Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

_MG_3096 _MG_3090 _MG_3091 _MG_3090

_MG_3092

Pozele de mai sus sunt făcute la marginea cartierul Titan din Bucureşti. Ca mai toate zonele din capitală peisajul este presărat cu multe blocuri vechi, case şi foarte multe maşini. Senzaţia pe care ţi-o dau blocurile gri şi învechite e demoralizantă. Cartierul e locuit de familii cu venituri mici şi medii, iar în această perioadă de criză economică problemele pe care le au oamenii, cumulate cu peisajul dezolant în care locuiesc, accentuează tristeţea şi neliniştea din viaţa lor.

Dar totuşi ceva în acest peisaj oferă un gând bun, o speranţă. Biserica cu o arhitectură simpla, pe  care o vedeţi amplasată în mijlocul interescţiei, e pata de culoare din acest peisaj modern dar dezolant. Albă şi frumoasă, biserica ne aduce aminte tuturor că în ciuda vieţii grele pe care o trăim, la căpătul celălalt al ei ne aşteaptă Dumnezeu în împărăţia cerurilor.

Când văd o casă frumoasă, o vilă luxoasă, mă încearcă uneori un uşor gând de invidie şi o dorinţă de a avea şi eu acelaşi lucru, dar când văd o biserică frumoasă ştiu că ea este a tuturor, ştiu că frumuseţea ei este o promisiune pentru frumuseţea vieţii veşnice.

Biserica din mijlocul cartierului ne aduce aminte tuturor că în toate necazurile noastre îl avem aproape pe Dumnezeu, ne aminteşte că nimic nu e întâmplător din ce ni se întâmplă şi că până la urmă totul va fi bine.

Biserica e raza de soare din întunericul unei societăţi consumiste...

Biserica e spitalul duhovnicesc pentru toţi cei supăraţi, impovăraţi, neliniştiţi, nerealizaţi...

Mi-aduc aminte cum, frumos ne cheamă Hristos Domnul în noaptea Învierii: "Veniţi, veniţi de luaţi lumina!"

Din acest motiv minunat se află bisericile în cartierele noastre, în mijlocul vieţii noastre, că să mergem să ne umplem vieţile de lumină şi să răspândim această lumină în familia noastră, la servici, la şcoală, printre prieteni, si oriunde ne poarta pasii vietii....

Biserica e bucuria din mijlocul supărărilor!

(Claudiu)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești