Taina de a înţelege şi de a fi inteles!

Din ce in ce mai mult ne trezim racnind unii la altii din simplul motiv ca celalalt „nu aude” sau „nu intelege”. Este sau nu este asa? De obicei aceasta departare intre doua persoane apare cand la mijloc intervin argumentele contradictorii. „Eu am dreptate, nu tu”, „tu eventual i-ati niste ochelari sa vezi mai bine….ca nu ai dreptate”. Haideti sa facem „dreptatea” bucatele atunci, nu? Din pacate acolo in interiorul fiecaruia ne macinam pentru ca celalalt nu doreste sa auda ce spunem.

Da, sa auda si sa inteleaga. De ce n-am putea sa spunem de exemplu: „Eu inteleg ce spui, dar nu sunt de acord, uite care e parerea mea”. Prin aceasta evitam si mania si cearta si probabil o eventuala bataie. Argumentele noastre in contradictoriu uneori le folosim din mandrie si pentru a arata „cat de prost” este celalalt si pentru a-l umili si pe deasupra mai aveam si pretentia de a ne face auziti….Cum? Racnind la celalalt?

De cate ori nu era Hristos indreptatit sa racneasca ori la ucenicii sai ori la evrei, ori la farisei pentru a se face auzit, caci El era dreptatea insasi!? Dar nu a facut acest lucru din iubire, pentru ca El respecta libertatea oamenilor de a gandi si de a dori sa auda Cuvantul Sau sau nu. Si va mai zic o taina pe care o sa o descoperiti daca invatati sa va spuneti opinia contrara in mod pasnic.Veti reusi sa comunicati si poate celalalt de langa voi vazand ca il intelegeti (chiar daca nu sunteti de acord cu el in cele din urma) va cugeta la cele discutate si poate i se va lumina mintea. Nu proiectand nevoia noastra de a domina pe ceilalti vom reusi sa ne apropiem de ceilalti, ci intelegandu-i si integrandu-i ca pe o durere de a noastra in noi insine si atunci vom putea sa auzim si sa intelegem si sa fim auziti si intelesi la randul nostru. Oare cum mai ascultam noi glasul lui Dumnezeu, daca glasul unei biete fapturi omenesti nu o auzim?

Aveti grija ca inimile voastre sa nu fie departe….caci s-ar putea sa nu mai stie acestea sa se reintoarca pe cale si sa se (re)cunoasca.

Doamne ajuta!

(Ionut)

(Visited 5 times, 1 visits today)