Telefonul mobil – exemplu de regres spiritual

Un mic exemplu care susţine ideea că progresul tehnologic determină un regres spiritual este folosirea telefonului mobil în viaţa noastră. Părinţii astăzi le dau copiilor încă de mici telefoane mobile pentru a şti mereu unde sunt şi ce fac. Fie că sunt la şcoală sau la grădiniţă….cei mici pot fi găsiţi mereu, şi pot suna pe mami sau pe tati dacă au probleme.

Nu e un lucru rău în sine dar sunt şi părţi negative. În primul rând ca părinte îţi pui nădejdea în puterea ta de a rezolva probleme, şi crezi că dacă cel mic te poate suna oricând sau îl poţi suna oricând asta rezolvă toate problemele, şi nu-ţi mai pui nădejdea în Dumnezeu. Când copilul pleacă de acasă singurel e bine să-l încredinţezi lui Dumnezeu, să-i ceri Lui ajutor şi Maicii Domnului şi îl va păzi mereu îngeraşul oriunde va merge. Telefonul mobil nu-l fereşte de ce i se poate întâmpla rău ci îl poate ajuta în cel mai fericit caz dacă i s-a întâmplat ceva rău anunţând. Pe când Dumnezeu mereu veghează asupra Lui, mereu e lângă el şi se-ngrijeşte la fiecare pas de viaţa lui.

Eu nu pot să plec de acasă fără telefoanele mobile, mă gândesc că dacă se-ntâmplă ceva, dacă trebuie să mă sune soţia, dacă are nevoie Sofia de mine, dacă am nevoie să sun…ce voi face? Nu mă gândesc că Dumnezeu îmi ţine viaţa în ordine, că El îmi aşează totul, că El îmi pregăteşte fiecare pas al vieţii, că totul se-ntâmplă cu voia Lui.

Când mă-ntâlnesc cu cineva undeva ne sunăm de 3-4 ori câteodată înainte de a ajunge la locul stabilit, deşi în prealabil stabilisem exact locul şi ora. Mi s-a întâmplat să-mi dau întâlnire cu un prieten la un hipermarket şi am uitat telefonul acasă. Când am ajuns acolo am intrat în panică, el nu era, ora stabilită trecuse, şi începusem să-l caut prin ditamai magazinul. Şi mă gândeam ce bine era dacă aveam telefonul, ce fac eu acum ? L-am rugat pe Dumnezeu să mă ajute şi l-am găsit repede.

Telefonul mobil este o invenţie extraordinară şi foarte folositoare, dar totuşi nu trebuie să confudăm lucrurile. Aşa cum o asigurare de viaţă nu te salvează de la moarte oriunde ai fi ci doar oferă o sumă de bani în caz de spitalizare sau deces, aşa şi telefonul mobil nu te salvează de întâmplările rele ci doar te ajută să le anunţi. Telefonul mobil nu rezolvă întotdeauna lucrurile ci de multe ori le şi complică.

De ce zic că telefonul determină un regres spiritual, pentru că în loc să înaintez în relaţia cu Dumnezeu, în loc să cred din ce în ce mai mult că El îmi poartă de grijă, că El îmi vrea mereu binele, că n-am nevoie de nimic ca să fiu fericit ci numai de El şi de ceilalţi oameni, eu mă leg de foarte multe gadget-uri şi de atâtea sisteme de protecţie şi de securitate care „mă vor proteja”

Exemplele sunt foarte multe….dar am ales să discutăm doar de telefon….

(Claudiu)

 

 

 

(Visited 2 times, 1 visits today)