Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Crăciunul este una dintre cele mai frumoase sărbători creştine şi probabil, cel mai aşteptat moment al anului. Deşi Sărbătoarea Naşterii Domnului are loc în timpul iernii, când natura hibernează, ea ne aminteşte de începutul unei ere. Precum Fiul lui Dumnezeu „S-a făcut Fiu al Omului, ca pe oameni să-i facă fii ai lui Dumnezeu” şi S-a născut într-o peşteră săracă, precum El a rămas cu noi în ciuda nerecunoştinţei noastre, la fel şi noi, creştinii, sărbătorim acest eveniment minunat într-un anotimp neprielnic pentru colindatul din casă în casă.

Poate că cea mai frumoasă tradiţie de Crăciun este tocmai aceasta – colindatul. Copiii vestesc Naşterea Mântuitorului, precum, acum mai bine de două mii de ani, îngerii le-au vestit păstorilor. Dar noi unde să-L căutăm pe Hristos? Acei fericiţi păstori L-au găsit în iesle. Aceasta înseamnă oare că Iisus S-a descoperit mai mult lor, iar pe noi ne-a uitat? Nu poate fi vorba de aşa ceva. Atunci unde să-L căutăm? Dacă suntem atenţi, vom găsi răspunsul chiar în cuvintele lui Hristos, căci El a zis: „Împărăţia lui Dumnezeu este înlăuntrul vostru”. Astfel, prin credinţă, Îl putem face pe Pruncul Iisus să vină în mod real în sufletele noastre, precum este prezent şi în Biserică.

O altă tradiţie legată de Crăciun este împodobirea bradului. Primul brad de Crăciun împodobit, aşa cum îl ştim noi astăzi, a fost înălţat la Strasbourg, în anul 1611. Ce ar putea simboliza pentru noi pomul de Crăciun? Faptul că aducem în casele noastre, în plină iarnă, un pom veşnic verde simbolizează, desigur, darul pe care Dumnezeu, coborând în ieslea din Bethleem, ni l-a făcut nouă o dată pentru totdeauna: viaţa veşnică. Lumânările sau instalaţiile electrice din brad ne amintesc faptul că Iisus Hristos este „Lumina lumii”. Sub brad găsim totdeauna cadouri, pentru a ne aminti că Dumnezeu ne-a dăruit pe Însuşi Fiul Său.

Acestea şi celelalte tradiţii legate de Naşterea Domnului au rolul de a ne conduce spre evenimentul unic din Betleem. Prin ele, putem fi contemporani cu păstorii şi cu magii, dacă înţelegem că bradul, Moş Crăciun, colindătorii nu sunt principalele motive ale bucuriei, ci sunt numai moduri de manifestare a acesteia, bucuria noastră fiind Naşterea lui Hristos.

„Hristos Se naşte. Măriţi-L!
Hristos din ceruri, întâmpinaţi-L!
Hristos pe pământ, înălţaţi-L!”

Laura Stifter

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești