Skip to content

2 Comentarii

 1. Paul
  noiembrie 17, 2023 @ 6:59 pm

  Foarte bine spus în articol. Am ajuns să slujim și să lăudăm creația în loc să îl slujim pe Creator, care ne-a dat viață, și scopul pentru care ne-a creat e să îl sjujim și să îl iubim.

  Reply

 2. Cecilia Stefan
  decembrie 8, 2023 @ 6:33 am

  Cel putin, in unele targuri de Craciun din mult blamatul Occident, ca si in fata catedralelor, mai vezi vreo scena a Nasterii lui Iisus. In tarile nordice traditia aduce daruri copiilor de Sf Nicolae, nu de Craciun, cand toti cei credinciosi il sarbatoresc pe copilul Iisus. O alta frumoasa traditia este Adventul. La noi, in ciuda postului riguros si a ceea ce se intampla circumscris liturgic, se poate lesne constata o laicizare cvasitotala a sarbatorilor. Explicabila si prin multele frustrari indurate in ceausism, si prin bezna sufleteasca. Mai bine am cultiva ceea ce uneste in inimi, Estul cu Vestul, Domnul ne priveste si ne iubeste pe toti.
  In al doilea rand, de ce sa alungam bradul din Biserica? Eu pun o icoana mica a Nasterii in brad si inspir sacrificiul mangaietor al acestui simbol al Arborelui Vietii, atat de legat de fiinta neamului, de spatiul originilor. Fie ca sarbatoarea apropiata ca reaprinda in suflete Lumina si sa crestineze orice gest, orice detaliu infim, orice bucurie „pagana”, astfel incat sa redevenim, macar vremelnic, cu totii, copii fascinati doar de taina tainelor, „cea din veac ascunsa si de ingeri nestiuta”, uitand de zbateri inutile si goana dupa timp.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *