Skip to content

9 Comentarii

  1. Georgiana
    mai 22, 2009 @ 7:21 pm

    telefonul te plictiseste l un moment dat
    si devii obsedat de el,incat uiti de celelalte lucruri

    interesant articol,Claudiu

    Reply

  2. Claudiu
    mai 22, 2009 @ 7:43 pm

    Ma bucur ca-ti place Georgiana, se aplica si la alte gadgeturi si „intrumente” tehnologice.

    Reply

  3. Angelica
    noiembrie 3, 2009 @ 6:39 pm

    interesant articol. si poate ce-i mai dureros, desi nu prea vrem sa recunoastem e ca tot ce a-i scris aici e adevarat…

    Reply

  4. MunteanUK
    noiembrie 3, 2009 @ 7:44 pm

    traia bine-mersi lumea si fara ele… ba chiar, prin anii `20-`30, se transmiteau stiri super rapid de la tel clasice… jurnalistii se inghesuiau la cabinele telefonice, ca sa relateze de la un eveniment…

    iar ziarele ajungeau, in fiecare dimineata, in poiana lui Iocan. azi, cu tot netul, distributia de presa la sate e zero. numai televizoarele cu pornografie si circoteca politica ajung.

    odinioara, oamenii isi dadeau intalnire de cu o seara inainte sau chiar stabileau o zi din saptamana cand sa se vada… iar dc vorbeai la tel, vorbele aveau un pret ‘palpabil’, trebuia sa ai fise la tine…

    toata gadgetareala asta nu dovedeste decat ce mult ne insinguram si ce mult s-au ‘artificializat’ realtiile cu cei din jur…

    sa nu cadem in extreme, asadar nu zic ca tel mobil + ‘piedica in calea mantuirii’; dar este, in mod evident, un semn al decaderii noastre. ce nevoie avem de un obiect care ne da numai iluzia ca ne aduce oamenii mai aproape, pe cand – in noi insine – noi suntem tot mai departe de ei?

    Reply

  5. florinm
    noiembrie 3, 2009 @ 8:06 pm

    Eh, stati asa, ca in curand ne vom „gripa” si ne vom izola si mai mult unii de altii, ba chiar ne vom intoarce si mai mult unii impotriva altora, pe motiv ca unii n-au constiinta civica. Si unii vor continua sa participe la adunari, cum ar fi slujbele religioase, vor canta impreuna, se vor impartasi din acelasi potir si cu aceeasi lingurita…

    Telefonul ne da iluzia ca suntem mai aproape unii de altii, dar e doar un moft. Comunicarea prin rugaciune, comuniunea adevarata a disparut aproape de tot. Nu e inutil, dar ne inchinam din ce in ce mai mult la cele ale lumii, indepartandu-ne de Domnul. Cu El vorbim altfel, nu prin telefon. Asa cum rudele ni le sunam periodic, ca sa vedem ce mai fac, sa le spunem ce mai facem noi, cu atat mai mult ar trebui sa vorbim cu Domnul, in rugaciune.

    Reply

  6. jan
    noiembrie 3, 2009 @ 8:50 pm

    Cine a citit Frankenstein ? cartea nu filmul 😉 , personajele din nuvelă au avut nişte relaţii foarte intense şi asta doar prin cîteva scrisori pe o perioadă de peste 10 ani. Iubire, familie, prieteni, afaceri şi vecini, totul se rezolva prin scrisori.
    Ideea este că înainte oamenii erau foarte apropiaţi chiar dacă primeau veşti unii despre alţii foarte rar. Astăzi dacă sunăm pe cineva şi nu răspunde imediat intrăm în panică şi ne gîndim la crimă sau la accidente etc. Oamenii au pierdut încrederea unii în alţii, vor să ştie neapărat pe unde umblă ceilalţi, ce fac sau ce mămîncă etc.

    Reply

  7. admin
    noiembrie 3, 2009 @ 10:45 pm

    Foarte bine punctat!
    Excelent…ar trebuie facut un articol pe tema asta.

    Reply

  8. Marius
    aprilie 6, 2010 @ 1:09 pm

    Hristos a inviat! Sunt de acord cu Jan, am simtit-o pe pielea mea si continui sa o simt… Chiar ar trebui facut un articol pe tema aceasta. Doamne ajuta!

    Reply

  9. dominic
    aprilie 9, 2010 @ 9:47 pm

    foarte interesant articolul bv

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *