Țigănușul meu credincios

Când eram mai mică, stăteam la bloc într-o zonă cu mai mulţi ţigani şi pe majoritatea copiilor îi trimiteau părinţii la cerşit şi îi băteau dacă nu aduceau bani. Printre aceşti copii era un băiat cam de vârsta mea. Mie îmi era milă de el şi de fiecare dată când ieşeam pe afară îi dădeam câte ceva, gândindu-mă că era şi el copil tot ca mine.

Era firav şi slăbuţ şi ne părea foarte rău de el, atât mie mie cât şi părinţilor mei. Ceilalţi îl izgoneau, având prejudecăţi. Îmi mulţumea de fiecare dată şi zicea: „Să-ţi ajute Dumnezeu!”. Eu pe atunci nu îl cunoscusem pe Dumnezeu, fiind foarte mică şi părinţii mei nepovestindu-mi foarte mult despre religie şi Dumnezeu.

Dar într-o zi, când veneam de la şcoală împreună cu un coleg, s-au luat nişte ţigani de noi şi atunci a venit Daniel, băiatul căruia îi dădeam de fiecare dată bani şi le-a zis să nu se mai ia de noi, că ei nu ştiu nimic. Şi am trecut liniştiţi. Atunci m-am gândit că pentru câţiva lei pe care i-am dat, acest băiat m-a salvat, să zicem, de la o agresiune fizică sau de la a auzi nişte înjurături.

În ziua de Sfântul Dumitru m-am întâlnit cu el la procesiune şi l-am văzut în general că vine la slujbe la catedrală. Este un băiat credincios şi îl apreciez, căci a dat dovadă de loialitate. Atunci mi-am dat seama cum Dumnezeu nu uită nicio faptă bună sau rea şi îţi dă întotdeauna după faptă şi răsplată. Sper că vă place mica mea poveste.

Doamne ajută! Vă doresc un An Nou fericit în care Dumnezeu să vă lumineze fiecare pas şi să vă dea toată dragostea lui.

(Nicoleta)

(Visited 2 times, 1 visits today)