Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

icoana-maicii-domnului-potirul-nesecat (524 x 680)A trecut si 8 martie, toata lumea a sarbatorit "Ziua Femeii". Toata lumea a cautat in graba cadouri, flori si martisoare, dar poate unii am uitat, dragii mei, sa-i aducem multumire si Maicii Domnului care a nascut pe Domnul Hristos si sa ii oferim  si ei ceva in dar de 8 martie. Dumnezeu nu e impotriva acestei zile festive, dar El totusi doreste sa ne manifestam si fata de Maica Sa.

La ora de franceza de astazi am participat la o discutie cu doamna profesoara pe tema "Femei celebre care au lasat in urma lor ceva important pentru umanitate". Si o colega din fata a raspuns: Fecioara Maria, iar raspunsul doamnei profesoare de franceza a fost: "Da intradevar, Maica Domnului este cea care l-a tinut in brate si L-a crescut  pe cel mai minunat si luminat Om".  Este o adevarata bucurie ca din aceasta enumeratie nu a fost uitata Maica Domnului. Mie mi se umple sufletul de Bucurie cand ma gandesc cat de emotionant este sa te gandesti la Maica Domnului in cadrul unei sarbatori mai mult lumeasca, decat dumnezeiasca.

De ce este importanta Maica Domnului? Maica Domnului este importanta, deoarece a nascut pe Mantuitorul lumii, deci este Usa manturii prin care Domnul a venit in lume. Este incaperea Duhului Sfant, care a impodobit-o cu darurile Lui si s-a pogorat asupra ei si s-a zamislit cel mai minunat prunc. Este cea care are mainile mai puternice decat heruvimii si serafimii cerului, pentru ca L-a tinut pe cel Necuprins. Este cea care L-a nascut pe Domnul Hristos intru nestricaciune, facandu-se astfel Vas ales al lui Dumnezeu.

Este Maica lui Dumnezeu pe care Hristos, Domn si Dumnezeu adevarat, a  ascultat-o cu atata drag in perioada prunciei Sale. Este Incununarea noii Eve prin care lumea s-a izbavit de stramosescul pacat. Este cea in care Domnul a vazut smerenie curata si traire curata. Este poarta crestinilor catre Rai. Este Insasi pilda curatiei interioare pe care orice om ar trebui sa o aiba.

De ce lumea uita pe 8 martie de Maica Domnului? Pentru ca modelul femeii pe care oamenii o cinstesc nu este femeia-mama, femeia-iubitoare, ci mai degraba modelul femeii de succes, frumoasa si cu o cariera stralucita dar fara familie si copii. Dar sa nu deznadajduim. In mijlocul acestei "sarbatori" se mai gasesc si tineri care sa isi impartaseasca sentimentele curat si pe acordurile ceresti fara sa o uite pe Maica Domnului,  caci este singura Femeie  din lumea careia ii vor reveni urmatoarele atribute Fecioara si Mama....

(Adrian)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești