Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Tind să cred că nu oamenii prezenți (tineri sau bătrâni) într-o biserică te atrag în aceasta, ci liniștea din ea, liniștea pe care ți-o insuflă în interiorul tău, în suflet. Personal, asta m-a atras pe mine la biserica unde merg aici în Piatra Neamț, deși este puțin mai departe față de parohia de care aparțin și este și un loc aglomerat duminica. Pe de altă parte, unii o numesc biserică de lux pentru că este mare, cu o catapeteasmă în foiță de aur, pictată frumos, dar foarte trăitor pentru ochiul uman. Am vreo câțiva ani buni de când frecventez această biserică odihnitoare pentru sufletul meu și pot spune că am luat parte la ”creșterea” ei și am privit pas cu pas cum se înalță și cum înmulțește zi de zi creștinii din ea.

Pe lângă frumusețea ei, imobilă aș spune, aici am parte și de niște preoți minunați care reușesc să te țină conectat atât în trăirea Sfintei Liturghii, cât și prin cuvintările blânde ale predicii, pline de folos și adaptate la realitatea de zi cu zi, care nu te plictisesc nici ca lungime în timp și nici în dificultatea înțelegerii. O altă parte importantă într-o parohie este și corul. În parohia aceasta, corul este format din voci bărbătești, bine selecționate, care îți încântă auzul cu o muzică corală frumoasă și totodată face mai plăcută trecerea timpului implicându-ți parcă sufletul să cânte în armonie cu Sfânta Liturghie. Coincidență sau nu, hramul acestei biserici este Pogorârea Sfântului Duh, care este mereu prezent în interiorul fiecărei Biserici, dar aici este cu totul o altă trăire sufletească pentru mine.

Ceea ce pot remarca, este faptul că în prezent pot asista la Sfânta Liturghie de la început la sfârșit, reușesc să înțeleg slujba, știu cu aproximație ce urmează și aștept cu nerăbdare fiecare parte a Sfintei Liturghii. Recunosc și faptul că nu tot timpul pot să fiu ancorată în trăirea acestei Sfinte Taine, pentru că pacatele mele mă distrag uneori de la aceasta și mintea îmi fuge la alte preocupări lumești. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără ajutorul lui Dumnezeu, care prin sfinții Lui, mi-a dat să gust încetul cu încetul din această Taină și a avut răbdare cu mine, păcătoasa, să mă integrez în această lume îngerească care îți dă spre veșnicie liniștea sufletească, și nu pentru o clipă trecătoare a vieții lumești.

În urmă cu câțiva ani, eram prezentă duminica la biserică aproximativ o oră pentru că atât ”rezistam”. De ce ”nu puteam” mai mult? Pentru că ba îmi era rău, ba mă plictiseam. Dar toate astea până am reușit să gust cu adevărat din Taina Sfintei Liturghii. Cum am reușit? Prin Dumnezeu, voință, credința că voi izbândi și că nu are de ce să fie rău decât dacă nu-mi este de folos să fiu acolo.

Cel mai important lucru este să ai voință, să-ți dorești lucrul acesta, să vadă Dumnezeu că tu vrei să fii prezent acolo, că vrei să-L găsești și atunci, negreșit El te va ajuta. Poți fi pentru un timp prezent în biserică numai cu fizicul, însă nu-ți faci griji, tinere, căci Dumnezeu nu te va lăsa și la un moment dat îți va arăta Calea și vei simți acea sete pentru El. Pacea lăuntrică o vei găsi într-un final pentru că Dumnezeu nu ne părăsește niciodată și ți-o va dărui, dar asta pentru că și tu, tinere, asta vrei!

Rugați-vă pentru mine, păcătoasa, și Dumnezeu să vă întărească în credință, să vă călăuzească pașii spre cele de folos sufletului și să vă ajute să vă ridicați din căderile, pe care le avem cu toții adesea!

(Ramona Ciucanu, 25 ani)

La final, atașez o cântare a corului bisericii de la mine. E o cântare de la un concert organizat în Biblioteca G.T. Kirileanu din Piatra Neamț.

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești