujirea Sfintei Liturghii, explicarea Proscomidiei și a momentelor importante care compun Liturghia, conferință pe tema întâlnirii, ateliere de lucru în grupuri moderate de câte un preot și un tânăr voluntar, vizionarea și dialog pe marginea filmului Preotul, drumeție pe Ceahlău, spectacol susținut de tineri, foc de tabără, reguli de bază și numeroase experiențe de joc privind comunicarea și vorbirea în public.

Dragilor, acum câteva zile am fost într-o tabără de patru zile la Mănăstirea Oașa în Munții Șureanu. Scopul a fost să ne integrăm în programul zilnic al călugărilor, în slujbe, rugăciune, muncă, și să ne bucurăm de Dumnezeu, Care vine în taină între oameni, și unii de alții. Mai jos împărtășim cu voi câteva fotografii.

 

Dragilor, mai jos puteți vedea câteva fotografii din tabăra de revelion. A fost foarte frumos, ne-am bucurat. Zăpadă multă, vreme frumoasă, voie bună, și Domnul a fost cu noi binecuvântându-ne fiecare pas al întâlnirii.

Ne-am rugat împreună, am mâncat împreună, am gătit împreună, am făcut curățenie împreună... Am discutat seara despre timpul în Biblie și despre Apocalipsă. Am vizitat Mănăstirea Moldovița, am mers apoi cu mocănița, am cântat cât ne-au ținut plămânii colinde, cântece patriotice și cântări duhovnicești. Ne-am dat cu sania cu caii, am fost pe pârtie, am participat în noaptea de revelion la sfânta liturghie la Mănăstirea Piatra Fântânele și am trecut în anul nou împreună în rugăciune. Am dansat împreună, și ne-am veselit. Am urcat la Schitul 12 Apostoli cu jeep-urile, cu sania, și pe jos până când într-un final am ajuns. Am făcut un traseu printre brazii pline de zăpadă ca-n povești...

A fost o tabără plină de binecuvântarea lui Dumnezeu.

 

Tabăra de la Istanbul a fost o tabără cu mulţi admiratori, dar cu puţin aleşi (7 persoane). Până în ultimul moment a planat îndoială dacă o mai organizam sau nu, dar cu ajutorul Domnului am realizat-o şi ne-am folosit de tot ce am văzut acolo şi am experimentat. Coincidență sau nu, toți cei care am mers în Turcia eram moldoveni – așa ca o solie a lui Sfântului Ștefan cel Mare.

Ziua întâi

Ne-am pornit foarte devreme din Bucureşti la ora 5 şi un pic căci ne aștepta drum lung şi aveam ceva emoții căci nici unul dintre noi nu mai trecuse vama cu mașina în Turcia. Până la granița cu Turcia drumul a fost lin și nu am avut probleme. Am trecut cu bine și de vama turcilor, și ușor ușor simțeam că începe aventura noastră. Primul lucru observat a fost steagul lor – mai mare decât orice alt steag din vamă. Am regăsit steagul pe orice clădire sau în orice localitate pe unde am trecut. Cred că de aceea turcii au aşa un puternic sentiment de patriotism.

Anul acesta cu ajutorul lui Dumnezeu am organizat și al doilea tur al României la fostele închisori comuniste, pentru a-i cinsti pe martirii și mărturisitorii noștri din temnițele comuniste. De data aceasta turul a fost sponsorizat parțial (cazare și masă) de Fundația Sfânta Irina din București, care a încurajat astfel pe tineri să-și cunoască istoria recentă, să-și cinstească eroii și să le urmeze exemplul.

Mulțumim foarte mult domnului doctor Pavel Chirilă, prin intermediul căruia tinerii au avut șansa ca timp de o săptămână si viziteze locurile de prigoană ale neamului românesc: Jilava, Pitești, Făgăraș, Aiud, Gherla, Sighet, Baia Sprie, Râmnicu-Sărat, Canal Dunăre-Marea Neagră, și câteva mănăstiri în care au viețuit după eliberare martirii neamului nostru. Mai jos puteți vedea câteva fotografii din acest tur.

Ca-n fiecare an, în luna august a acestui an am organizat o tură de pe munte. De data aceasta am ales Munții Retezat. Gașca mare, de 40 de prieteni am plecat din diferitele zone ale țării pentru a ne întâlni în Hațeg, și apoi de aici să pornim spre satul Cârnic de la baza munților. De aici urma să începem ascensiunea noastră spre Cabana Gențiana, unde urma să poposim pentru 3 nopți.

A fost o excursie pe cât de frumoasă pe atât de solicitantă din punct de vedere al efortului fizic depus. În prima zi plină am urcat pe Vârful Peleaga iar în a doua zi am văzut Tăurile din Valea Rea, câteva lacuri superbe care ne-au încântat ziua. A fost o excursie superbă, deși condițiile au fost rudimentare, fiind obligați să avem la noi mâncare pentru 3 zile. Mai jos puteți vedea câteva fotografii.

Tabere

Tabără de vară în Țara Hațegului (19-26 iulie 2019)

Pr. Crăciun Opre

Credința ne unește

Pelerinaj Israel (24 feb.- 1 martie 2019). Asociația Ortodoxia Tinerilor în colaborare cu Basilica Travel.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești