Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Săptămâna trecută am fost în Paris cu familia câteva zile. În afară de frumuseţea extraordinară a oraşului şi de farmecul lui molipsitor, ce mi-a atras atenţia foarte mult au fost turiştii. Parisul este asaltat la propriu de turişti în fiecare zi. Mii şi mii de oameni din întreaga lume vin să viziteze unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume. Asta face ca la intrarea în obiectivele turistice să fie cozi foarte mari. Astfel, ca să urcăm în Turnul Eiffel am stat la coadă în jur de o oră şi la fel am facut la Palatul Versailles.

Stând la rând, aşteptând să ne vină rândul să cumpărăm bilete auzeam vorbindu-se limba germană, spaniolă, italiană, franceză, japoneză, arabă, olandeză, română, etc. Eram la Turnul Eiffel dar părea a fi un adevărat Turn Babel, unde s-au întâlnit toate naţiile de pământ. Noi stăteam la coadă cu fetiţa noastră de 10 luni, şi pentru că se plictisea ne jucam în fel şi chip cu ea. Coada era în spirală aşa încat aveam oameni şi in faţă, şi in spate, şi-n stânga şi-n dreapta. Sofia, drăgălaşă şi lipicioasă cum e din fire, se juca cu toţi turiştii. Zâmbea la ei, râdea, îi atingea, le întindea mâna.... Şi toţi cu care se juca o îndrăgeau, se bucurau de ea, se jucau cu ea, îi vorbeau, îi zâmbeau. Sofia fura câte un zâmbet chiar şi celor mai serioşi sau mai timizi.

În acele momente mă gândeam cât de uşor se ataşează oamenii de un copil, indiferent de neamul din care provin sau de cultura lui. Toţi se bucură în preajma unui copil, pentru că cei mici nu au prejudecăţi, nu privesc cu răutate, nu caută să fie egoişti ci doar vor să se joace, au privirea blânda şi inima curata. Copii sunt fără de păcat. Ruşi, olandezi, francezi, germani, englezi, africani, americani, japonezi, etc.... toţi se simt atraşi de un copil, niciunuia nu îi este frică. Harul lui Dumnezeu din inima curată a unui copil îi atrage cu aşa mare putere pe toţi, le smulge câte un zâmbet, le înmoaie inima, le înveseleşte ziua.

Toţi avem acelaşi Dumnezeu, toţi suntem însufleţiţi de acelaşi Duh Sfânt, toţi suntem sub ocrotirea Sfintei Treimi  toţi suntem chipul Lui. Mă gândeam atunci, cum să nu se mântuiască şi catolicii, şi protestanţii, şi musulmanii...? Care e vina unui om că s-a născut într-un trib din Africa şi acolo a şi murit? sau a unui arab care s-a născut într-o familie de musulmani? sau care e vina unui copil că s-a născut în Sicilia într-o familie de catolici? N-au nici o vină, şi Dumnezeu îi va judeca conform circumstanţelor în care au trăit. Sunt oameni care au trăit în medii foarte religioase şi alţii dimpotrivă, cum să-i judece Dumnezeu la fel?

Ţine cont Domnul de toate ale noastre, şi o să ne judece drept pe toţi.  Am avut o perioadă în care credeam că doar ortodocşii se mântuiesc. Şi ceilalţi 5,8 miliarde de oameni de pe pământ ce fac? pentru că noi ortodocşii suntem doar vreo 200 de milioane de oameni.

Părintele Cleopa ne-a spus că lumea va fi judecată după patru legi. Cei care nu l-au cunoscut pe Dumnezeu vor fi judecaţi după conştiinţă şi după legea firii, evreii după Legea lui Moise, iar noi creştinii după Evanghelie.

Să ne iubim unii pe alţii, căci toţi suntem oameni, şi deşi suntem diferiţi după limbă, neam, culoarea pielii, înălţime, zonă geografică, cultură, religie, după suflet suntem asemenea... asemenea chipului lui Dumnezeu.

Să nu înţelegeţi greşit, că dacă toţi au posibilitatea sa se mântuiasca asta înseamnă că mâine dimineaţă pot să mă trec la catolici că tot mă mântuiesc. Să ne ferească Dumnezeu de asta. Ci doar zic că cei care s-au născut în religia lor, vor fi judecaţi după circumstanţele vieţii lor şi nu altfel.

(Claudiu)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești