Skip to content

4 Comentarii

 1. Alexandru
  iulie 24, 2010 @ 8:31 am

  Doamne ajuta !
  Cand am vorbit cu parintele meu duhovnicesc depre jocul de sah (am jucat sah destul de mult o perioada de timp, nu demult) l-am intrebat daca e pacat. El mi-a raspuns in felul urmator : „Nu ai de unde sa sti cat timp perzi jucand sah”.
  Nu m-am prea lamurit dar m-am gandit ca poate se referea la faptul ca timpul pierdut in partidele de sah o sa se adune si poate o sa ma trezesc la judecata ca Dumnezeu imi va arata o tabla mare de sah pe care sunt asezate atatea piese cate ore am jucat sah (asta era in imaginatia mea. Iertare daca am smintit). Si nu am mai jucat deloc cu gandul ca este pacat si oricat de mica ar fi partida tot pierdere de timp este ; si timpul trebuie sa fie spre mantuire.
  Acum, cand revad un alt articol despre sah (pentru ca mai este unul la care tot pe aceasta nelamurire am vorbit) indraznesc sa intreb din nou. Este pacat sahul ? (excluzand dorinta de castig, prea mult timp acordat jocului, bani sau alte „target-uri” egoiste)

  Reply

 2. Veaceslavv
  iulie 24, 2010 @ 11:58 am

  Despre…
  Mi-a plăcut foarte tare articolul, analogia dintre viaţa de zi cu zi şi o partidă de şah e extraordinară, aşteptăm continuarea.
  Doamne ajută!

  Reply

 3. Claudiu
  iulie 24, 2010 @ 12:07 pm

  Salut Alexandru,

  Mi-aduc aminte ca ti-am mai raspuns odata si pe celalalt articol.
  A juca sah nu este un pacat, doar sa nu exagerezi, sa nu devina patima, sa nu-ti ia din timpul pe care trebuie sa-l acorzi celor din jur.

  Doamne ajuta!

  Reply

  • elena
   ianuarie 17, 2024 @ 12:55 am

   foarte bun raspuns si foarte corect

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *