Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

santa-claussanta-clausN-aş vrea să intru în conflict cu nimeni şi nici să par extremist dar pe cât e de frumoasă povestea cu Moş Crăciun, şi pe cât e de captivantă pentru copii, este totuşi o minciună. Şi pe cât de frumoasă ar fi o minciună şi oricât bine s-ar face în numele acestei minciuni, tot minciună rămâne, şi va avea până la urmă un efect negativ, şi va afecta pe copii şi pe oameni.

Domnul Hristos spune că diavolul "este mincinos şi tatăl minciunii. şi-n el nu este adevăr" iar Sfântul Apostol Pavel spune:  "...pentru aceea, lepădând minciuna, grăiţi adevărul fiecare cu aproapele său, căci unul altuia suntem mădulare. ". Tot ce e minciună e de la diavol şi nu poate face decât rău. Cum aş putea eu oare să-mi mint copilul şi să-i spun că vine Moş Crăciun, când nu vine? De ce să-i invetez o poveste în loc să-i spun că eu şi mami i-am adus cadourile cu mare dragoste şi să-i spunem că o iubim mult!

De ce să ne ascundem în spatele ideii de Moş Crăciun?

Eu cred că invocare lui Moş Crăciun creează o presupusă atmosferă de sărbătoare, chipurile o atmosferă mai deosebită... Dar sfinţenia Crăciunului nu este dată de Moş Crăciun ci de Naşterea lui Hristos. De fapt chiar folosirea excesivă a cuvântului "Crăciun" elimină uşor uşor din primul plan Naşterea Dumnezeului nostru din Fecioara Maria.

Pentru cei ce se bucură mereu de Dumnezeu la Sfânta Liturghie duminca şi-n zilele de sărbătoare, înventata bucurie de Moş Crăciun păleşte, şi se arată a fi o fantomă, un non-sens, o invenţie care deşi se vrea a face bine, totuşi face foarte mult rău, arătându-se a fi ca un ...dumnezeu

De ce să nu-i vorbesc fetiţei noastre de Iisus Hristos Domnul nostru, care S-a făcut om pentru că ne-a iubit, şi a venit la noi să ne facă mai buni şi să ne dea cadouri din sânul Său dumnezeiesc? De ce să nu-i vorbesc, în loc de Moş Crăciun, de Măicuţa Domnului care are mare grijă de noi, care ne iubeşte şi ne protejează de tot răul şi de toate necazurile, ea care e bucuria şi lumina copilaşilor din lumea întreagă...şi care spre deosebire de moşul, chiar există, chiar ne aude şi ne vede....

Nu vorbesc Sfinţii Părinţi de nici un moş crăciun... ci mereu mereu numai de dragostea lui Dumnezeu care S-a făcut om şi S-a născut smerit într-o peşteră....vorbesc mereu de Naşterea Domnului în chip minunat şi mai presus de fire.

Copii se ataşează foarte uşor de ideea de moş crăciun pentru că aceată idee găseşte în ei sentimentul acesta real, că dincolo de mama şi tata şi de lumea de aici mai există cineva care ne aude şi ne vede şi ne dă daruri şi ne îndeamnă să facem bine. Voi încerca să leg acest sentiment de chiar Cel care l-a lăsat în ei, de Dumnezeu, şi nu de o minciună.

Unde e moş crăciun când copilul e în primejdie şi are nevoie de ajutor? Unde e moş crăciun când copilaşul este bolnav şi necăjit? Unde e moşul în timpul anului...? Nu e....!

N-ar fi oare mai frumos să-i spun că Dumnezeu ne-a dat darurile aceastea, că El are mereu grijă de noi, că El ne iubeşte, că El ne înconjoară mereu cu lumina şi cu dragostea Lui...

Iată câteva linkuri care întregesc oarecum imaginea aceasta:

  • O discuţie foarte interesantă despre Moş Crăciun, între mămici, pe blogul Viaţa la ţară:

http://viatalatara.wordpress.com/2008/12/04/campanie-de-craciun/

  • Un articol despre Moş Crăciunul comercial:

http://www.adevarul.ro/articole/cum-ne-baga-mos-craciun-mana-in-buzunar.html'

  • Cum a apărut Moş Crăciun:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Mo%C5%9F_Cr%C4%83ciun

(Balan Claudiu)

 

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești