Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

256256Fiecare om la botez primeşte în dar un înger păzitor al sufletului său. Îngerul nevăzut ne poartă de grijă oriunde mergem, ne este alături şi când facem o faptă bună şi când păcătuim fie cu gândul sau cu lucrul. Când dormim ne priveşte atent, se roagă în taină Maicii Domnului pentru sufletul nostru, se roagă să ne dea minte curată să alegem binele, se roagă să nu fim leneşi şi să ne rugăm Mântuitorului, se roagă pentru noi neîncetat să fim păziţi de ispite, dar noi nu ştim pentru că tainele lui Dumnezeu sunt pe mult departe de gândirea noastră.

Ce nu ştim însă este că îngerul nostru plânge când păcătuim şi este trist, cu faţa umilă se roagă din nou Macii Domnului să ne îndrepte. Îngerul se bucură când ne pare rău de faptele noastre rele, ne îmbrăţişează la spovedanie, şi cântă întru slava Lui Dumnezeu. Ce se întâmplă când facem o faptă bună? Îngerul le scrie, şi cu ele ne apără în faţa Lui Dumnezeu la judecată.

Fiecare înger are rolul său în Împărăţia Lui Dumnezeu, are trupul subţire, faţa acoperită de lumina ochilor Lui Dumnezeu, aripile îi sunt puternice şi curate cum e zăpada, are zâmbet dulce şi voce ca de copil nevinovat. La Sfânta Liturghie, ne însoţeşte cu drag, şi se bucură atât de mult că poate să participe alături de noi, la o slujbă pe cât de frumoasă, pe atât de iubitoare.

Sfânta Liturghie, este un dar de iubire, o binecuvântare pentru noi, este minunea din fiecare zi. Ea reuneşte, atât îngerii, creaţia nevăzută, sfinţii Lui Dumnezeu, precum şi pe Maica Domnului, părinţii noştri duhovnici, cei adormiţi, dar şi cel mai important lucru...inima noastră o aduce alături de Iisus.

Sfântul Dionisie Areopagitul, in cartea sa "Despre ierarhia cerească" spune că cetele îngeresti se împart în trei grupe triadice: 1. prima grupa triadică îngerească: serafimii, heruvimii şi tronurile; 2. a doua grupă triadică îngereasca: domniile, stăpâniile şi puterile; 3. a treia grupă triadică îngereasca: îngerii, arhanghelii şi începatoriile.

Să-i mulţumim Domnului Iisus pentru îngerul nostru păzitor, care ne poartă de grijă, şi se roagă pentru noi, pentru că în Împărăţia Lui Dumnezeu toţi suntem fraţi, şi toţi suntem creaţia Lui Dumnezeu, iubirea fiind cea care ne leagă. Aşa cum ne învaţă Părintele Ilie Cleopa să ne rugăm şi noi îngerului nostru „ Sfinte Îngere, păzitorul vieţii mele, roagă-te Lui Hristos Dumnezeu pentru mine păcătosul!"

(Oana)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești