Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Fapte ale demnității românești

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Tabere ortodoxe

Anul acesta cu ajutorul lui Dumnezeu am organizat și al doilea tur al României la fostele închisori comuniste, pentru a-i cinsti pe martirii și mărturisitorii noștri din temnițele comuniste. De data aceasta turul a fost sponsorizat parțial (cazare și masă) de Fundația Sfânta Irina din București, care a încurajat astfel pe tineri să-și cunoască istoria recentă, să-și cinstească eroii și să le urmeze exemplul.

Mulțumim foarte mult domnului doctor Pavel Chirilă, prin intermediul căruia tinerii au avut șansa ca timp de o săptămână si viziteze locurile de prigoană ale neamului românesc: Jilava, Pitești, Făgăraș, Aiud, Gherla, Sighet, Baia Sprie, Râmnicu-Sărat, Canal Dunăre-Marea Neagră, și câteva mănăstiri în care au viețuit după eliberare martirii neamului nostru. Mai jos puteți vedea câteva fotografii din acest tur.

Ca-n fiecare an, în luna august a acestui an am organizat o tură de pe munte. De data aceasta am ales Munții Retezat. Gașca mare, de 40 de prieteni am plecat din diferitele zone ale țării pentru a ne întâlni în Hațeg, și apoi de aici să pornim spre satul Cârnic de la baza munților. De aici urma să începem ascensiunea noastră spre Cabana Gențiana, unde urma să poposim pentru 3 nopți.

A fost o excursie pe cât de frumoasă pe atât de solicitantă din punct de vedere al efortului fizic depus. În prima zi plină am urcat pe Vârful Peleaga iar în a doua zi am văzut Tăurile din Valea Rea, câteva lacuri superbe care ne-au încântat ziua. A fost o excursie superbă, deși condițiile au fost rudimentare, fiind obligați să avem la noi mâncare pentru 3 zile. Mai jos puteți vedea câteva fotografii.

În ultima săptămână din iulie a anului 2018, asociația noastră a organizat o tabără de vară în comuna Poiana Teiului, lângă Mănăstirea Petru-Vodă ctitorită de părintele Justin Pârvu. A fost o săptămână foarte frumoasă, în tabăra noastră participând și tineri și copii.

Locul taberei a fost unul foarte liniștit, într-o poiană verde, pe drumul ce duce la mănăstire, mai precis la Pensiunea Geona. Din acest motiv, acolo ne-am putut relaxa luând mesele și având seri de discuții în aer liber. Am mers pe munte, am vizitat împrejurimile, ne-am rugat la mănăstirile din jur, am vizitat obiectivele turistice din apropiere și ne-am bucurat unii de alții. Mai jos puteți vedea câteva fotografii din întâlnirea noastră.

În data de 30 iunie 2018, Maica Stareță de la Mănăstirea Poartă Albă - Galeșul (jud. Constanța), a organizat cu ajutorul lui Dumnezeu hramul Schitului "Soborului celor 12 Sfinți Apostoli" din delta Dunării, la Periprava. E primul hram la care se săvârșește Sfânta Liturghie, în acest loc în care a curs mult sânge al martilor din fostul lagăr de muncă forțată din regimul comunist.

La invitația maicii am venit și noi cu drag, ca să ne rugăm ca Domnul să ne dăruiască putere să urmăm viața sfântă a acestor martiri, și poate pe viitor, aici la Periprava, să înceapă viața unei mănăstiri și să se construiască un muzeu dedicată memoriei lor.

Am plecat de dimineață și în jurul orei 7.30 am ajuns în portul Tulcea. De aici am plecat cu o barcă către Periprava. Abia în jurul orei 10.30 am ajuns acolo, de aici urmând să luam o altă mașină de teren care să ne ducă departe, la câțiva kilometri, la locul unde se află clădirile și ruinele fostului lagăr comunist.

Dragilor, am rămas datori cu câteva fotografii din turul României la închisorilor comuniste. Nu am timp să vă mai scriu impresiile mele, dar vă asigur că a fost un tur minunat, cu oameni frumoși, cu voie bună, și cu binecuvântarea lui Dumnezeu.

La tabăra noastră aniversară de 10 ani de la Sâmbăta de Sus, dragul nostru prieten, Florin Anton a compus un imn pentru asociația noastră:

Hristos a înviat!

Dragilor am rămas datori să împărtășim cu voi câteva impresii din tabăra aniversără de 10 de de la Sâmbăta de Sus.

Înainte de toate țin să precizez că Ortodoxia Tinerilor împlinește 10 ani pe data de 29 iulie 2018, ziua în care am publicat primul articol pe blogul ortodoxiatinerilor.wordpress.com. De la acest blog și articol a început mica noastră comunitate să se formeze la nivel online și apoi prin tabere, în mediul real. Așadar, prima întrebare: De ce nu am făcut tăbara chiar vara?

Pentru a da posibilitatea cât mai multor prieteni să poată fi alături de noi, vara fiecare având planuri personale de vacanță. Am considerat oportun să alegem această mini-vacanță de 1 mai în care să ne întâlnim 4 zile într-un loc atât de frumos, liniștit și plin de istorie: Mănăstirea Sâmbăta de Sus.

Am fost în total puțin peste 100 de participanți, și prieteni vechi, și mai noi, dar și oameni care au cunoscut familia Ortodoxia Tinerilor pentru prima dată. Ne-a dăruit Dumnezeu vreme foarte frumoasă și bunăvoință din partea Părintelui Stareț Atanasie pentru ca tabăra noastră să se desfășoare așa cum trebuie în Academia Sâmbăta de Sus.

Tabere

Pr. Crăciun Opre

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești