Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Nu ne găsim în cea mai grozavă perioadă, de 22 de ani am fost învăţaţi că toate lucrurile se dobândesc instant, ne-am pierdut răbdarea, din păcate acest lucru se întâmplă şi în Biserică, am uitat că pocăinţa începe aici şi se termină în ceruri, am uitat că un om nu devine sfânt peste noapte, am uitat că lucrurile bune se dobândesc cu răbdare şi păşind pe urme bune.

Într-o seară târziu un copil stătea la masă în cârciumă lângă tatăl său care nu mai contenea cu băutura, la un moment dat s-au pornit amândoi spre casă, ningea, zăpada se aşternuse, tatăl înainta clătinându-se, la un moment dat îşi întoarse privirea şi îşi văzu fiul făcând nişte paşi ciudaţi, se opri şi îl întreabă: "Ce faci? " Şi fiul cu capul în pământ îi spune: "Calc pe urmele tale!".

Iubiţii mei, paşii pe care calcam ne vor fi ori spre zidire ori spre pierzare, Iisus ne-a dat poruncă să trăim asemenea Lui. Creştinismul nu înseamnă nimic mai puţin decât să trăim la fel ca Hristos. Iisus n-a rezemat uşile cârciumelor, nu a golit paharele, nu şi-a pierdut nopţile în cluburi nu a minţit, nu a lovit, nu a urât, nu a vorbit lucruri necuviincioase, nu a făcut nicio faptă de ruşine, nu a făcut nicio fărădelege. Să nu face nici tu! La asta eşti chemat, la a umbla după voia Lui.

Chiar dacă nu înţelegi voia Lui întotdeauna, chiar dacă nu-ţi place voia Lui, chiar dacă ţi-e greu în voia Lui, aseamănă-te Lui Hristos, Care în grădina Ghetsimani singur şi părăsit i-a spus Tatălui: "...facă-se voia Ta".

Voia Lui pentru noi este să fim sfinţi şi curaţi, Voia Lui înseamnă să trăim curaţi şi să putem zice că paşii pe care calcam sunt paşii Domnului şi că umblăm pe cărarea curăţiei şi a desăvârşirii.

Creştinismul înseamnă moartea firii omeneşti ca să se oglindească în noi viaţa în Hristos pentru că nu există înviere fără moarte.

Hristos a început în voi o lucrare, păşind pe urmele Lui, călătoriţi spre cer, nu vă îndoiţi, dacă El a început lucrarea, El o va şi desăvârşi.

Umblaţi aşadar pe paşii Domnului Iisus în curăţia vieţii voastre, în a face voia Tatălui, în slujirea altora şi în dorinţa de a ajunge în cer Amin

(Dani Ciorca)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești