Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Nu obisnuiesc sa cer lucruri oamenilor apropiati mie si asta pentru ca Dumnezeu a avut grija ca intotdeauna sa-mi ofere ce-mi lipseste. Nu scriu pentru mine, ci pentru copiii al carui glas nu se aude. Pe langa noi timpul trece deosebit de repede si cateodata nici nu ne dam seama ca in spitalul prin fata caruia tocmai am trecut cineva asteapta de durere timpul...sa se vindece. Nu ai cum saintelegi suferinta decat daca treci prin ea, si cred ca in spatele mastii pe care o purtam zi de zi, se ascunde un suflet sensibil.

Nu vreau sa insir multe cuvinte aici fara vreun sens, insa exista oameni care au nevoie de noi, inca mai au nevoie de noi si traim in fiecare zi cu ei, locuim aproape de ei. In afara de durere, copiii inca mai cred in povesti si ma intreb, de ce sa nu le oferim o zi de poveste? Poate este tot ce le-a mai ramas...poveste...speranta...Dumnezeu...

Daca crezi ca merita sa te opresti o clipa si sa ajuti un biet suflet, fa-o cu inima deschisa, si cred cu tarie ca niciodata nu-ti va parea rau.

Oana

Bucuresti, 7 Decembrie 2011

Denumirea proiectului: “Magia Craciunului”

Organizatia ce implementeaza proiectul:  Grupul de sprijin HelpLife

Locul de desfasurare: Spitalul de Urgenta pentru Copii, M.S.Curie-Bucuresti, sector 4

Perioada de desfasurare: 19-21 Decembrie 2011

 

Argument

In calendarul ortodox, Craciunul, este cea mai importanta sarbatoare din an. Este sarbatoarea care umple inimile tuturor de bucurie, chipurile tuturor de zambete si fiecaruia dintre noi ii asterne liniste si pace in casa. Este sarbatoarea ce aduce in fiecare iarna, o raza de speranta in fiecare suflet si in sanul fiecarei familii.

In afara de semificatia religioasa, nasterea Mantuitorului nostru Iisus Hristos, sarbatoarea este asteptata de fiecare dintre noi, cu emotie si bucurie, dar mai ales, este asteptata cu nerabdare de fiecare copil, care o asociaza cu aparitia fulgilor de nea si venirea lui Mos Craciun.

Scurta descrie a proiectului

Proiectul HelpLife din acesta iarna se desfasoara sub denumirea “Magia Craciunului”. Scopul proiectului este sa aduca Sarbatoarea Craciunului mai aproape de copiii ce raman in aceasta perioada internati in cadrul celui mai mare spital de copii din tara, Spitalul M.S.Curie din Bucuresti.

Initial, HelpLife, si-a propus sa organizeze o serbare dedicata exclusiv copiilor internati pe sectia de oncologie pediatrica a acestui spital. Vizita preliminara insa, facuta de initiatorii acestui proiect, i-a facut sa inteleaga nevoia realizarii unui eveniment care sa se adreseze tuturor copiilor internati, copii ajunsi la tratament de pe tot cuprinsul tarii. Unii dintre ei fiind prea bolnavi ca sa li se permita sa petreaca sarbatoarea acasa, alaturi de familie si de prieteni. Iar cei mai multi dintre ei confruntandu-se cu greutati, mult mai mari decat ne-am putea imagina sau am trai noi, ca adulti, vreodata.

Cum insa, realizarea unui eveniment de o asemenea amploare are nevoie de implicarea a cat mai multor resurse, atat umane cat si materiale (ca proiectul, la analiza finala, sa fie considerat o reusita si nici un copil sa nu fie uitat), initiatorii acestei actiuni caritabile, vă fac invitatia, si totodată vin inaintea dumneavoastra cu rugamintea, de a li va alatura si de a sprijini implinirea visului fiecarui copil, acela de a il intalni pe Mos Craciun.

Evenimentul se bucura deja de confirmarea prezentei Teatrului de Magie, companie, la care solicitarea noastra si-a gasit ecoul si, care va oferi copiilor internati, un deosebit spectacol. Spectacolul va fi preambulul intalnirii cu Mos Craciun, si va crea atmosfera magica ce invaluie in fiecare an aceasta sarbatoare. La sfarsitul spectacolului dorim ca fiecare copil participant sa se intalneasca cu Mos Craciun.  Aici, insa, avem nevoie de ajutorul dumneavoastra si va solicitam sprijinul. Ca sa putem pune in tolba mosului, pentru fiecare copil, o mica bucurie, Va rugam sa ne sponsorizati sau sa ne oferiti cu titlu de donatie, fie produse specifice (dulcuri, jucarii sau fructe) fie cu sustinerea unei parti din cheltuiala ce o implica achizitionarea acestor produse.

Mentionam ca numarul copiilor internati in aceasta perioada in Spitatul de Urgenta pentru copii M.C. Curie si care se vor bucura de cadourile Mosului  este de 350. Ne propunem de asemenea, sa ajungem si la aceia care nu vor putea participa si care din motive de sanatate, vor ramane la pat, in saloane. Cu ajutorul spiridusilor vor ajunge la ei pachetele ce le sunt destinate.

Argument final

Consideram, extrem de importanta recuperarea emotionala a acestor copii, alaturi, evident, de tratamentele si procedurile medicale, uneori foarte dureroase. Deasemenea, credem cu toata taria ca acest gen de evenimente au ca rol incarcarea, inconstient, a fiecare copil cu putere, si cu dorinta de a lupta mai departe cu boala. Pe de alta parte realizarea de astfel de evenimente aduce o evidenta imbunatatire a tuturor parametrilor de sanatate. De aceea, revenim si va facem invitatia de a va alatura acestui proiect prin care vom aduce, impreuna, bucuria si zambetele acolo de unde nu ar trebui sa lipseasca niciodata: chipul fiecarui copil.

Va Multumim si Va asteptam alaturi de noi !

Cu cele mai bune ganduri si deosebita consideratie,

Raluca Tănase – 0727.953.305 si Carmen Moraru - 0726.276.936           

(Reprezentatii Grupului de Sprijin HelpLife si Coordonatorii proiectului “Magia Craciunului”)

Raluca Tanase
0727.95.33.05

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești