Skip to content

7 Comentarii

 1. Edy
  octombrie 21, 2011 @ 2:45 pm

  Gandeste la moarte ca intalnirea ta cu Hristos

  Reply

 2. elena
  octombrie 22, 2011 @ 7:09 pm

  Ce coincidenta! M-am confruntat cu aceeasi tema saptamana aceasta , tema suna astfel: „Frica de moarte este inceputul inţelepciunii” insa concluzia mea a fost alta: teama de a nu-l pierde pe Dumnezeu, este inceputul intelepciunii! Caci nu e neaparat ca teama de moarte sa ne apropie de DUMNEZEU , putem sa ne temem de moarte si sa nu ne pese de Dumnezeu , caci cum se spune” viata e scurta si trebuie traita la maxim”. Cei care se tem de moarte nu il cunosc cu adevarat pe Dumnezeu, asta e opinia mea , mie personal ,mi-e frica de judecata, nu mi-e frica de moarte… Noi avem obiceiul de a spune „da nu ti-e frica de DUMNEZEU”, „uite ala cum n-are nici o teama de Dumnezeu” , si asociem mai totdeauna pe Dumnezeu cu cuvantul Teama, de ce oare? Pentru ca Il vedem mereu ca un judecator, ca un tiran care secera unde n-a semanat , si aduna de unde n-a imprastiat, si nu privim la Dumnezeu cu dragoste, noi nu il iubim cu adevarat pe DUMNEZEU, caci daca l-am iubi ne-am teme sa nu-l suparam , sa nu-l pierdem, nu l-am privi ca pe un parinte aspru…De ce sa ne fie frica de moarte , caci cum a spus EDI , MOARTEA ESTE INTALNIREA TA CU HRISTOS…

  Reply

 3. Ioana
  septembrie 17, 2014 @ 9:17 am

  Spuneti-mi, va rog, care pot fi pacatele pentru care Dumnezeu pedepseste un om sa intre in putrefactie inainte de moarte?
  Va rog sa nu luati in ras intrebarea mea.

  Reply

 4. Dan Tudorache
  septembrie 17, 2014 @ 10:31 am

  Doamne ajută, Ioana!
  Pe scurt, pentru păcatele strigătoare la cer (lovirea părinților, preacurvie, hulă împotriva Duhului Sfânt) și pentru anatemă/blestem. Dar asta dacă respectivele păcate nu au făcut obiectul pocăinței și al spovedaniei (defapt, asta este taina spovedaniei: pocăința).

  Reply

 5. Ioana
  septembrie 17, 2014 @ 10:47 am

  Multumesc pentru raspuns!
  Avand in vedere ca persoana nu se poate spovedi, ce se poate face ca Dumnezeu sa ii ierte pacatele, exista rugaciuni speciale? Cu preotul am vorbit si i-a facut slujba, a impartasit-o, insa a trecut o saptamana de atunci.

  Reply

 6. Elena
  septembrie 17, 2014 @ 7:16 pm

  Adevarata moarte vine pentru cei care nu inteleg si nu cauta sa obtina viata vesnica de cand sunt pe acest pamant. Frica o simt si credinciosii insa cei care n-au trait cu Dumnezeu, cred eu, ca mai simt, pe langa frica, neliniste si chiar disperare date de sentimentul ca nu si-au implinit scopul pe acest pamant, ca au facut o greseala mare. Eu personal ma regasesc in cea de-a doua categorie si mai mult decat de moarte mi-e frica de anii pe care-i mai am de trait pentru ca am gresit mult fata de apropiati si mine insami. De mi-ar mai da Dumnezeu o sansa (pe langa multe altele irosite) ca sa-mi aranjez viata. Cu cat speranta mea din timpul zilei e mai mare cu atat mai mare e deznadejdea seara. Eu fac ce tine de mine dar numai El poate sa ridice incercarea prin care trec.Doamne ajuta!

  Reply

 7. Dan Tudorache
  septembrie 18, 2014 @ 8:54 am

  Ioana, iertarea celui în cauză depinde în mod esențial de el însuși și de relația sa cu Dumnezeu, depinde de pocăință.
  Nu înțeleg contextul în care se află persoana respectivă dar nici nu-ți pot cere detalii însă presupunând că imposibilitatea de a se spovedi se datorează unor cauze care nu depind de acea persoană (să zicem că medical are o problemă), atunci ține cont Dumnezeu de starea inimii, de pocăința acelei persoane, dacă o are.
  Eu îți înțeleg omenește temerile dar să știi că nimeni nu a iubit și nu iubește pe acea persoană mai mult decât Dumnezeu însuși. Și El este primul care dorește să se mântuiască.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *