Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

rtemagicc_dictionar_site_jpgrtemagicc_dictionar_site_jpgDin ce în ce mai des, în ultima vreme aud expresii de genul: "Să ai încredere în tine pentru a reuşi" sau "N-am avut încredere în mine suficientă, am ezitat şi de asta nu am reuşit", acesta din urma fiind un slogan tipic pentru persoanele care au dezamăgit în anumite ipostaze.

Am sesizat că şi în unele carţi din seria "Dezvoltare personală" de provenienţă occidentală se pune mult accent pe "Ai incredere în tine", sau "Fii sigur pe tine". Este ceva rău în asta? în a avea incredere în mine insumi?  Pai....am observat de-a lungul timpului că de multe ori, când nu mi-am pus încrederea în Dumnezeu pentru a realiza ceva, am eşuat chiar şi în cele mai simple lucruri. Dar nu de puţine ori, atunci când am fost în situaţii limită, fără a vedea o ieşire, o rezolvare, mi-am pus nădejdea în Dumnezeu pentru că nu mai vedeam nici o alternativă în mine sau alţi oameni, şi în chip minunat am reuşit să trec peste ceea ce mi se parea de netrecut.

Şi atunci am zis: De ce să am încredere în mine însumi, fiinţă supusă permanent greşelilor, păcatului, care de atâtea ori am dezamăgit, când aş putea să-mi pun nădejdea numai în Dumnezeu, cel ce ne ştie tot cugetul inimii, toate aspiraţiile, toate ofurile şi problemele de zi cu zi, şi prin care aş putea să reuşesc să fac lucrurile bine tot timpul, de la cele mai mici până la cele mai mari ?!!

Aducându-mi aminte de multele exemple de situaţii critice din istorie, mă intreb dacă Ştefan Cel Mare şi Sfânt, care a avut o domnie plină de probleme (44 de bătălii în 47 de ani de domnie) şi-a pus încrederea în el şi-n priceperea lui, sau numai în Dumnezeu, pentru fiecare lupta purată, ţinând cont că, după cum bine ştim,  avea oştirea tot timpul mult inferioară numeric şi ca dotări faţă de asupritori. Şi ce victorii minunate a izbândit cu nădejdea de neclintit în Dumnezeu, care ne fascinează şi ne uimesc acum, dupa 500 de ani !

Deci, dacă ştim că există Cineva care ne ajută sa reuşim chiar şi acolo unde este peste puterea noastră, de ce să ne mai punem încrederea în noi înşine?

Aşa cum ne-am pus încrederea în parinţii noştrii atunci când eram copilaşi pentru a învăţa să facem  primii paşi din viaţă, necondiţionat, plini de inocenţă şi entuziasm, aşa să ne punem nădejdea în Părintele Ceresc la fiecare pas, pentru a reuşi în orice lucru cu ajutorul Lui.

"Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, şi celui ce bate i se va deschide." (Mt.7, 7+8)

(Dan)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești