Skip to content

29 Comentarii

 1. omp
  mai 20, 2010 @ 1:30 pm

  din pacate, nu degeaba termenii proveniti de la Sodoma si Gomora, au astazi sensuri „concrete”…

  Oare cei „inversati” chiar nu pot fi ajutati sa (re)vina la normalitate ? Sau macar la moralitate…

  Reply

 2. Florin
  mai 20, 2010 @ 6:09 pm

  @mop, oricine poate fi ajutat daca vrea sa fie ajutat.

  Reply

 3. gay
  mai 23, 2010 @ 10:22 am

  v-ati gandit ca nu noi am ales sa fim asa cum suntem?ca unii din noi nu se simt bine ca sunt asa cum sunt?asa cum voi simtiti atractie pentru sexul feminin asa si noi simtim atractie pentru cel masculin.stim ca este anormal, dar nu avem incotro, vine din interior.Omul poate iubi orice, dar nu poate sa aleaga ce anume sa ii placa, vine din interior;noua homosexualilor ne place sexul masculin pentru ca asta simtim in interiorul nostru, nu noi ne-am trezit intr-o zi si am spus spus”eu vreau sa imi placa barbatii”

  Reply

 4. alex
  mai 23, 2010 @ 10:31 am

  pentru OMP,

  Chiar crezi?Incerca si tu sa iubesti o persoana de acelasi sex cu ca al tau, nu vei reusi cu siguranta, asa nu putem sa ne schimbam nici noi.

  Reply

 5. omp
  mai 23, 2010 @ 12:08 pm

  @ gay si alex,

  iertati-mi curiozitatea, dar va mai amintiti cam in ce perioada a vietii voastre ati constientizat atractia voastra „definitiva” pentru persoanele de acelasi sex cu al vostru ?

  Reply

 6. omp
  mai 23, 2010 @ 1:38 pm

  Alex,

  bine ai zis ca „nu noi am ales sa fim asa cum suntem”, ca „unii din noi nu se simt bine ca sunt asa cum sunt”…

  Poate ca cineva foarte apropiat (mama, tata etc) ti-a „inoculat”, inca din varsta frageda, ideea ca tu nu trebuia sa fi fost baiat, ci fata… e o ipoteza…Interesant e ca tu insuti recunosti ca nu te simti bine in aceasta ipostaza, deci pana si tie ti se pare oarecum nefireasca… Undeva s-a produs o „defectiune” ce musai trebuie si – cred cu toata taria !!! – ca poate fi reparata… mai ales ca dispui de avantajul CREDINTEI… nici o minune nu vine una doua, ci trebuie RABDARE… Cat despre IUBIRE, ideal ar fi sa-i iubim pe toti oamenii la fel, fara nici o discriminare… nu mi se pare anormal (ba chiar e indicat, prin porunca hristica) sa-i iubesti (la fel de mult) pe TOTI semenii, de ambele sexe, (desigur in sensul iubirii agapos)…

  Daca nu dispui (inca) de acel „graunte de mustar” care sa te ajute sa „muti si muntii din loc”, adica sa re-vii (caci nu degeaba te-ai nascut baietel) in timp, la ceea ce este clasificat drept NORMAL (aici ar fi tare bine daca cineva s-ar ruga mult pentru tine!!!), mai exista cel putin varianta pozitiva a NEDISCRIMINARII: pur si simplu incerci sa „vezi”, in oricare din aproapele tau, chipul divin… incerci sa traiesti ca si cum ai fi deja „dincolo”, unde nu exista barbat si femeie ci toti sunt precum ingerii… Ce zici ?

  In functie de nivelul la care te vei putea „ridica”, vei continua sa traiesti fie:
  1. NORMAL, intemeindu-ti o familie NORMALA, bazata pe ADEVAR,
  2. daca iti va fi greu sa „atragi” NORMALITATEA, macar vei incerca sa lupti MUCENICESTE cu propriile tale porniri (clasificate de societatea in care esti nevoit sa traiesti – drept NEFIRESTI), pentru a te bucura, in final, de imbratisarea Mirelui Ceresc…”Dincolo” nu vei mai avea astfel de probleme.

  totul depinde de vointa ta de a te:
  – RE-CREEA (cu ajutorul harului divin, care ti-a daruit NORMALITATEA pe care altii – cu sau fara voia lor – au „reusit” sa ti-o anihileze!!!),
  – RE-NASTE in DUH si in ADEVAR… pentru asta ai nevoie de o permanenta BAIE a HARULUI (SFINTELE TAINE: in special SPOVEDANIA = marturisirea oricaror ganduri, fapte, simtaminte, Mirelui Ceresc)… doar astfel te poti curata de „A”-ul, ce poate aparea inaintea cuvantului NORMALITATE…

  Indrazneste, Alex! Cauta-L pe Domnul! EL te asteapta mereu in inima ta !!!

  Reply

 7. Saurian
  mai 23, 2010 @ 2:36 pm

  @alex: Vreau să te întreb ceva: ce e dragostea după tine? Eu îmi iubesc duhovnicul ( şi nu sunt nici homosexual, nici bisexual ), ba mai mult atunci când a trebuit să mă despart de sfinţia sa din ispita vrăjmaşului eram aşa de trist şi distrus cum am fost când mă întâlneam cu fata de care sunt îndrăgostit şi când trebuie să ne despărţim ( trăim în 2 oraşe diferite aşa că nu ne vedem prea des ). Eram dărâmat de tot. Deci pot să iubesc pe cineva de acelaşi sex.
  @omp: ce mă distrează cât de bine ne pricepem să dăm la alţii lecţii de credinţă în timp ce noi nu împlinim nici o sutime din ceea ce cerem la alţii. Spunea bine Klaus Kenneth că oamenii s-au săturat să tot audă vorbe şi sfaturi duhovniceşti ci acum ei caută modele vii. Dar cât timp noi nu suntem modele propovăduim doar o moralitate ce n-are nimic de a face cu Ortodoxia şi viaţa în Hristos.
  @Claudiu: chiar e nevoie să ameninţi cu focul iadului tot ceea ce nu înţelegi şi ceea ce îţi provoacă repulsie? Te întreb şi eu ce a întrebat şi „gay”: crezi că lor le place să fie în ipostaza în care sunt? Ai idee prin ce chin trec ei? Şi e trist că tot ce ai găsit e să ameninţi cu iadul pe respectivii oameni. Spunea bine cine spunea că vom fi miraţi de cei care au ajuns acolo şi de cei care n-au ajuns acolo. Mulţi care ar fi „meritat” să ajungă în Rai vor ajunge în Iad şi invers. Slavă Domnului că El nu judecă aşa încuiat cum o fac unii ( iertare de duritate ). Eu unul n-aş putea să fac un astfel de articol cât timp ştiu în ce situaţie groaznică se află aceşti oameni iar eu unul chiar nu sunt în stare să le dau soluţii. Adică să le cer lucruri pe care eu unul nu le-aş putea să le fac normal că ştiu. Dar în viaţa mea personală atât de mult mi s-a cerut pentru Hristos lucruri şi teorii pe care eu unul nu puteam să le fac încât n-aş putea să fiu aşa de sadic şi să îi chinui pe alţii cum am fost chinuit şi eu. Sunt cu totul împotriva homosexualităţii dar nu am soluţii aşa că aş prefera să las pe oamenii care Îl trăiesc pe Hristos şi ştiu să vorbească în Duhul Lui să se exprime în problema asta. Mi-e foarte drag un cuvânt al lui Klaus Kenneth. Spunea că vin tineri la el şi îi spun că au probleme cu pornografia, masturbare etc. şi preoţii îi ceartă. Şi spunea omul acesta că asta nu e ortodox. Noi nu trebuie să le facem morală celorlalţi. Catolicii sunt moralişti. Noi trebuie să le prezentăm dragostea lui Hristos. Dar cum s-o faci dacă nu-L trăieşti pe El? Bine făcea păr. Sofronie Saharov ce le interzicea ucenicilor să predice până când nu Îl trăiau pe Hristos.

  Reply

 8. omp
  mai 23, 2010 @ 4:33 pm

  „Noi nu trebuie să le facem morală celorlalţi”!

  Daca am zis ceva ne-ortodox, astept corecturi (nu morala!) nu cumva sa ajunga cineva, din cauza ereziilor, in fundul iadului…

  Reply

 9. Saurian
  mai 23, 2010 @ 8:57 pm

  Era vorba de ceva de genul: „dacă faci după tipic şi la inimă nimic atunci e degeaba”. Poţi să spui lucruri fără nici un pic de erezie dar tot cuvinte goale rămân. Catolicii au duhul acesta moralist de genul „nu atinge, nu fă asta, etc.”. Dar îmi cer iertare că la a doua vedere observ că nu ţi se potriveşte ţie cuvântul acesta. Totuşi hai să facem un mic joc să înţelegi pe aceşti oameni ( e foarte important să fii sincer cu tine. Nu trebuie să-mi răspunzi la întrebările pe care ţi le pun ci doar ţie să-ţi răspunzi cu maximă sinceritate. ) N-ai în viaţa ta nici o patimă pentru care să ai ispite mari să renunţi la Hristos din cauza ei? Dacă nu, atunci nu poţi să îi înţelegi pe aceşti oameni. Dar dacă da, voi continua cu o altă întrebare: dacă patima aia constă în ceva sfânt pentru tine, ceva ce ar dori orice om normal ( ex.: este o fată pe care o iubeşti din toată fiinţa ta şi ai face orice să fii cu ea dar nu ai avea voie să fii cu ea din cauză că prin asta ai face un mare păcat faţă de Hristos. În astfel de cazuri vezi lipsa ta de credinţă. Şi ia cazul în care pe fata aia s-o idolatrizezi, să fii în stare să nu asculţi de toţi din jurul tău ci să o vrei pe ea. ), fii sincer cu tine, te poate ajuta nişte cuvinte pe Internet să renunţi la ea? Din nou îmi cer iertare că te-am judecat greşit.

  Reply

 10. Dan
  mai 23, 2010 @ 10:00 pm

  Saurian, astept si eu foarte curios acelasi raspuns pe care il asteapta surioara Omp.
  Daca nu noi trebuie sa facem morala celorlalti, atunci sa asteptam pietrele sa strige in locul nostru? Sau eventual sa facem din ortodoxie o credinta pietist-bolnavicioasa? Pai cand arde casa strigi si pui mana pe apa rece, nu soptesti ca arde si astepti sa se stinga focul. E bun si dusul cald, dar e foarte bun si dusul rece, in functie de situatia in care ne aflam. In cazul marsului pe care l-au organizat homosexualii tu ce zici ca era mai bine?
  Uite o intamplare cu Pr. Cleopa: „Vine deunazi una la mine si-mi zice : ” Parinte am insuficiente psihice si mi-a spus doctorul ca n-am voie sa nasc; sa-mi dai voie sa fac avort „. ” Fugi de-aici criminalo ! Ai venit sa ma conduci tu pe mine, sa inveti pe popa carte ? Sa mori de-o mie de ori, sa te faci martira, numai sa te spovedesti si sa te impartasesti. Cine ti-a spus o nebunie ca aceasta ? De unde vii tu ? Sa-ti dau voie eu sa faci crima ?” Tu ce zici? Pr. Cleopa nu avea dragoste fata de oameni (in special femei) sau a vazut ca doar asa ii poate trezi pe unii din mirajul pacatului, ca sa-i aduca la liman? A cui este vina ca unii nu se mai trezesc din pacate strigatoare la cer decat cu palme? Desigur, dupa trezirea din pacat suntem datori si cu palmele care sa mangaie ranile, ca asa e crestineste. Dar toate potrivite la situatia in care ne aflam.
  Deci, remarcile tale fata de Omp si Claudiu, chiar imi par nejustificate. Poate gresesc eu totusi…

  Reply

 11. omp
  mai 23, 2010 @ 10:41 pm

  @ Saurian,

  Era interesant sa joc (la propunerea ta) intr-un rol masculin, dar Dan mi-a dezvaluit deja „genul” (e clar ca va trebui sa-mi schimb iar ID-ul)… Totusi, pentru ca mi-ai starnit curiozitatea, indraznesc sa ma intreb, in legatura cu fata „idolatrizata”, oare cum o va privi el, dupa 10-20 de ani ? oare tot atat de mult o va mai dori si dupa ce o va avea ??? Dea Domnul!!! Exista, din fericire si mari iubiri (si iubitori) pe lumea asta…

  Cat despre patimi, din cate am la „activ”, ar trebui sa-i inteleg pe toti oamenii…

  Reply

 12. Alex
  mai 23, 2010 @ 11:57 pm

  @omp,

  Multumesc pentru sfaturi! Ma bucur ca ma exista oameni ca tine care ne inteleg, ca au inteles ca nu noi am ales sa fim asa cum suntem si ca nu toti se simt bine ca sunt asa cum sunt. Tata cu siguranta nu a „inoculat” ideea ca eu nu trebuia sa fi fost baiat, nu locuieste cu mine de cand aveam eu vreo 6-7 ani, nici mama nu a facut asta, nu mi-a spus asta nimeni. Intradevar ” Undeva s-a produs o <>” nu stiu unde, cand eram la gradinita tin minte ca mi-am dorit o data sa fiu fata. Nu vreau sa ascund faptul ca flacara credintei mele s-a stins acum cativa ani. Deci credinta nu ma poate ajuta din pacate. Oricum multumesc mult pentru intelegere si sfaturi! La intrebarea „in ce perioada a vietii voastre ati constientizat atractia voastra “definitiva” pentru persoanele de acelasi sex cu al vostru ?” raspunsul este urmatorul: la varsta de 13-14 ani aproximativ, atunci cand pe strada am vazut un baiat de care ma simteam foarte atras, nu imi puteam dezlipi privirea de la el, nu stiam atunci ce ma atrage asa la el, doar il priveam.
  @Saurian,
  Ce e dragostea pentru mine?Sa simti ca persoana iubita te completeaza te intregeste, face parte din tine, sa iubesti acea persoana atat la bine cat si la greu, sa o simti in inima, iar atunci cand nu poti fi langa ea chiar si putine minute sa ii simti lipsa, sa iubesti cu toata fiinta ta persoana de care esti indragostit, nu doar atractia sexuala, conteaza si ea, dar mai putin.

  Reply

 13. Saurian
  mai 24, 2010 @ 6:30 pm

  Iartă-mă Dan că n-am ştiut că tu şi omp sunteţi la măsura păr. Cleopa. Gata nu mai spun nimic că nu ştiam cu ce mari oameni duhovniceşti vorbesc.

  Reply

 14. omp
  mai 24, 2010 @ 7:44 pm

  te rog muuult, nu-l cobora pe Parintele Cleopa, nici pe Dan, la „masura” lui omp! Multumesc!

  Reply

 15. Dan
  mai 24, 2010 @ 10:22 pm

  Mai frate Saurian…dar ce spun eu si ce intelegi tu…
  Off, offf…

  Reply

 16. Celina
  mai 25, 2010 @ 3:13 am

  Admin, site-ul acesta e foarte fain, are foarte multe articole folositoare tinerior, explicate foarte frumos si cu foarte multa delicatete. Cine vrea sa se foloseasca de el duhovniceste are de unde. Eu chiar l-am recomandat si l-am aratat multor prieteni si am citit multe articole care mi-au fost si imi sunt de folos. Insa ceea ce il strica foarte mult este cearta aceasta prin comment-uri care nu duce la nimic. Sunt discutii in contradictoriu care nu rezolva absolut nimic pentru ca oricum fiecare se mentine ferm pe pozitie si isi argumenteaza opiniile.Initial am inceput sa citesc comment-urile pentru a mai vedea si parerile celorlalti, dar cand am vazut ce este aici…mi-am pus mainile in cap…(la propriu. Si este valabil la majoritatea articolelor nu numai la acesta, si spun asta pentru ca am citit multe articole si commenturi-le aferente.Chiar e mare pacat de site-ul asta. Sfatul meu este sa iei masuri..fa ceva! Nu stiu exact ce, dar sunt sigura ca exista multe modalitati de-a evita asa ceva si tu esti admin deci poti. Iti spun asta pentru ca imi place foarte mult site-ul si nu numai, ci si ideea in sine de la care a pornit si toata organizarea si mi-ar parea rau sa nu se foloseasca cei care au nevoie intr-adevar de el din cauza certurilor, sau mai rau, sa-ti pierzi o parte din cititiori. numai bine! Doamne ajuta!

  Reply

 17. yannis
  mai 25, 2010 @ 3:19 am

  am si eu o nelamurire: voi intrati pe site in fiecare zi sau lasati comment-uri de fiecare data numai ca sa va certati? ca eu altceva nu va vad ca faceti. De dezbatut articolul sau postarea nici nu se pune problema, pt ca voi ati deviat demult de la subiect si va certati de la toate fleacurile. Practic cautati nod in papura, rastalmaciti cum vreti ce a zis celalalt numai ca sa aveti ocazia sa va aratati istetimea…trist…si mai sustineti ca sunteti ortodocsi sau la sfarsit bagati afirmatii de genu „Dumnezeu sa te ajute!” sau „ma rog pt tine” (dak te rugai pt el, nu mai aveai atata timp sa raspunzi la orice comment)…

  Reply

 18. omp
  mai 25, 2010 @ 1:31 pm

  Yannis, mai bine ai incearca un simplu: „Iarta-i Doamne, ca nu stiu ce fac!”…

  Reply

 19. omp
  mai 25, 2010 @ 1:34 pm

  ai incerca

  Reply

 20. Phoenix
  iulie 4, 2010 @ 9:41 pm

  intervin si eu cu un comentariu daca-mi permiteti.. dupa ceva timp…
  Nu vreau sa judec pe nimeni, imi imaginez ca ei sunt intr-o situatie foarte delicata. Ceea ce vreau sa va rog este ca, daca vreti sa stiti exact cu ce se confrunta de fapt un homosexual, sa cititi carticica „Iannis cel nebun pentru Hristos”. In aceasta carte, veti afla ca de fapt homosexualii nu sunt nici bolnavi, nici deviati, ci pur si simplu indraciti. Este marturia unui homosexual..

  Reply

 21. andrei
  august 23, 2010 @ 12:50 pm

  Contrazicere
  Dumnezeu zice:

  -Dacă un om se culcă cu un om, cum se culcă cineva cu o femeie, amândoi au făcut un lucru scârbos; să fie pedepsiţi cu moartea: sângele lor să cadă asupra lor.
  Tot Dumnezeu mai zice:
  -Porunca 6-Sa nu ucizi.

  -Unde e logica?Se contrazice Dumnezeu pe el insusi.

  Reply

 22. Saurian
  august 23, 2010 @ 2:00 pm

  andrei, de ce scoţi versetele din context? Nu e logic în contextul dat? În primul caz se referă la o pedeapsă ce trebuie să le fie dată respectivilor vinovaţi în numele lui Dumnezeu ( deci nu e păcat ) pe când în al doilea caz se referă la uciderea din patimă ( mânie, pentru anumite motive, etc. ). Oricum noi n-ar trebuie să ne ghidăm după Vechiul Testament ci după Noul Testament.

  Reply

 23. Cristina
  iunie 9, 2011 @ 2:41 am

  http://homosexualitate.ro/
  speranta si vindecare pentru homosexuali, e foarte bun situl, cititi-l si cei cu astfel de probleme si ceilalti, pentru a sti cum s-a ajuns la starea asta de lucruri. stiati spre ex ca pana in 1973 homosexualitatea era considerata o boala psihica de catre toate asociatiile medicale din lume? si in 1973, fara nicio descoperire stiintifica uluitoare, ci doar in urma unui joc politic, s-a ‘votat’ sa nu mai fie. ce are stiinta cu votul, eu nu pot sa inteleg. de cand se ajunge la un fapt stiintific prin vot? eu credeam ca stiinta da demonstratii care conving pe toata lumea, nu e : cati credeti ca e asa, cati credeti ca nu e asa?

  Reply

 24. doarRaduR
  iunie 9, 2011 @ 5:54 am

  Doamne ajuta.Eu cred ca totul e fabricat in ziua de azi in asa fel incit sa fie ffff comercial,…adica intotdeauna cineva sa aibe de cistigat de pe spatele celor naivi ,fara ajutor si cu garda jos in cele Duhovnicesti.Orice boala,orbire,suferinta psihica sau fizica se poate rezolva daca se vrea din partea celui vizat.Urmariti INGERUL DIGITAL 1 SI 2 si poate veti intelege mai multe.Eu spun iarasi ca ar fi fffff bine sa nu judecam pe nimeni si sa-L lasam pe Bunul Dumnezeu sa ne judece pe toti.e
  E clar ca bietiii oameni au probleme f mari,dar asta nu inseamna ca nu pot fi mintuiti.Doamne fereste ca miine sa nu fim si noi in locul lor.Sa urim problema lor…nu pe ei.Ei sunt ca si noi,dar au nevoie si de ajutorul nostru ca sa scape de acea patima groaznica si periculoasa.In ziua de azi aceste combinatiii ciudate:stiinta-politic-religie….duc la cele mai mari Pacate,patimi posibile si imposibile de imaginat.Suntem pe ultima suta de metri….avem obligatia sa ne suportam si sa ne iubim duhovniceste asa cum EL ne ingaduie si ne rabda pe noi.Haidati mai bine sa ne rugam impreuna si pt ei,ca au nevoie.Iertatima….

  Reply

 25. Cristina
  august 24, 2011 @ 5:59 pm

  Cu adevarat taramul homosexualilor este Sodoma si Gomora (si pervertirea inocentei):
  http://antimedia.info/politic/ucigasii-de-ingeri-demnitar-ue-printre-clientii-unei-retele-de-pedofilie-video

  Reply

 26. Ruben Miclea
  septembrie 10, 2014 @ 1:08 pm

  Să nu uităm însă că Iisus a spus că va fi mai uşor pentru Sodoma şi Gomora în ziua judecăţii decât pentru Ierusalimul din vremea Lui, căci dacă s-ar fi făcut în acele cetăţi minunile care s-au făcut în el, de mult s-ar fi pocăit în sac şi cenuşă. (Evanghelia după Matei, cap. 10)

  Apoi, în Sodoma bărbaţii nu erau homosexuali, ci cel mult bisexuali. Altminteri, nu s-ar mai fi înmulţumit, nici Lot nu le-ar mai fi oferit spre viol fiicele lui virgine. Lot a crezut că oferta îi va tenta. Homosexualii nu ar fi tentaţi însă de femei virgine.

  Reply

 27. Dan Tudorache
  septembrie 11, 2014 @ 9:27 am

  Ruben, chiar dacă în Sodoma ar fi locuit numai bisexuali, nu este cu nimic greșit a-i numi homosexuali pentru că practica bisexuală include homosexualitatea dar nu se rezumă doar la ea.

  Reply

 28. Avram Nicolae
  iulie 21, 2016 @ 9:24 pm

  Daca ati avea o boală grea si ati merge la un medic care va poate salva si v.ar spune ca este Homosexual ce ati face? Ati prefera sa rămâneți cu boala?
  Daca ati fi in impas si un prieten va poate ajuta sa iesit din impas si var spune ca este Homosexual ce ati face? Ati prefera sa nu primiti ajutorul acestuia?
  Important este ce fac acestia in societate si cum sunt ei ca persoane. Etichetele nu ajuta cu nimic iar urland ca acestia savarsesc o anormalitate nu ii ajutam cu nimic.
  Doctori, Profesori, Oameni de afaceri, toți pot fi oameni extraordinari care fac atât bine si sunt Homosexuali.
  Faptul ca uni sunt „normali” dar fura, isi bat joc de părinți, dau in cap pe strada…..insa acestia sunt „normali” si este bine asa.
  Nu va mai băgați in patul nimanui, fiti corecți pentru voi si normali pentru voi pentru ca la judecată nu veti fii trasi la răspundere pentru Gică de la scularie ca a fost Homosexual! Fiecare răspunde pentru el
  Amin!

  si va spune asta tot un Homosexual!

  Reply

 29. constantin1993
  iulie 22, 2016 @ 4:07 pm

  @nicolas
  Imi pare rau de tine si de sufletul tau, Dumnezeu sa te ierte si sa te indrume pe calea cea dreapta.
  As dori sa te lamuresc in privinta judecatii, a judeca un pacat cum este homosexualitatea nu este gresit, dar a judeca pacatosul (care include pe toata lumea, pt ca nimeni nu este fara de pacat) este gresit.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *