Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

În perioada 21 - 28 decembrie 2012 Mănăstirea Oaşa împreună cu ASCOR Oradea au organizat o tabără de colinde cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos. La această întâlnire au participat 200 de tineri din mai multe oraşe ale ţării, membri ai filialelor Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) şi nu numai. La acest eveniment Asociaţia Ortodoxia Tinerilor a fost invitată să participe cu un grup de 20 de tineri.

A fost un eveniment duhovnicesc de mare frumusețe, tinerii împreună cu monahii și frații din mănăstire petrecând șapte zile în rugăciune, la masă, la Sfânta Liturghie, în discuții de pe teme de interes și colindând prin sate pe țărani.

Iată câteva impresii ale Ramonei Pop, una dintre participante din partea Asociației Ortodoxia Tinerilor:

„La Oașa a fost o minune tot ce am trăit acolo, la slujbă, la priveghere, la ascultare, la repetițiile de colinde, la masă, peste tot. Am învățat despre mine multe lucruri, și ce nu îmi convenea, în special.

Îi înțeleg pe cei care merg acolo și nu mai doresc să se întoarcă în lume. E plin de har și de iubire, de normalitate.

Încă mi-e greu de pus în cuvinte ce am trăit acolo.

A doua zi, după ce am ajuns acasă și m-am trezit doar eu cu bradul... mi-a părut rău că nu am mai rămas. Unii tineri au rămas la curățenie și de anul nou... Sper ca atunci când voi mai merge, cu ajutorul Domnului, să rămân mai mult, chiar dacă dormim 7 fete pe 3 saltele :)

Oamenii din satele în care am colindat ne-au primit cu atâta dragoste!! Bătrânei... Sate pustiite. Într-un sat erau doar 3 copii, în tot satul!

Grupul în care eram eu era compus din tineri din București, majoritatea, din Constanța, Sinaia și Maramures. Ne-am cunoscut acolo, în 3 zile am repetat colinde, si de la ei, si de la noi, ne-am adaptat și am format o ceată de colindători într-un duh, uniti în bine și frumos. Un părinte a însoțit fiecare grup. Cu noi a venit părintele Modest, în două zile, si părintele stareț Iustin, într-o zi. Sunt pâinea lui Dumnezeu.

Mare e dragostea părinților de acolo dacă și-au petrecut sărbătoarea aceasta atât de mare cu atât de mulți oameni alături. Mai bine spus, nu alături, ci în suflet, căci ne-au cuprins pe toți în inima lor.

Au fost și familii cu copii...

Mare e Dumnezeu.”

Daniela Ont, o altă tânără care a participat în tabăra de Crăciun, spunea:

A fost ceva deosebit, chiar se simte că tot ce are loc acolo la Mănăstirea Oașa este insuflat de Duhul Sfânt şi roadele sunt pe măsură. Dincolo de ce am trăit eu, bucuria mea cea mai mare e dată de perspectiva rodului pe care îl văd în acţiunile iniţiate de Părintele stareţ Iustin.

Deja se văd roadele, şi simt că se vor înmulţi şi vor prinde rădăcini adânci în aceşti tineri şi în copiii lor. Am văzut multe chipuri luminoase, multe suflete curate, multe conştiinţe pline de înţelepciune, în ciuda vârstei fragede a multora. E o mare binecuvântare să existe şi astfel de acţiuni care să direcţioneze tineretul pe calea cea bună, întorcându-i de la rătăcirile care îi pândesc la tot pasul în societatea de azi.”

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești