Colaborarea pentru continuarea blogului „Teologia Şahului”

{jcomments on}În urmă cu câteva luni am deschis un blog numit „Teologia Şahului” care are ca motto deviza: „Un alt fel de a-L cunoaşte pe Dumnezeu.”

Scopul blogului este de a face analogii între lumea fascinantă a jocului de şah şi lumea în care trăim. Există multe conexiuni între regulile şi desfăşurarea acestui joc şi legile vieţii noastre pe pământ.

„Teologia Şahului” are ca scop explicarea unor aspecte teologice şi de credinţă în Dumnezeu prin analogie cu principiile şi strategiile şahului.

Toată creaţia vorbeşte despre Dumnezeu. O picătură de apă sau o floare sunt aşa de complexe în structura lor încât poţi descoperi un alt micro-univers, care te va fascina şi te va duce cu gândul la un Mare Designer/Creator al acestei lumi.

Prin prisma acestui gând, şi bine ştiind de la Sfântul Maxim Mărturisitorul că fiecare lucru are o raţiune de a exista, şi Hristos este Raţiunea tuturor raţiunilor, adică scopul de a exista al tuturor celorlalte raţiuni, am creat acest blog pentru a-L propovădui pe Hristos într-un alt fel, în special celor ce iubesc şahul.

Pe acest blog se află acum doar două articole. Deşi avem multe idei, totuşi n-avem timp destul la dispoziţie pentru a continua munca la acest blog.

Pentru cei dintre voi care îndrăgiţi jocul de şah şi aţi vrea să scrieţi câteva articole care să fie o punte între credinţa în Dumnezeu şi strategiile acestui fascinant joc, puteţi trimite mail la adresa:

contact@ortodoxiatinerilor.ro

Dacă vom primi ajutorul vostru promitem că vom încerca să acordam mai mult timp acestui blog.

(Claudiu)

(Visited 1 times, 1 visits today)