Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

icoana-nasterii-domnuluiicoana-nasterii-domnului"Iata, va vestesc bucurie mare: astazi in cetatea lui David vi S-a nascut Mantuitorul, Care este Hristos Domnul!" (Luca 2,10-11). Se apropie ziua mult asteptata, ziua bucuriei si a Luminii. Ziua Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos este ziua pacii, a veseliei, sarbatoarea cetelor ingeresti si a colindatorilor, sarbatoarea copiilor, tinerilor si a parintilor. Bucuria aceasta mare o cuprinde si o vesteste atat Sfanta Scriptura prin proorociile despre venirea Mantuitorului, cat si Sfanta Tradiţie.

La Nasterea Mantuitorului cerul s-a unit cu pamantul, ingerii au cantat si s-au bucurat de nasterea Imparatului cerului si al pamantului, Iisus Hristos. Unii isi pun intrebarea ,,cum s-a intrupat Hristos?" sau ,,cum a coborat din cer pentru a veni in lume?". Toate raspunsurile le gasim chiar in Sfanta Scriptura: Mantuitorul s-a intrupat, s-a facut om, tocmai pentru mantuirea noastra. Precum este scris:, ,Fiul Omului a venit sa caute si sa mantuiasca pe cel ce era pierdut (Luca 19:10)". "Caci nu a trimis Dumnezeu pe Fiul Sau in lume ca sa judece lumea, ci ca sa se mantuiasca lumea prin El" (Ioan 3:17); ,,Iisus Hristos a venit in lume ca sa mantuiasca pe cei pacatosi" (1 Timotei 1:15); "Pe Hristos, Dumnezeu L-a randuit jertfa de ispasire" (Romani 3,25)".

Sfanta Traditie ne da marturii ca Fiul lui Dumnezeu S-a intrupat pentru mantuirea oamenilor si scaparea lor din robia pacatului si a mortii. Astfel, Sfantul Ioan Gura de Aur spune: ,,Hristos Mantuitorul fiind Dumnezeu, a primit trupul nostru si S-a facut om nu in alt scop, ci numai pentru mantuirea neamului omenesc". De asemenea, Fericitul Augustin ne spune: ,,Daca omul n-ar fi pierit, Fiul Omului n-ar fi venit".

Arhanghelul Gavriil a vestit Preacuratei Fecioare Maria ca va naste pe Mantuitorul ,,care va imparati peste casa lui Iacov in veci si Imparatia Lui nu va avea sfarsit". Cuvantul S-a facut trup si la implinirea vremii S-a nascut in Betheem, intr-o pestera, inconjurat de boii (,,Si tu,Betleeme Efrata, cu nimic nu esti mai mic intre miile lui Iuda, caci din tine va iesi Stapanitor peste Israel").

Pe scara aceasta a coborat Hristos la noi, pe scara smereniei si a saraciei, pe scara umilintei si a durerilor. Mantuitorul se naste dintr-o Fecioara, precum Isaia a proorocit: ,,Pentru aceasta Domnul meu va va da semn; Iata Fecioara va lua in pantece si va naste fiu si vor chema numele lui Emanuel" (Is 7, 14 ). Intruparea si nasterea lui Hristos din Fecioara Maria nu s-au petrecut dupa raduiala firii omenesti, Maica Domnului a ramas fecioara si dupa nastere, pentru totdeauna.

Cat de minunata este nasterea Domnului nostru! Cat de slavita este venirea Lui! Sosirea Mantuirii, venirea Luminii in sufletele noastre. Sa-L intampinam deci pe Luminatorul si Mantuitorul sufletelor noastre, în sunet de timpane şi de alăută. Sa deschidem usa inimii ca-L putem primi pe Imparatul Slavei. Sa ne curatim de pacate si sa-L rugam pe Ziditorul si Domnul nostru Iisus Hristos, Cel ce se naste din Fecioara Maria pentru inceputul mantuirii neamului. Sa-I cerem sa ne intoarca pe Calea cea dreapta, pe Calea Adevarului ce duce spre Imparatia Cerului.

(Georgiana)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești