Skip to content

8 Comentarii

  1. Vă rog să-mi permiteți anonimatul
    ianuarie 9, 2016 @ 8:13 pm

    „Această campanie pentru revizuirea Constituției este un eveniment fără precedent în istoria societății civile românești și a democrației din țara noastră. Pot spune că este semnul unei renașteri spirituale a societății, a voinței de a afirma importanța principiilor și valorilor creștine în societate. Această imensă solidaritate creștină va fi un punct de reper pentru viitorul societății și națiunii noastre.”

    Sunt de accord cu aceasta afirmatie. Dar nu ziceti hop pana nu ati trecut! Intitiativa trebuie sa treaca de curtea constitutionala, parlament si referendum.

    Cu ocazia asta vom vedea daca societatea noastra inca mai este unita in jurul unor valori crestine. Este un act foarte curajos din partea vostra deoarece riscati foarte mult pentru o chestiune de principiu. Chiar e de admirat si mi-as dori sa vad si alte elemente ale societatii luptand pentru ceea ce cred.

    Ne vedem la vot!

    Reply

  2. Tudoran Alexandru
    ianuarie 9, 2016 @ 8:46 pm

    Acesta este site-ul oficial al campaniei : http://coalitiapentrufamilie.ro/sustine-coalitia-pentru-familie/

    Doamne ajuta!

    Reply

  3. Dan Tudorache
    ianuarie 11, 2016 @ 7:42 am

    Doamne ajută și la mulți ani Feon!

    Poate o să te surprind negativ dar eu unul nu cred în acea afirmație decât cel mult parțial.
    În sensul că nu cred să fie semnul unei renașteri spirituale a societății. Poate doar o confirmare, dar asta ar fi altceva.
    Dacă e vorba de renaștere spirituală a unei întregi societăți, sau a majorității, atunci eu cred că ea nu coboară din pod peste noapte ci este un fenomen lent și sigur, așa, ca pasul/marșul pinguinului.
    Nu cred în renașteri spirituale de masă peste noapte. Cred însă în renașteri individuale, dobândite cu trudă, lacrimi, cu asumare a unei noi mentalități.
    Altfel, primenirile de suprafață pier la fel de repede cum au apărut.

    Desigur, în afirmația de mai sus cred că dacă campania va avea succes atunci ea va deveni un reper istoric pentru viitorul societății și al națiunii. Rămâne de văzut ce va urma.

    Se înțelege deci că nu contest necesitatea inițiativei, am doar reținere față de ideea ușor triumfalistă cu „renașterea societății”. Am luat în calcul și că în timpul acestui demers vor fi multe dezbateri televizate ori online care vor dezgheța mințile, care vor lumina oamenii, dar totuși rămân pe ideea că renașterea spirituală este ceva mai profund decât o eventuală izbândă juridică cu recul în constituție și tot vacarmul mediatic de pe drum.

    Și chiar dacă va fi o izbândă, nici atunci nu consider că ar fi mare motiv de bucurie și culcat pe o ureche pentru că inițiativa tratează efectele nu cauzele care au dus la acestă situație tragi-comică, în care să fie nevoit un popor întreg să precizeze în constituție că iarba-i verde iar căsătoria are loc între un bărbat și o femeie, nu altfel.

    În fine, lupta aceasta e de cursă lungă, de uzură și poate da naștere la multe suprize.

    Doamne ajută să facem ce trebuie.

    Spor la lucru pe ziua de azi!

    Reply

  4. Boitos
    ianuarie 11, 2016 @ 9:44 am

    La multi ani la toti , sanatate si spor in toate bune !
    Ce vot, unde ce vot ?
    Imi spune si mie cineva ?
    Ca de semnat pt modificarea Constitutiei am semnat ; altceva ?
    Daca e votul pt modificarea Constitutiei si stiti data sau orice altceva sa anuntati din timp sa stim si noi , astialalti ocupatii.
    Spor !

    Reply

  5. sharbinsk
    ianuarie 11, 2016 @ 11:49 am

    Referendumul e abia faza finala a demersului, cu conditia ca initativa sa fie votata de Parlament si referendumul sa fie aprobat, deocamdata e inca in faza de strangere de semnaturi.
    Se va face publicitate la momentul respectiv peste tot daca initiativa nu va fi ignorata de politicieni.

    Reply

  6. Boitos
    ianuarie 11, 2016 @ 1:57 pm

    Da , multumesc.
    M-am speriat degeaba ca nu am dat ceva vot .
    Nu cumva sa lipsesc si eu.
    Mi-a fost tare dor sa va scriu si sa va ,,vad”.
    Toate bune.

    Reply

  7. sdaniel
    ianuarie 11, 2016 @ 3:38 pm

    @ Dan a surprins exact aceasta situatie :))
    „acestă situație tragi-comică, în care să fie nevoit un popor întreg să precizeze în constituție că iarba-i verde iar căsătoria are loc între un bărbat și o femeie, nu altfel.”
    Felicitari pentru initiativa, doar ca as pune pe primul loc problema avorturilor, de fapt a crimelor. Teoretic si asta e scrisa in constitutie cu denumirea „dreptul la viata”. Probabil si acolo e nevoie sa spui ce e aia viata! Trista situatie, tare trista!

    Reply

  8. Dan Ilie Baterica
    ianuarie 11, 2016 @ 7:06 pm

    Nu e nici o revolutie ci doar ce trebuie facut.E de datoria nostra sa ne facem auzite vocile si sa ne aparam identitatea. Multe tari din Europa au pornit initiative similare: Croația, Slovacia, Bulgaria, Lituania, Letonia, Polonia și Ungaria. Sper ca parlamentul si curtea constitutionala sa tina cont de milioanele de semnaturi care se vor strange. Doamne ajuta!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *