Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Duhul Sfânt i-a descoperit Sfântului Siluan Athonitul câteva gânduri despre Maica Domnului. Sfântul Siluan le-a transcris ca să le aflăm și noi toți. Mai jos aveți o lectură audio a acestor scrieri. Filmul începe cu o cântare dedicată Fecioarei Maria iar lectura propriu-zisă începe la minutul 1:17 secunde.

Audiție plăcută:

Mai jos aveți mare parte din textul audiat:

Chiar și în iubirea lui Dumnezeu sunt întristări, și cu cât este mai mare iubirea cu atât mai mari și întristările. Maica Domnului n-a păcătuit niciodată, nici măcar cu un singur gând, nici n-a pierdut vreodată Harul. Dar și în ea au fost mari întristări. Iar când stătea lângă cruce întristarea ei a fost nemăsurată ca oceanul.

Maica Domnului a fost întărită de Dumnezeu ca să reziste în aceste mari dureri, văzându-și Fiul pe cruce, iar apoi L-a văzut înviat și înălțat la ceruri. Maica Domnului a rămas pe pământ pentru a fi mângâiere și bucurie apostolilor și noului popor.

Iubirea ei era desăvârșită. Ea iubea nemăsurat de mult pe Dumnezeul și Fiul ei, dar iubea cu o mare iubire și norodul. Și ce n-a trăit ea atunci, când oamenii pe care îi iubea atât de mult, și a căror mântuire o dorea până la capăt, au răstignit pe Fiul ei cel preaiubit? Nu putem pricepe aceasta, pentru că în noi iubirea de Dumnezeu și de oameni este mică.

Sufletele noastre sunt atrase să cunoască viața ta împreună cu Domnul pe pământ, dar tu n-ai vrut să așterni aceasta în scris și ai învăluit în tacere taina ta.

N-am văzut-o dar Duhul Sfânt mi-a dat să o cunosc din cuvântul ei cel plin de har și mintea mea se bucură și sufletul meu este atras spre ea cu atât iubire, că și numai chemarea numelui ei este dulce inimii.

Într-o zi pe când eram un tânăr frate sub ascultare mă rugam înaintea icoanei Maicii Domnului și rugăciunea lui Iisus a intrat în inima mea și a început să se rostească de la sine. Într-o zi ascultam în biserică o citire din proorocul Isaia iar la cuvintele "spălați-vă și vă veți curăți" mi-a venit gândul: "Poate că Maica Domnului a păcătuit vreodată, chiar și numai cu gândul." Și lucru uimitor, în inima mea, deodată cu rugăciunea, un glas mi-a spus lămurit: "Maica Domnului n-a păcătuit niciodată, nici măcar cu gândul". Astfel Duhul Sfânt a dat mărturie în inima mea curăției ei, iar în timpul vieții ei pământești și în ea a fost o oarecare nedeplinătate și unele greșeli, dar fără de păcat. Se vede aceasta din Evanghelie, când nu știa unde era Fiul ei, l-a căutat prin Ierusalim vreme de trei zile.

Sufletul meu se înfricoșează când se gândește la slava Maicii lui Dumnezeu.

Maica Domnului nu și-a așternut în scris gândurile, nici iubirea ei față de Dumnezeul și Fiul ei, nici durerile ei în vremea răstignirii pentru că nu le-am fi putut nicicum înțelege, căci iubirea ei pentru Dumnezeu este mai puternică și mai arzătoare decât iubirea serafimilior și a heruvimilor, și toate puterile cerești ale îngerilor și ale arhanghelilor sunt mute de uimire în fața ei.

Chiar dacă viața Maicii Domnului este învăluită într-o tăcere sfântă, Bisericii noastre Ortodoxe, Domnul i-a dat să cunoască că iubirea ei îmbrățișează întreaga lume și că în Duhul Sfânt ea vede toate noroadele de pe pământ și asemenea Fiului ei, îi este milă de toți și miluește pe toți.

Ah! Dacă am ști cum iubește Preasfânta pe toți cei care păzim poruncile lui Hristos. Cât îi este de milă și se întristează pentru cei ce nu se îndreaptă. Am simțit acest lucru pe mine însumi. Nu mint, spun adevărul înaintea feței lui Dumnezeu, pe care sufletul meu Îl cunoaște. Cu Duhul am cunoscut-o pe Preacurata Fecioară. N-am văzut-o, dar Duhul Sfânt mi-a dat să o cunosc pe ea și milostivirea sa pentru noi. Dacă n-ar fi fost milostivirea ei, aș fi pierit de mult. Dar ea a vrut să mă cerceteze, și să mă lumineze să nu mă păcătuiesc.

Ea mi-a spus: "Nu-i frumos pentru mine să mă uit la tine să văd ce faci". Cuvintele ei erau plăcute, liniștite și blânde și ele au lucrat asupra sufletului meu. Au trecut de atunci mai mult de 40 de ani, dar sufletul meu n-a putut uita aceste cuvinte dulci, și nu știu ce i-aș putea da în schimb, eu păcătosul pentru dragostea ei față de mine, necuratul. Și cum voi mulțumi bunei și milostivei Maici a Domnului?

Cu adevărat ea este ocrotitoarea noastră la Dumnezeu și chiar și numai numele ei bucură sufletul. Ori tot cerul și tot pământul se bucură de iubirea ei. Lucru minunat și neînțeles. Ea viază în ceruri și vede neîncetat slava lui Dumnezeu, dar nu ne uită nici pe noi sărmani și acoperă cu milostivirea ei tot pământul și toate noroadele.

Pe această Preacurată Maica a Sa, Domnul ne-a dat-o nouă. Ea este bucuria și nădejdea noastră. Ea este Maica noastră după duh și ca om e aproape de noi după fire și tot sufletul creștinesc este atras de ea cu iubire.

(Sfântul Siluan Athonitul)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești