Skip to content

14 Comentarii

 1. Guest
  iulie 30, 2010 @ 9:42 am

  ioan sv
  nu cred ca acest articol trebuia sa apara pe acest site, nu vad ceva de invatatura ortodoxa …..

  Reply

 2. Dan
  iulie 30, 2010 @ 9:50 am

  Ioan…poate are legatura cu intoarcerea spre firesc? Poate are legatura cu gustul pentru frumos (pentru muzica frumoasa)? Nu inseamna si asta ortodoxia? 😀

  Reply

 3. Ioana
  iulie 30, 2010 @ 10:49 am

  Ioan, crezi ca lui Dumnezeu nu-i place ce este frumos, cand El este frumusete, bunatate, mila, dragoste, si intruchiparea desavarsita a tot ce este mai bun ?
  Ii place in mod sigur si ceea ce am vazut mai sus !
  Dar poate ca unii dintre voi fiind invatati cu muzica si dansul „modern”, nu puteti aprecia aceste minunatii; pacat !

  Reply

 4. Ioana
  iulie 30, 2010 @ 10:51 am

  Am uitat ceva: MULTUMIM PENTRU ACEASTA POSTARE ! Domnul sa va rasplateasca inmiit, bucuria ce ne-ati daruit-o !

  Reply

 5. ioan sv
  iulie 30, 2010 @ 2:15 pm

  Ioana eu nu ascult muzica in general, „moderna” nici atat, si nu cred ca lui Dumnezeu ii place ceea ce vezi tu mai sus, nu tot ceea ce ni se pare noua „frumos” ii place si lui Dumnezeu, in primul rand imbracamintea care arata formele (cred ca tie ti-au placut barbatii din videoclip), nici muzica si nici dansul. Si daca vrei sa stii si tu si ceilalti care mai postati pe site subiecte sau comentarii, lui Dumnezeu ii plac doar lucruri duhovnicesti care ii aduc slava, multumire, lauda … etc., si tot ceea ce este spre folos duhovnicesc. Am mai scris pe site ca: „toata pofta este de la draci, doar pofta duhovniceasca este de la Dumnezeu (Pr. Cleopa). Dar asa sunt timpurile acum , sa cada si cei alesi…, si mai sunt multe de spus… , dar citeste din Sfintii Parinti si vezi ce parere au si ei. (mai vb.)

  Reply

 6. Ioana
  iulie 30, 2010 @ 8:02 pm

  N-ar trebui…
  …sa raspund provocarii, Ioan sv, dar daca mi te adresezi direct, nu e politicos sa te ignor, nu-i asa? Stii ca Sf Par Serafim Rose isi ducea ucenicii periodic la spectacole de opera ? Ii este placuta lui Dumnezeu muzica lui Ceaikovski, fii sigur de asta, si dansul superb al fetelor de asemenea, toate dau slava lui Dumnezeu; iar daca tu ai sesizat trupul barbatilor, nu-ti arunca mortul in ograda mea. Si de altfel in baletul clasic, dansul baietilor este doar o completare a dansului fetelor, care cred ca ai sesizat si tu ca este principal.
  Dar, vorba Fericitului de pomenire Patriarh al Serbiei Pavle, FIECARE VEDE CE DORESTE.
  Si acum te rog iarta-ma !

  Reply

 7. admin
  iulie 30, 2010 @ 8:25 pm

  Flautul din aceasta melodie imi mangaie suflet si nu ma mai satur ascultandu-l.
  Tare frumos mi se pare!

  Reply

 8. rheeea
  iulie 31, 2010 @ 8:45 am

  ce artist din ziua de azi ar mai putea crea ceva care sa semene cu asta, sau cu vreo alta capodopera clasica?

  Reply

 9. RDF
  iulie 31, 2010 @ 3:26 pm

  pentru Ioan SV
  Dumnezeu a creat si plante…Unele sunt folosite ca leacuri…dar multe, totusi, precum e trandafirul, care ne incanta cu frumusetea si parfumul sau , este „o floare daruita pentru desfatarea noastra”(Sf.Ioan Damaschin-„Dogmatica”)…Oare acest balet nu e frumos in felul lui?Iar daca pe altii ii duce cu gandul la pacat, sa nu priveasca, sa nu se sminteasca!

  Reply

 10. Ioan sv
  august 11, 2010 @ 6:10 am

  Eu nu zic ca nu aveti dreptate , dar nu mi se pare corect sa amestecam cele lumesti cu cele duhovnicesti, chiar daca cele lumesti sunt frumoase(precum muzica de mai sus… etc.). Ma asteptam pe acest site sa vb. doar despre lucruri duhovnicesti, religioase ortodoxe, poate v-am inteles eu gresit, si m-ati inteles si voi gresit, dar intrebati si voi un calugar ortodox care are cunostinta despre astfel de muzica si dans, daca are vreo legatura cu ortodoxia, sau ce parere are, si va rog sa-mi scrieti. Eu nu condamn muzica clasica, opera … etc. , ca si eu am ascultat de toate , dar nu imi place sa le amestec cu lucrurile duhovnicesti. Stiti ca se spune ca in afara de cele duhovnicesti toate sunt desertaciune.

  Reply

 11. RDF
  august 11, 2010 @ 6:47 am

  Ioane SV, eu zic ca ar trebui sa luam seama si la cei din jurul nostru…Multi sunt care nu au patruns indeajuns in tainele Ortodoxiei…motiv pentru care trebuie sa le aratam INCET si cu RABDARE drumul cel bun :love: Iar daca pe tine te-a „suparat” o astfel de filmare…mai treci si tu cu vederea…In plus, a fi un site ortodox nu inseamna a te rupe total de LUME,iar faptul ca acest site a luat nastere este ca o binecuvantare pentru multi tineri care, poate, nu gasesc alt sprijin 😀 Totusi…nu dau dreptate nimanui caci dreptatea este la Dumnezeu,dar eu cred ca nu ar trebui sa fim atat de extremisti, ci sa incercam ca, in unele clipe de PUTINA departare duhovniceasca, sa imbracam si „haine” lumesti…Sau doar noi, terminand cu rugaciunea-hrana sufleteasca-nu ne ingrijim si de ce vom manca???Oare n-ar trebui sa lasam aceasta pe seama Domnului?Eiii…ba da…Uite, tot asa e si cu filmarea aceasta!ne departam putin de cele sufletesti pentru a ne hrani cunostintele…Poate unii chiar nu stiau cum se scrie numele lui Tchaikovsky…Ei bine, uite asa am invatat!Sa nu cadem in extreme!Caci exagerarile sunt ale diavolului!!!Sper ca te-am lamurit catusi de putin…Domnul si Maica Domnului sa te aiba in paza!

  Reply

 12. Lili
  aprilie 13, 2011 @ 7:08 pm

  RDF,
  Ma crezi ca eu chiar nu stiam cum se scrie Tchaikovsky?:| Serios vorbind,am auzit multe despre el,ii cunosteam din opere,dar chiar ma gandeam ca daca cineva ma punea sa scriu numele lui,cred ca as fi facut o mare gafa!Dar de-acum incolo am sa incerc sa tin minte.:-)

  Eu cred ca Dumnezeu asa cum a creat lumea,Unversul a creat si cultura,frumusetea.Arta inseamna frumusete,Ortodoxia este frumoasa,ea include si frumusetea,deci cum sa nu aiba tangente Ortodoxia cu arta?Arta insemnand (muzica buna,literatura buna,pictura,sculptura,chiar si cinematografie,pentru ca din fericire exista si filme bune).Cred ca Dumnezeu le-a dat acestor oameni (compozitori,actori,scriitori) talent tocmai pentru a bucura sufletul oamenilor de rand,pentru ca sufletul se "inalta" prin orice este frumos: rugaciune,dar si arta!:-)

  Reply

 13. Edy
  octombrie 21, 2011 @ 3:09 pm

  Un compozitor desavarsit nimic de zis mai mult el o simitit muzica cu adevarat.

  Reply

 14. Georgiana
  ianuarie 17, 2012 @ 5:44 pm

  extraordinar! aceasta muzica te mangaie pe suflet

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *