Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

maica-domnului-1maica-domnului-1Am simtit nevoia sa va mai scriu. Este 1 decembrie si la televizor sunt multe programe de vizionat. Am zis ca in aceasta seara o ora sa ma rup de tv si sa citesc mai multe rugaciuni. Am citit mai intai rugaciunile de seara si apoi " Paraclisul Maicii Domnului " care este extrem de frumos. La Paraclis ma simt foarte bine. Eram obisnuit sa il citesc in fiecare joi seara, deoarece asa vazusem intr-un documentar ortodox ca se face in manastiri, si astazi l-am citit, incalcand asa zisa "regula" a mea.

Azi ma simt mai departe de Domnul si stiu si cauza, insa nu stiu ce sa fac sa imi revin. In ultima vreme, chiar post fiind, am inceput sa vorbesc si mai urat, sa nu mai tin asa, cu religiozitate limbajul vulgar ascuns. E vorba de anturaj, liceul, si cand toti vorbesc urat, sunt tentat a ma lua dupa ei. Dar haideti sa va zic despre paraclis.

De vreo 3 luni, il rostesc in fiecare joi. Imi place mult sa il citesc, dar si sa il cant. Se deschide mai ales cu psalmul deosebit pentru mine si anume Psalmul 102, urmand cantarea "Dumnezeu este Domnul si s-a aratat noua, bine este cuvantat, cel ce vine intru numele Domnului". Intrarea in rugaciunea profunda se face insa odata cu Psalmul 50 ce da dovada de o sfintenie nemarginita.

In cartea mea de rugaciuni, sunt cateva pasaje mai evidente pe font italic si de obicei eu le cant pentru ca imi plac foarte mult. Rugaciuni deosebite in paraclis sunt si "Umple, Preacurata de veselie viata mea, daruindu-mi bucuria ta cea nestricata..." sau "Cauta cu milostivire, cu totul laudata, Nascatoare de Dumnezeu..."

 

Rugaciunile din "Paraclisul Maicii Domnului" unduiesc si improspateaza sufletele noastre. Ne ofera armonie si nadejde. Ne invata sa fim mai buni. Ultima rugaciune este catre Maicuta, in care ii cerem ajutorul, e deosebita! De asemenea si acestea:->

Cu neputinţe cumplite şi cu chinuri de boli fiind cuprins , Fecioară, tu-mi ajută. Că pe tine te ştiu comoară de tămăduiri neîmpuţinată şi necheltuită, ceea ce eşti cu totul fără de prihană

Mântuieşte de nevoi pe robii tăi, Născătoare de Dumnezeu, că toţi, după Dumnezeu, la tine scăpăm, ca la un zid nestricat şi folositor.

Caută cu milostivire, cu totul lăudată Născătoare de Dumnezeu, spre necazul cel cumplit al trupului meu şi vindecă durerea  sufletului meu.

Ceea ce eşti rugătoare caldă şi zid nebiruit, izvor de milă şi lumii scăpare, cu dinadinsul strigăm către tine, Născătoare de Dumnezeu, Stăpînă, vino degrab şi ne mîntuieşte pe noi de nevoi, ceea ce eşti grabnică folositoare.

Sfarsitul rugaciunii poate fi inceputul pocaintei noastre.

(Tiberiu)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești