Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Cine este Iisus Hristos? Iisus Hristos este cel care bogat fiind, pentru mine a saracit, ca eu prin saracia Lui sa ma imbogatesc (2 Cor 8,9). Pe El Il lauda popoare infinite de puteri netrupesti (cetele ingerilor), dar totusi a venit in lume sa-mi mantuiasca sufletul. A venit cu atata iubire, dar eu L-am intampinat cu nepasare. In loc sa cad inaintea Lui si sa ii multumesc in fiecare minut al vietii mele, eu L-am urat, L-am mintit, I-am vorbit urat si multe alte lucruri urate am facut inaintea Lui. Mi-a intins mana sa ma ridic din groapa pacatului, dar eu L-am rastignit pe cruce. In nemarginita Sa bunatate m-a iertat si in loc de pedeapsa, mi-a daruit crucea Sa ca arma impotriva celui ce-mi voieste raul.

Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu. El S-a nascut din Tatal mai inainte de toti vecii, dar niciodata n-a fost vreun moment in care Tatal sa fi existat si Fiul nu. Fiul se naste din Tatal asa cum lumina se naste din foc. Nu poate exista foc fara  degajare de lumina, asa cum  Tatal exista doar nascandu-L pe Fiul. Desi este Imparat al cerului si al pamantului, Hristos a venit in lume ca un simplu om. Cat de mare este taina credintei crestine!. "Dumnezeu S-a aratat in trup” (1 Tim 3,16). Iisus care este insusi Dumnezeu “S-a smerit pe Sine, ascultator facandu-Se pana la moarte, si inca moarte pe cruce” (Flp 2,8). Iisus Hristos si-a asumat firea omeneasca si patimirile ei, numai pentru mine nevrednicul si pacatosul, ca sa pot sa intru si eu in Imparatia Sa.

Iisus Hristos nu m-a lasat niciodata singur. De cate ori am batut la usa Lui, El nu m-a scos afara. De cate ori i-am cerut ajutorul, El nu a intarziat sa ma ajute. El a fost cu mine la examene, El mi-a soptit raspunsurile pe care eu neputinciosul le uitam. Iisus a fost cel care S-a bucurat impreuna cu mine la fiecare reusita, desi tot meritul era numai al Lui. Cand eram nefericit si intristat, El era cel care imi stergea lacrima de pe obraz. El imi aduce mereu zambetul pe fata.

Iisus Hristos a venit in lume sa caute si sa mantuiasca pe cel pierdut. Eu sunt cel pierdut, eu sunt cel mai mare pacatos. Eu sunt slabanogul, eu sunt fiica femeii cananeence, eu sunt sluga sutasului, eu sunt cel mort sufleteste. Eu sunt cel care am atata nevoie de ajutorul Lui. In putina mea credinta ma scufund ca Petru, dar nici macar nu strig “Doamne scapa-ma!”

Iisus Hristos imi ofera trupul si sangele Sau. In fiecare Sfanta Liturghie El se jertfeste din nou pentru pacatele mele. In fiecare duminica imi ofera o noua sansa. Trebuie doar sa cred in El si sa Ii urmez Lui si ma voi mantui, dar eu sunt atat de depate de El.

Iisus Hristos a fost, este si va fi modelul fiecarui om. Numai urmandu-L pe Hristos, vom putea fi si in viata vesnica alaturi de El. Numai lasandu-ne viata in mainile Lui, vom putea sa ne indeplinim adevaratul scop in viata.

Iisus Hristos este Domnul si Dumnezeul meu.

Florin G

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești