Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

06-NastereaDomnuluiSlava Tie Imparate Slava Tie!

La multi ani Dumnezeul inimii mele! Doamne e asa de minunat sa fii crestin! Este o mare taina sa fii crestin! Dar cel mai frumos este sa fii un crestin smerit! Acum ca este ziua ta doresc sa iti transmit un calduros: LA MULTI ANI! si sa iti multumesc pentru toate darurile pe care mi le-ai facut, pentru toate luptele din ispite, pentru toate caderile si ridicarile, pentru ca am niste oameni minunati langa mine, ca mi-ai daruit aici pe Ortodoxia Tinerilor prieteni frumosi si desptepti, pentru ca....mi-ai daruit viata.

Nimeni care gusta din bunatatile Tale, nu poate sa ramana indiferent, caci Izvorul Tau din care ne adapi pe noi, este Izvorul cel fara de moarte! Cine gusta este mereu viu in veac. Iti multumesc ca ai venit pentru noi pacatosii in lume. Sa ierti Bunule pe toti care au uitat sa iti cante La multi ani si in inimile lor...Ei nu te cunosc, caci daca te-ar cunoaste, mult te-ar iubi, cheama-i si pe ei sa fie partasi la aceasta Bucurie Mare. Pe toti ii bucura Hristoase, umple lumea de bucurie cu Lumina Ta. Patrunde si inimile reci....si incalzeste acolo, sa sclipeasca si inimile acestea Nasterea Ta. E multa durere in inimile multora Doamne, si multe din ele sunt ascunse. Tu inmoaie cu Dulcetea Chipului Tau de Copilas acestea si prefa-le in miere si vindeca-le caci peste toate ai putere!

Mai fericiti sunt Doamne, boul si asinul care te-au incalzit in iesle, decat inimile care inca nu Te-au primit, caci animalele s-au invrednicit sa simta cea mai calda inima din lume, si omul de asemenea...Cine nu se minuneaza gandind doar la faptul ca Tu Dumnezeu infinit ai luat trup si ai devenit finit pentru oameni, dar inima-ti plina de dor sa mantuiesti fapturile din lume, ti-au aratat cat de blanda e inima Ta si ea tot nemarginita a ramas...Ochisorii frumosi toti ii priveau cu mirare, caci erau de o lumina nematerialnica aprinsi si patrundeau tainic in tumultul sufletelor omenesti. Mainile cele care au purtat cuiele pacatelor noastre, erau fine si cautau sanii cei binecuvantati ai Maicii Tale. Cum Tu care nu ai nevoie de hrana, ai venit sa primesti hrana noastra din lume? Ai simtit Bunule inca de la nastere neputinta firii omenesti si ai purtat-o cu demnitate.

Picioarele care te-au purtat pe pamant cu ele ai sfintit locurile prin care ai trecut si ai dus cu ele greul Crucii, cu nevrednicie deci ne apropiem de ele si le sarutam...caci Tu ai purtat greul Crucii, cu multa smerenie, dar noi Bunule? Noi ne plangem de la cea mai mica suferinta, si nu o intelegem si uneori poate si cartim. Trupusorul firav inca din fasa s-a dorit a fi omorat de Irod Imparatul cel mandru...dar Ingerul Domnului a vestit Maicii Domnului sa pleci in Egipt! Precum spune o colinda Doamne: N-ai stiu tu Viflaime, cu cata dragoste vine, Cea mai sfanta intre fecioare, a Domnului Nascatoare.

Daca nu s-ar fi invartosat inimile evreilor, te-ar fi cunoscut inca din fasa, nu te-ar fi prigonit pana in ziua de azi. Doamne, iti multumesc ca Te-ai nascut, si ma minunez ca ai aplecat Capul Tau si nu te-ai nascut in palate mari, ci intr-o iesle Bunule, intr-o iesle. Pe cand noi ne nastem in spitale calduroase si suntem protejati de asistente, tu Blandule, ai fost incalzit de suflarea animalutelor care raspundeau caldurii Tale, cu caldura...noi ne-am nascut "in puf" cum s-ar zice, in schimb Tu te-ai nascut pe paie...te-a intampinat raceala acestei lumi, dar Tu ai incalzit-o cu inima Ta prea infierbantata de iubire.

Ieslea era intunecoasa, dar Tatal cel din ceruri a trimis Steaua sa lumineze nedumerirea oamenilor, ca Pruncul cel mai minunat s-a nascut fara stricaciune si ca este Imparatul Imparatilor, dar ei nu au inteles, precum nici noi nu intelegem Taina Nasterii,ci doar ne minunam. Iti cantam cu toti asa: La multi ani Hristoase,La multi ani, Imparatul Imparatilor si Mantuitorul Tuturor care ai pasit in lume in raceala noastra si cu Iubirea-ti nemasurata ai incalzit-o si lumea ai umplut de bucurie sfanta! La multi ani Mirele fecioarelor celor intelepte! La multi ani Stapane si Iubitorule de oameni!La multi ani Mielul cel injunghiat care ai inviat! La multi ani, caci sarac ai intrat cu cele materiale, dar bogat cu cele interioare si tot asa ai si iesit din lume! La multi ani Dreptule Judecator care vei judeca lumea si vei umple de spaima pacatosii care au fost surzi iubirii Tale!

Vesnica Bucurie intru Tine Doamne, cerului si pamantului!

(Adrian)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești