Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Zaheu era mic de statură, dar „mai marele vameșilor”. Era plin de bani, dar gol sufletește și neîmplinit. Avea o funcție importantă în oraș, dar îi lipsea ceva din moment ce căuta să-L vadă pe Iisus cu orice preț. S-a „urcat” într-un sicomor ca să-L vadă, dar, pentru a-L întâlni, a fost invitat să coboare. Pentru a-L primi pe Dumnezeu în casa sufletului nostru este nevoie să ne coborâm. Un om în genunchi înaintea icoanei Mântuitorului este mai mare decât oricare altul, spunea cineva.

– Zahee, coboară-te degrabă, căci astăzi trebuie să rămân în casa ta.

Și a coborât degrabă și L-a primit, bucurându-se.

De ce s-a bucurat Zaheu? Pentru că golul inimii lui, gol de o viață, s-a umplut. Nu l-a putut umple nici cu bani, nici cu slava lumii, nici cu puterea conferită de rangul social. Îmbogățindu-se cu prezența Mântuitorului în casa sa – singurul lucru care poate împlini umanul – Zaheu, bucurându-se, s-a hotărât să fie generos, să dăruiască.

– Iată, jumătate din averea mea, Doamne, o dau săracilor și, dacă am năpăstuit pe cineva cu ceva, întorc împătrit.

Iar Mântuitorul la dărnicia sa răspunde:

– Astăzi s-a făcut mântuire casei acesteia,(…).

Zaheu s-a eliberat de sine pentru a se umple de Dumnezeu. Banii și funcția și numele îi deveniseră o povară, ca multor oameni din zilele noastre. A renunțat la orgoliu și s-a suit în copac nu pentru a fi văzut, ci pentru a vedea, pentru a căuta o salvare din starea în care se afla. A fost sincer. Viața pe care o ducea nu era viața pe care, în adâncurile inimii lui, și-o dorea. Dacă am fi sinceri cu noi, mulți am recunoaște că viața pe care o trăim nu este viața pe care ne-o dorim. De ce oare? Zaheu a revenit cu picioarele pe pământ și, uitând de înălțimea lui, de rangul lui dar și de păcatele lui de vameș corupt, s-a grăbit să-L găzduiască pe Hristos. Uitând de el, ignorându-i pe cei ce murmurau că este un om păcătos, Zaheu este în stare să renunțe la tot pentru a nu-L pierde pe Dumnezeu, pentru a-L păstra aproape.

Astăzi trebuie să rămân în casa ta… astăzi s-a făcut mântuire casei acesteia. Acestea sunt cuvintele care-i aduc adevărata înălțime și adevărata înălțare lui Zaheu.

Întrebare: de când nu ne-am mai Împărtășit cu Hristos? De când nu ne-am mai coborât și de când nu am mai renunțat la noi pentru a-L primi în casă pe Cel ce ne spune, asemenea unui Cerșetor: Iată eu stau la ușă și bat?

Protos. Nicodim Petre

 

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești