Skip to content

1 Comment

 1. Laura-optimista
  martie 5, 2011 @ 10:32 pm

  Aşa este… Foarte impresionantă mărturia acestui părinte, care a trecut prin experienţa dramatică a dictaturii regimului totalitar ateu comunist. Din punct de vedere politic, acel regim anticreştin şi contrar umanităţii a dispărut din ţara noastră, dar ateismul, din păcate, încă nu a fost învins. Nouă, tinerilor creştini de astăzi, ne revine datoria ca, bucurându-ne cu recunoştinţă de libertatea religioasă, dăruită nouă de Dumnezeu, să continuăm, prin tot ceea ce facem, lucrarea celor care, prin jertfa lor, au pus capăt persecuţiilor din perioada regimului comunist. Să nu îngăduim ca situaţiile critice, prin care a trecut Biserica noastră, să se repete, ci să luptăm, folosind doar armele duhovniceşti (credinţa, nădejdea, dragostea, curajul, înţelepciunea, milostenia şi toate celelalte virtuţi creştine), pentru păstrarea "credinţei date sfinţilor o dată pentru totdeauna".
  În decembrie 1989, tineri de vârsta noastră şi-au dat viaţa, strigând din întreaga lor fiinţă: "-)umnezeu există!"; să nu dispreţuim mărturisirea lor, ci să o ducem mai departe!
  Tatăl nostru ceresc să ne dăruiască nouă, tuturor tinerilor creştini, puterea de a-L iubi pe El din toată fiinţa noastră şi de a ne dărui Lui cu hotărâre, fără a ne mai lăsa influenţaţi şi abătuţi din drum de către multele ispite ale lumii acesteia! Să dea Dumnezeu să fim, pentru semenii noştri care încă nu au ajuns la credinţă, prieteni adevăraţi şi, în această calitate, să-i ajutăm pe toţi să găsească drumul către Tatăl Cel iubitor, Care-i aşteaptă pentru a le oferi comoara cea mai de preţ şi unica fericire adevărată.
  Doamne ajută!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *