Skip to content

9 Comentarii

 1. ionutz
  ianuarie 4, 2009 @ 1:47 pm

  Da teoria reincarnarii e foarte subtil elaborata azi in societate „pe ici pe colo” si astfel noi tineretul ajungem sa credem ca in alte vieti am fost pisici caini si mai stiu eu ce animalute!Nu zic nu faptului ca ne asemanam cu ele in „gandire”daca zicem acestea!

  Reply

 2. Saurian
  iunie 6, 2009 @ 5:26 pm

  Observ că am mâncat unele litere de la ultimul mesaj. Acum e corectat.

  Cum spunea ionutz: teorie reîncarnării e foarte subtil elaborată azi dar din articol văd că autorul nu e prea la zi cu aceste teorii. Nimeni nu mai susţine din new-age-işti ( decât f puţini ) că te reîncarnezi în animale ci doar dintr-un om în altul. Şi nu cred că mă poate convinge cineva logic că nu există reîncarnare. O spun deoarece mult timp am trăit cu concepţia asta şi fratele meu la fel e convins de asta. Nu susţin că acesta e adevărul ci faptul că e foarte elaborată această teorie încât e de nedistrus din punct de vedere logic.

  Reply

 3. andrei
  iunie 6, 2009 @ 10:35 pm

  Dumnezeu e peste logica Saurian frate! Chiar nu-ti dai seama cat suntem de neputinciosi, daca cei mai mari combatanti ai crestinismului ( new-age-istii, isi schimba teoriile precum schimba Romania programa scolara:-)) Ereticii au mintea intunecata. Cauta pe youtube asa…” Parintele Arsenie Papacioc ” Despe ispite” si o sa te lumineze poate! Doamne Ajuta!

  Reply

 4. Laura-optimista
  iunie 21, 2010 @ 8:22 pm

  Teoria reîncarnării-o erezie periculoasă şi ilogic
  Doamne-ajută!
  Teoria metempsihozei(reîncarnării) este incompatibilă cu învăţătura creştină, din mai multe motive. Câteva dintre cele mai importante argumente, ce demonstrează faptul că această concepţie a mişcării anticreştine New Age este ilogică, au fost prezentate de către Claudiu. Un alt argument în acest sens ar putea fi faptul că, potrivit învăţăturii Bisericii noastre, la a doua venire a Mântuitorului Hristos, toţi morţii vor învia cu trupurile, în care au trăit viaţa pământească. Astfel, teoria reîncarnării nu poate fi alăturată acestei dogme creştine, deoarece dacă fiecare dintre noi am avea mai multe trupuri în mod succesiv, nu s-ar mai putea şti în care dintre ele vom învia la Parusie. Vedeţi cât este de ilogic? Mai mult decât atât, această teorie aberantă este şi împotriva Revelaţiei, transmise prin Sfânta Scriptură şi prin Sfânta Tradiţie. Sfântul Apostol Pavel, inspirat de Duhul Sfânt, afirmă clar că „…oamenilor le este rânduit o dată să moară şi după aceea să fie judecata”(cred că citatul este inexact, l-am scris din memorie, dar aceasta este ideea), iar trupul, ce i-a servit fiecărui om la realizara faptelor bune şi rele în viaţa aceasta, îşi va primi dreapta răsplătire împreună cu sufletul, după Judecata universală.
  Sunt convinsă că noi, creştinii ortodocşi, trebuie să ştim că Domnul nostru Iisus Hristos, „Calea, Adevărul şi Viaţa”(Ioan14,6), ne-a revelat unica învăţătură desăvârşită, iar Biserica noastră, „stâlp şi temelie a adevărului”, are misiunea de a propovădui această învăţătură, păstrând-o neschimbată până la sfârşitul veacurilor. Din acest motiv, precum ne învăţa vrednicul de pomenire părinte Teofil Părăian, „dacă Biserica are un punct de vedere, noi trebuie să ne unim cu punctul de vedere al Biericii”. Dacă Biserica ne învaţă că metempsihoza este o rătăcire, o concepţie incompatibilă cu adevărurile revelate(dogmele) ale creştinismului, noi avem datoria de a respinge teoria reîncarnării, considerând-o drept o concepţie eretică şi chiar necreştină. De ce să credem într-un sincretism religios, acceptând teorii din religiile orientale, ce se răspândesc îngrijorător de repede în Europa? Cred, sunt profund convinsă că învăţătura ortodoxă, pe care o mărturisim, trebuie păstrată intactă, neschimbată în sufletele noastre, spre slava Dumnezeului nostru Cel adevărat.
  Aşa să ne ajute Dumnezeu pe toţi!

  Reply

 5. carolina
  octombrie 29, 2010 @ 8:22 am

  Pericolul teoriei reincarnarii
  Asa cum expune Laura problema e logic si adevarat. Dar cazurile copiilor nascuti in Asia, de exemplu, cu semne particulare pe corp, pe care ei si le amintesc ca fiind cauza unei morti violente? Si cum de isi amintesc detalii din "viata anterioara" care, verificate ulterior, se dovedesc reale? Nu vreau sa ader la aceasta teorie, dar nu pot sa ma gandesc uneori la faptul ca viata noastra inseamna prea putin, raportata la timpul cosmic. Chiar in Biblie sunt mentionate personaje care au trait sute de ani, iar acum daca atingem opt-noua decenii e de admirat. Totusi, ne este acest timp suficient pentru misiunea noastra? Si, dincolo de ceea ce ne spune biserica, ce fel de misiune mai avem pe pamant? Suntem multi cei care nu plecam de aici mai buni, mai evoluati, mai luminati. Multi nici nu inteleg de ce sunt pe acest pamant, daramite lectiile servite de viata in mod constant.
  Si de ce suntem invatati ca trebuie sa fim tristi cand moare cineva, daca dincolo ne asteapta o viata mai buna, fara dependente de ordin material? Nu spun sa manifestam o veselie exagerata la inmormantari, dar sa pastram solemnitatea unui moment prin care ni se dezvaluie cunoasterea intr-o cu totul alta forma… cel putin, dupa cum povestesc cei care au experimentat moartea clinica.
  Recunosc, n-am discutat despre aceste teme cu un preot, de teama sa nu aud cuvintele des folosite de ai nostri: "ratacire," "tulburare," "posedare" etc. Astazi avem nevoie de lamuriri si nu de mentalitate de ev mediu, sa credem ca Sf. Ilie este suparat pe noi si de aceea tuna si fulgera…

  Reply

 6. Cristian
  ianuarie 22, 2011 @ 6:20 pm

  Daca reincarnarea ar fi adevarata, atunci s-ar desfiinta toata moralitatea. Adica o femeie care avorteaza nu e cu nimic vinovata, deoarece l-a ferit pe copil de aceasta lume in speranta ca pe viitor se va naste in alte timpuri mai linistite si comode. Merge nu?

  Reply

 7. Admin
  ianuarie 22, 2011 @ 6:54 pm

  Da Cristian. Foarte adevarata si isteata concluzia.

  Reply

 8. maria
  ianuarie 22, 2011 @ 7:23 pm

  avem in sf evanghelie doua citate care anuleaza definitiv teoria asta draceasca a reincarnarii ,teorie care din nefericire pe multi "intelectualii" a prins :
  1.apost pavel :"…[b]si precum este oamenilor randuit [u]ca o data sa moara [/u]iar dupa aceasta sa fie judecata…"[/b]
  2. si tot in scriptura avem:"…[b]ca pulberea sa se intoarca in pamant [u]cum a fost [/u]iar sufletul [u]sa se intoarca la Dumnezeu [/u],care l-a dat…"[/b]
  mai clar de-atat nici ca se poate!oamenilor le este randuit o data sa moara,pulberea(trupul)se intoarce in pamant ,sufletul la Dzeu care l-a dat.deci cum de au ajuns la ideea asta cum ca sufletul s-ar reincarna?

  Reply

 9. Andrei Nicolae
  iunie 16, 2011 @ 7:42 am

  Despre reincarnare, yoga si pericolul hinduismului ar trebui scrise mai multe articole pe site pt ca sunt multi tineri atrasi si sedusi de invataturile astea dracesti si cad usor prada minciunilor predate de diversi gurusi si-si prapadesc sufletele apoi. Legat de reincarnare, in cartile hinduse e specificat faptul ca oamenii se reincarneaza doar in plante si animale si nicidecum in oameni inapoi, ultima idee fiind modificata de new-age-isti ca sa-si atraga persoane naive de partea lor. Reincarnarea e de fapt scuza cu care te imbie dracul, lasa pacatuieste ca ai timp viata viitoare sa indrepti lucrurile, viata viitoare care nu o sa fie. Iar despre cazurile asa ziselor persoane care prezentau experiente din vietile anterioare, sunt doar niste exemple de demonizare, de luare in posesie a gandurilor si a simturilor de catre diavol care le prezenta evenimente din viata altor persoane cu atata realism incat posedatii credeau ca e viata lor anterioara. Hinduismul de departe mi se pare cea mai periculoasa pseudo-religie pt ca are o putere de seductie foarte mare si e plina de capcane care cu siguranta te trimit unde nu trebuie.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *