Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

În parohia mea lucrurile s-au schimbat radical de la schimbarea preoților. Acum sunt trei preoți tineri care duc o viață în duh ortodox, preotul paroh are deja patru copii la aproximativ 30 de ani și îi educă fără să facă compromisuri. Eu cred că exemplul personal e foarte important, așa cum spun și sfinții, ca prin viața noastră să le dovedim celorlalți că există Dumnezeu. Tot așa și preoții prin viața lor pot deveni un pol cu care tinerii să interfereze și bucuria pe care o trăiesc ei să-i atragă spre Biserică.

O altă parte este cultul ortodox: muzica și rânduiala slujbelor. Eu cred că dacă sunt făcute din dragoste și cu multă trăire, creștinii mult mai ușor vor recepta mesajul slujbelor și se vor apropia.

Pe de altă parte duhovnicul nu este din parohia mea, ci din una mult mai săracă și mică, dar harul și râvna cu care slujește întrec muzica de la strană pe care o cântă de obicei un om simplu sau ruina în care se află biserica. Pentru că biserica unde slujește duhovnicul este într-o comunitate mai mică, timpul petrecut împreună și la spovedanie este mult mai generos. Și ce îmi place mai mult sunt agapele făcute după fiecare Sfântă Liturghie care ne apropie și ne face să ne deschidem unii față de alții.

(Andru)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești