Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

1900Ah...cat de frumos e sa fii tanar... Cat de frumoasa este tineretea prin blandetea, credulitatea si naivitatea ei, prin chipul inocent al iubirii, prin zambetele ascunse si lacrimile prefacute in picaturi de roua. Frumoasa este; atunci Domnul ne daruieste un suflet calauzitor, un far in intuneric, un ,,inger" jertfelnic, un prieten duhovnicesc...un indreptator spre Imparatia Cerurilor.

Tinerii contemporani nu au timp de duhovnic, nu cunosc rolul acestuia in viata aceasta si nici nu vor sa-l afle. Pentru multi duhovnicul este un simplu preot, un om la fel de pacatos ca si noi. Nu putem spune ca preotii nu sunt pacatosi, insa importanta unui duhovnic este mult mai mare si semnificativa decat ne-am putea imagina.  In primul rand, in chipul duhovnicului trebuie sa vedem Insusi chipul Mantuitorului. Spovedindu-ne la duhovnic ne spovedim defapt la Hristos. Lui ii marturisim pacatele noastre, si primim prin parintele duhovnic, dezlegare la acestea. Hristos le spune Sfintilor Apostoli: ,, „Amin grăiesc vouă: oricâte veţi lega pe pământ vor fi legate în cer şi oricâte veţi dezlega pe pământ vor fi dezlegate în cer” (Matei 18, 18; 16, 19). Nu se adreseaza doar apostolilor, ci si preotilor acestui veac.

Fara un duhovnic, tanarul nu poate fi calauzit pe calea ce duce spre Mantuire. Sfantul Grigorie Sinaitul ne arata cat de importanta este ascultarea parintelui duhovnic: „ Ascultarea de duhovnic este viata vesnica, scara cereasca, suire grabnica, bogatie de cununi, lucru ingeresc, lupta nepatimirii, suire si calatorie la cer. Ascultarea implineste toate poruncile, pe toate le indreapta, pe toate le face si le zideste, iar pe suflet, in chip nevazut si nestiut, cu mare grija il imbogateste si il asaza in vistierie necontenit, ridicandu-l spre Dumnezeu ca sa stea inainte incununat si infrumusetat in taina”.

Pentru mine duhovnicul a fost, este si va ramane in continuare un prieten. Nu orice fel de prieten... Domnul mi-a trimis acest prieten, acest suflet care la fiecare cadere ma ridica si prin fiecare cuvant imi incununeaza sufletul cu coroana nevestejita a Bucuriei celei Adevarate. Mi-a daruit un prieten care imi atinge sufletul si il inaripeaza cu mii de sfaturi folositoare. Cat mi-as dori acest far sa nu inceteze niciodata...Cat as vrea ca si celorlalti tineri Domnul sa le daruiasca un luminator, un indreptator precum mi-a daruit si mie, pacatoasei. Dintr-o oaie ratacita m-a intors pe Calea Imparatiei Sale...

Sa ii cerem Domnului un astfel de dar, cu multa credinta, nadejde si caldura. Sa il laudam si sa-L marim prin rugaciunile noastre...

,,Te binecuvintez Doamne pentru darurile Tale..."
 
(Georgiana)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești