Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Vă recomand tuturor această carte minunată care fetiţelor noastre le-a adus mult folos. De când s-a născut primul copil în familia noastră mi-am dorit să cumpăr o Biblie ilustrată pentru copii, în care învăţăturile să fie expuse pe înţelesul lor. Mi-au trecut prin mână tot felul de publicaţii dar n-am fost aşa de încântat. Unele erau prea voluminoase şi nu se potriveau copilaşilor de 2-3 ani, altele avea imagini ilustrate greşit sau neconform cu textul Evangheliei.

Acum vreo doi ani am găsit într-o librărie ortodoxă „Evanghelia pentru copii”, o carte în format mare, ilustrată în totalitate cu icoane ortodoxe şi cu o calitate grafică excepţională. Deasemnea textul care însoţeşte fiecare imagine este unul pe înţelesul copiilor şi conform cu textul orginal al Evangheliei.

De la doi anişori Sofia, fetiţa noastră a început s-o răsfoiască, având foarte multe imagini, şi a început să pună întrebări. Noi i-am spus de mai multe ori că în icoană pe perete este Domnul Hristos şi Măicuţa Domnului iar acum când îi vedea şi în carte îi era mai uşor să-i recunoască.

Toate discuţiile noastre pe tema credinţei au pornit de la icoana răstignirii Mântuitorului Hristos:

„Tati dar de ce L-au răstignit pe Doamne-Doamne?”

„De ce L-au bătut soldaţii?”

„Tati, uite! Lui Doamne-Doamne îi curge sânge de la mânuţe.”

Şi răspunzându-i îi veneau şi mai multe întrebari. „Tati de ce i-au bătut cuie?”, „Tati, soldaţii răi se duc în iad?”

Mă ruga mereu să-i citesc despre cum s-a întâmplat răstignirea şi asculta cu mare atenţie. Discuţia noastră s-a extins şi am ajuns să discutăm şi despre Botezul Domnului Hristos în Iordan, şi despre Schimbarea la faţă, şi de icoana unde Mântuitorul este înconjurat de copilaşi şi le vorbeşte frumos.

Prin această carte am ajutat-o pe fetiţa noastră să facă primii paşi pe calea credinţei.

Ieri, în biserică la Sfânta Liturghie, Sofia se uita pe picturile de pe pereţi şi începea să-mi spună: „Tati uite-o acolo pe Măicuţa Domnului culcată”, „Ce frumos este îmbractă Măicuţa Domnului”, „Uite-o pe Sfânta Ilinca (Elena) care ţine crucea în mână”, „Tati uite pe Domnul cum face baie în apă (pictura Botezului Domnului)”, „Tati de ce ţine îngeraşul sabia în mână?”, „Tati uite pe Domnul cum le dă mănuţa la oameni să se ridice (icoana Învierii, mâna întinsă către Adam şi Eva)”, etc.

Dacă această carte n-ar fi fost în casa noastră, nu ştiu dacă aş fi avut ideea să-i vorbesc aşa de devreme despre toatea acestea. „Evanghelia pentru copii” a iniţiat-o în minunata lume a iconografiei, care tocmai acest rol îl are: să tâlcuiască Evanghelia celor ce nu pot citi.

Vă recomand această carte cu toată dragostea şi bucuria!

Copilaşii vor fi foarte încântaţi de ea. Este de ajuns să o cumpăraţi şi s-o lăsaţi pe masă, curiozatea celor mici îi va îndemna repede s-o răsfoiască de la A la Z.

O puteţi comanda de pe internet sau de la librăriile ortodoxe din ţară.

(Claudiu)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești