Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

pantocratorpantocratorViaţa ni se pare atât de frumoasă cât suntem fără probleme şi nu ne oprim nici măcar pentru o clipa să ne uităm în sufletul nostru, să vedem cine suntem şi încotro ne îndreptăm, să întrebăm: Unde eşti Doamne? Poate şi pentru că nu prea ştim dacă exişti cu adevarat, dacă te gândeşti şi la noi, pentru că noi trăim într-o lume în care nu mai e la moda să Te cunoaştem, să Te mărturisim, şi am uitat de scânteia divină pe care am primit-o în dar la naştere şi pe care ar fi trebuit să o prefacem în candela dogorind de dragoste pentru Tine, Iisuse dulce.

Nu ştim sau nu vrem să ne dăm seama că Iisus este mereu cu noi, chiar dacă noi îl ignorăm:"Cu mine ai împărţit bucata de pâine şi peştii, lângă mine ai închinat apa transformată în vin, început al Legii celei noi, cu mine Ţi-ai împarţit haina, cămaşa şi tot ce ai avut al meu a fost. Mi-ai arătat cele ce nu cunoşteam şi mi-ai vegheat odihna, eu dormind ca un ticalos, iar Tu rugându-te pentru mine cu lacrimi de sânge."

Greutăţile sau ispitele vremurilor noastre ne-au îndepărtat de adevărata noastra fire şi nu ne dăm seama că nu vieţuirea într-o contemporaneitate spaţio-temporală cu Iisus Hristos asigură acurateţea cunoaşterii Lui, ca Dumnezeu întrupat, ca Fiu al Tatălui ceresc, ci capacitatea de a "vedea", a "auzi", a "pipăi" trupeşte plinătatea Dumnezeirii din El, condiţia Lui eternă care s-a arătat pe Tabor şi după Înviere.

Sfântul Atanasie al  Alexandriei spunea că "nu e aşa departe sau de străină de noi calea spre Dumnezeu, precum nu e nici Dumnezeu, şi dacă ar întreba vreunul care este această cale, aş răspunde ca ea e în sufletul fiecăruia şi în mintea din el".

Să încercăm să ne privim cu atenţie, să nu ne lăsăm păcăliţi de o lume efemeră, să-L primim pe Hristos în camăruţa sufletului nostru şi să spunem:"Nu mai trăiesc eu, ci HRISTOS traieşte în mine!" aşa cum atât de frumos a spus dumnezeiescul Pavel.

"Iisus I-a zis: Pentru că M-ai văzut ai crezut. Fericiţi cei ce n-au văzut şi au crezut!"

(Monica Fratila)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești